Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Robot kuchenny Philips HR7754 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
- Strona 8 – Użycie urządzenia; Miska malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- Strona 9 – Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady
- Strona 10 – Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki; Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Regulowana tarcza do cięcia na plastry
- Strona 11 – Załóż mieszak na uchwyt na akcesoria.; Końcówka do ubijania
- Strona 12 – Włóż do miski uchwyt na akcesoria.; Blender; naleśniki lub majonezu.
- Strona 13 – Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:; Wyciskarka do cytrusów
- Strona 14 – Na sitko wciśnij lekko stożek.; Sokowirówka; Ustaw miskę na części silnikowej.
- Strona 15 – Zanim użyjesz sokowirówki:; Czyszczenie
- Strona 16 – Przykryj dzbanek pokrywką.
- Strona 17 – Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów
- Strona 18 – Ilości produktów i czas obróbki
- Strona 20 – Przepisy; curr y, mielona papr yka
- Strona 21 – Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku
- Strona 22 – Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180
- Strona 23 – Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe
- Strona 24 – Nagrzej piekarnik do temperatur y 160
- Strona 25 – Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- Strona 26 – Chleb wypiekaj w temperaturze 225
P O L S K I
4 0
Zastosowanie
Przystrajanie
dań, dipy
Sosy, zupy,
przystrajanie
dań, masło
ziołowe
Soki owocowe
Sałatki,
przystrajanie
dań, sosy
barbecue
Stek tatarski,
hamburger y,
pulpety
Stek tatarski,
hamburger y,
pulpety
Postępowanie
Obierz czosnek. Zawsze używaj
funkcji pulsacyjnej, aby uniknąć
posiekania czosnku zbyt
drobno. Weź co najmniej 150g
czosnku.
Przed posiekaniem umyj i osusz
zioła.
Wyciśnij sok w sokowirówce
Wszystkie składniki muszą mieć
temperaturę pokojową. Uwaga:
weź co najmniej jedno duże
jajko, dwa małe jajka lub dwa
żółtka. Umieść jajko z odrobiną
octu winnego w misce i
stopniowo dodawaj olej po
kropelce.
Najpierw wyjmij ścięgna i kości.
Potnij mięso na kawałki o
wielkości ok. 3 cm. Jeśli chcesz
zemleć mięso grubiej, użyj
funkcji pulsacyjnej.
Najpierw wyjmij ścięgna i kości.
Potnij mięso na kawałki o
wielkości ok. 3 cm. Jeśli chcesz
zemleć mięso grubiej, użyj
funkcji pulsacyjnej.
Przyci
sk/akc
esoria
¥
/
P
¥
/
P
‘
/
©
ø
/
ß
¥
/
P
¥
/
P
Maksy
malna
ilość
300g
Weź
co
najmni
ej 50 g
500g
(łączn
a
ilość)
3 jajka
500g
400g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Czosnek -
siekanie
Zioła (np.
pietruszka) -
siekanie
Soki (np. z
jabłka,
marchewki),
wyciskanie
soku, ucieranie
Majonez -
emulgowanie
Mięso (chude)
- mielenie
Mięso, r yba,
drób (filety) -
mielenie
Zastosowanie
Koktajle
mleczne
Różne ciastka.
Sałatki,
puddingi, chleb
z orzechami,
pasta
migdałowa.
Sałatki,
potrawy
gotowane,
potrawy
smażone,
przystrajanie.
Sałatki,
potrawy
gotowane,
potrawy
smażone,
przystrajanie
Postępowanie
Utrzyj owoce (np. banany,
truskawki) z cukrem, mlekiem i
odrobiną lodów, zmiksuj
dokładnie.
Składniki muszą mieć
temperaturę pokojową. Mieszaj
miękkie masło z cukrem, aż
powstanie gładka i lekka masa.
Następnie dodaj mleko, jajka i
mąkę.
Użyj przycisku funkcji
pulsacyjnej, jeśli chcesz
posiekać orzechy grubiej. Jeśli
zadawala się uzyskany stopień
rozdrobnienia, wciśnij przycisk
STOP.
Obierz cebulę i pokrój ją na
ćwiar tki. Po dwóch cyklach
pulsacyjnych sprawdź rezultat.
Obierz cebulę i potnij ją na
kawałki, które zmieszczą się do
leja wsypowego. Uwaga: weź
co najmniej 100g cebuli.
Przyci
sk/akc
esoria
†
/
D
π
/
∂
¥
/
P
¥
/
P
^
/
¬
Maksy
malna
ilość
500
ml
mleka
4 jajka
250g
500g
300g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Koktajle
mleczne -
miksowanie
Masy (do
ciast) -
miksowanie
Orzechy -
rozdrabnianie
Cebula -
siekanie
Cebula -
krojenie w
plastr y
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 2 7 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Zautomatyzowany panel sterującyC) Wbudowany zamek bezpieczeństwaD) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) E) Miska malakseraF) Uchwyt na akcesoriaG) BlenderH) Pokr ywka blenderaI) Bolec w pokr ywce (uruchamia i wy...
P O L S K I 2 9 ◗ Jeśli przygotowujesz w urządzeniu gorący lubpieniący się płyn, nie nalewaj do blenderawięcej niż jeden litr. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Czasy przygotowania poszczególnychproduktów znajdziesz w tabeli w dalszejczęści tej instrukcji. ◗...
P O L S K I 3 0 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727