Strona 6 - P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
P O L S K I 2 7 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Zautomatyzowany panel sterującyC) Wbudowany zamek bezpieczeństwaD) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) E) Miska malakseraF) Uchwyt na akcesoriaG) BlenderH) Pokr ywka blenderaI) Bolec w pokr ywce (uruchamia i wy...
Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
P O L S K I 2 9 ◗ Jeśli przygotowujesz w urządzeniu gorący lubpieniący się płyn, nie nalewaj do blenderawięcej niż jeden litr. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Czasy przygotowania poszczególnychproduktów znajdziesz w tabeli w dalszejczęści tej instrukcji. ◗...
Strona 9 - Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady
P O L S K I 3 0 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...
Strona 10 - Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki; Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Regulowana tarcza do cięcia na plastry
P O L S K I 3 1 2 Zdejmij pokrywkę z miski. 3 Łopatką usuń rozdrobnione składniki zostrza i ścianek miski. Wkładki Nigdy nie próbuj rozdrabniać wkładkami takichtwardych produktów, jak kostki lodu. C 1 Umieść wybraną wkładkę w uchwycieprzed zamocowaniem jej na uchwycie naakcesoria. Krawędzie tnące są...
Strona 11 - Załóż mieszak na uchwyt na akcesoria.; Końcówka do ubijania
P O L S K I 3 2 Uważaj: krawędzie tnące są bardzo ostre. C 1 Zamontuj ostrze na górnej części tarczyobrotowej. C 2 Pokrętło znajdujące się w dolnej częścitarczy dokręć tak, aby znalazło się wodpowiedniej pozycji wyznaczonej kropką. C 3 Ustaw pokrętło regulacyjne tak, by uzyskaćpożądaną grubość. C 4 ...
Strona 12 - Włóż do miski uchwyt na akcesoria.; Blender; naleśniki lub majonezu.
P O L S K I 3 3 1 Ustaw miskę do mieszania na częścisilnikowej i przekręcaj ją w lewo, ażusłyszysz kliknięcie. C 2 Włóż do miski uchwyt na akcesoria. C 3 Przymocuj końcówkę do ubijania nauchwycie na akcesoria. 4 Wsyp lub wlej składniki do miski, przykryjpokrywką i przekręć ją w prawo aż dousłyszenia...
Strona 13 - Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:; Wyciskarka do cytrusów
P O L S K I 3 4 C 5 Przed uruchomieniem urządzenia zawszezakładaj na pokrywkę przykrywkęzabezpieczającą. C 6 Na panelu sterującym naciśnij odpowiedniprzycisk. Blender zacznie pracować.Szybkość obrotów wzrośnie domaksymalnej wartości. Urządzenie będziepracować na takich obrotach aż do chwilinaciśnięc...
Strona 14 - Na sitko wciśnij lekko stożek.; Sokowirówka; Ustaw miskę na części silnikowej.
P O L S K I 3 5 C 2 Przekręć sitko w kierunku wskazanymprzez strzałkę, aż bolec zamkazabezpieczającego zablokuje się w częścisilnikowej. C 3 Na sitko wciśnij lekko stożek. C 4 Na panelu sterującym wciśnij przycisk"wyciskarka do cytrusów". Prędkość można trzykrotnie zwiększyć przeznaciskanie ...
Strona 15 - Zanim użyjesz sokowirówki:; Czyszczenie
P O L S K I 3 6 C 6 Wciśnij przycisk "sokowirówka". Nigdy nie używaj sokowirówki, jeśli sitkoobrotowe lub bęben są uszkodzone. Urządzenie rozpocznie pracę na niskich obrotachi stopniowo będzie nabierać prędkości aż domaksymalnego poziomu. Prędkość możnazmniejszyć, przyciskając przycisk -. Ur...
Strona 16 - Przykryj dzbanek pokrywką.
