Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku - Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Philips HR7754

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

P O L S K I

4 2

- 60 g orzechów włoskich
- 60 g rodzynek
- 60 g sułtanek
- 240 g pełnoziarnistej mąki żytniej
- 120 g mąki pszennej
- 120 g brązowego cukru
- 360 g maślanki
- szczypta soli
- torebka proszku do pieczenia

B

Zamontuj w misce metalowe ostrze. Wrzuć do
miski wszystkie składniki, naciśnij przycisk
rozdrabniania i miksuj przez 30 sekund. Jeśli ciasto
zacznie przylegać do pokr ywki i ścianek miski,
zeskrob je za pomocą łopatki. Ciasto piecz w
30-centymetrowej br ytfannie do przez 40 minut
w temperaturze 170

c

C.

Quiche z pora

Składniki na ciasto:
- 250 g mąki pszennej (lub razowej mąki

pszennej)

- szczypta soli
- 1 łyżka stołowa miodu
- 20 g świeżych drożdży lub 1/2 paczki drożdży

suszonych

- 100 g masła
- 6 łyżek stołowych letniej wody

Składniki na farsz:
- 500 g pora
- olej roślinny
- 4 jajka
- 500 g kwaśnej śmietany

- sól, pieprz, w zależności od potrzeb 1-2 lyżki

mąki

B

Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj do
chwili, gdy osiągną kosystencję ciasta. Pozostaw je
na pół godziny do wyrośnięcia.

B

Potnij pora za pomocą regulowanej tarczy tnącej
na plastr y (np. ustawienie 3). Do rondla wlej
nieco oleju i przez kilka minut podsmażaj
posiekanego pora. Resztę składników wrzuć do
blendera i włącz blender. Odczekaj, aż składniki
będą miały kremową konsystencję. Dla
zagęszczenia dodaj 1-2 łyżki stołowe mąki.

B

Posmaruj tłuszczem br ytfannę do pieczenia o
średnicy 24 cm, a następnie na spodzie i
ściankach rozprowadź równomiernie ciasto. Nałóż
farsz na ciasto, dorzucając pozostałe składniki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku około 40 minut w
temperaturze 180

c

c. Można serwować na zimno

lub na gorąco.

Gulasz po węgiersku

Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 1 średnia cebula
- 1 łyżeczka papr yki
- 400 g wołowiny lub wieprzowiny
- 1 zielona papr yka
- 1 pomidor
- sól
- 200 g marchwi
- 300 g ziemniaków
- kminek

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.

P O L S K I 2 7 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Zautomatyzowany panel sterującyC) Wbudowany zamek bezpieczeństwaD) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) E) Miska malakseraF) Uchwyt na akcesoriaG) BlenderH) Pokr ywka blenderaI) Bolec w pokr ywce (uruchamia i wy...

Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa

P O L S K I 2 9 ◗ Jeśli przygotowujesz w urządzeniu gorący lubpieniący się płyn, nie nalewaj do blenderawięcej niż jeden litr. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Czasy przygotowania poszczególnychproduktów znajdziesz w tabeli w dalszejczęści tej instrukcji. ◗...

Strona 9 - Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady

P O L S K I 3 0 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...

Inne modele roboty kuchenne Philips

Wszystkie roboty kuchenne Philips