P O L S K I 3 7 Szybkie mycie blendera C 1 Wlej letnią wodę (nie więcej niż 0,5 litra)wraz z płynem do mycia naczyń dodzbanka blendera. 2 Przykryj dzbanek pokrywką. C 3 Na kilka chwil włącz urządzenie, wciskającprzycisk pracy pulsacyjnej. (Gdy zwolniszprzycisk, urządzenie przestanie pracować.) 4 Odł...
Strona 17 - Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów
P O L S K I 3 8 Przechowywanie MicroStore C ◗ Umieść akcesoria (ostrze, uchwyt nakładek)na uchwycie na akcesoria i umieść w misce.Na końcu włóż uchwyt nakładek. Gwarancja i serwis Jeśli potrzebujesz informacji lub jeśli masz jakiśproblem skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta(numer telefonu znajdz...
Strona 18 - Ilości produktów i czas obróbki
P O L S K I 3 9 Ilości produktów i czas obróbki Zastosowanie Sałatki, surówki Sałatki, surówki Naleśniki,gofr y Potrawyobtaczanebułką tar tą,zapiekanki Deser y,polewy Przystrajaniedań, zupy, sosy,zapiekanki Postępowanie Potnij warzywa na kawałki,które mieszczą się do leja.Wypełnij nimi cały lej i śc...
Strona 20 - Przepisy; curr y, mielona papr yka
P O L S K I 4 1 Zastosowanie Mięso mielone Zupy, sosy Przystrajaniepotraw, kremy,mieszanki zlodami. Postępowanie Najpierw usuń ścięgna i kości.Potnij mięso na kawałki owielkości 3cm. Jeśli chceszzemleć mięso grubiej, użyjfunkcji pulsacyjnej. Użyj gotowanych warzyw Weź śmietanę prosto zlodówki. Uwaga...
Strona 21 - Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku
P O L S K I 4 2 - 60 g orzechów włoskich- 60 g rodzynek- 60 g sułtanek- 240 g pełnoziarnistej mąki żytniej- 120 g mąki pszennej- 120 g brązowego cukru- 360 g maślanki- szczypta soli- torebka proszku do pieczenia B Zamontuj w misce metalowe ostrze. Wrzuć domiski wszystkie składniki, naciśnij przycisk...
Strona 22 - Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180
P O L S K I 4 3 B Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malakseraprzy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę ipokrój ją w pierścienie, używając regulowanejtarczy tnącej na plastr y. Obierz pomidora, wykrójpestki i pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż naol...
Strona 23 - Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe
P O L S K I 4 4 Koktajl mleczny ze świeżych owoców Składniki:- 100 g bananów lub truskawek- 200 ml świeżego mleka- 50g lodów waniliowych.- cukru pudru do smaku B Obierz banany lub wypłucz truskawki. Posiekajowoce na drobne kawałki. Wszystkie składnikiwłóż do blendera. Ucieraj, aż otrzymasz delikatny...
Strona 24 - Nagrzej piekarnik do temperatur y 160
P O L S K I 4 5 B Nagrzej piekarnik do temperatur y 160 c C. Wymieszaj masło z cukrem glazurowym,wykorzystując metalowe ostrze. Rozpuść i dodajczekoladę. Następnie dodaj żółtka - jedno podrugim - i mieszaj do momentu, aż masa będziemiała kremową konsystencję. Metalowym ostrzemubij na sztywno białka ...
Strona 25 - Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I 4 6 - oliwki, salami, karczochy, pieczarki, anchovies, ser mozzarella, papr yka, dojrzały ser (star ty),ewentualnie oliwa z oliwek B Zamontuj metalowe ostrze w misce do mieszania.Umieść wszystkie składniki w misce i włączurządzenie w tr ybie wyrabiania ciasta. Wyrabiajciasto przez około ...
Strona 26 - Chleb wypiekaj w temperaturze 225
P O L S K I 4 7 znajdziesz w rodziale dotyczącym ilościskładników oraz czasów przygotowania). B Przełóż ciasto do większej miski, przykr yj wilgotnąścierką i na 20 minut pozostaw w ciepłym miejscudo wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ugnieć ciasto, anastępnie uformuj z niego kulę. B Ponownie włóż ciasto do...