Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180 - Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 22

Robot kuchenny Philips HR7754 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
- Strona 8 – Użycie urządzenia; Miska malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- Strona 9 – Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady
- Strona 10 – Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki; Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Regulowana tarcza do cięcia na plastry
- Strona 11 – Załóż mieszak na uchwyt na akcesoria.; Końcówka do ubijania
- Strona 12 – Włóż do miski uchwyt na akcesoria.; Blender; naleśniki lub majonezu.
- Strona 13 – Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:; Wyciskarka do cytrusów
- Strona 14 – Na sitko wciśnij lekko stożek.; Sokowirówka; Ustaw miskę na części silnikowej.
- Strona 15 – Zanim użyjesz sokowirówki:; Czyszczenie
- Strona 16 – Przykryj dzbanek pokrywką.
- Strona 17 – Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów
- Strona 18 – Ilości produktów i czas obróbki
- Strona 20 – Przepisy; curr y, mielona papr yka
- Strona 21 – Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku
- Strona 22 – Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180
- Strona 23 – Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe
- Strona 24 – Nagrzej piekarnik do temperatur y 160
- Strona 25 – Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- Strona 26 – Chleb wypiekaj w temperaturze 225
P O L S K I
4 3
B
Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malaksera
przy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę i
pokrój ją w pierścienie, używając regulowanej
tarczy tnącej na plastr y. Obierz pomidora, wykrój
pestki i pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż na
oleju posiekaną cebulę, aż będzie miękka.
Zdejmnij z ognia i posyp papr yką w proszku,
dodaj mięso i ciągle mieszając smaż przez kilka
minut na dużym ogniu. Dodaj pokrojoną papr ykę,
pomidora i sól do smaku, przykr yj rondel i duś we
własnym sosie na średnim ogniu aż do miękkości.
B
Tymczasem obierz marchew i pokrój ją za
pomocą regulowanej tarczy tnącej na plastr y,
obierz także ziemniaki i pokrój je w kostkę. Dodaj
je do mięsa i wlej tyle zimnej wody, ile chcesz
uzyskać zupy (około 1,2 litra). Dopraw kminkiem i
- dodając soli, jeśli to konieczne - duś do chwili, aż
wszystko będzie miękkie jak masło.
B
Podawaj na gorąco. Możesz przystroić krążkami
papr yki, a na oddzielnym talerzu podawać ostrą
czerwoną papr ykę.
Tarta truskawkowa
Składniki:
- 100 g margar yny
- 100 g cukru
- 3 żółtka
- 240 g mąki
- 100 g wiórków kokosowych
Nadzienie:
- 80 g cukru
- 2 łyżeczki soku z cytr yny
- 400 g serka śmietankowego
- 500 g truskawek
Polewa:
- 500 g truskawek
- 250 ml wody
- 120 g cukru
- 60 g skrobi kukur ydzianej
Przystrojenie:
- 250 g śmietany
B
Nagrzej piekarnik do 180
c
C. Utrzyj margar ynę i
cukier w misce za pomocą metalowego ostrza.
B
Wmieszaj żółtka, połącz z mąką i wiórkami
kokosowymi. Przełóż ciasto na blachę do
pieczenia, zrób rowek na brzegu i nakłuj widelcem.
Piecz przez 15 - 20 minut do lekkiego
zarumienienia, a następnie pozwól wystygnąć. Przy
użyciu metalowego ostrza i mieszaka wymieszaj
w misce cukier, sok z cytr yny oraz serek
śmietankowy do momentu, aż będą one zupełnie
roztrzepane. Wlej na wystudzone ciasto. Przystrój
truskawkami (szypułkami do dołu). Wstaw do
lodówki.
B
Przygotowanie polewy. Utrzyj pozostałe truskawki
z wodą i cukrem w blenderze. W 125 ml
truskawkowej mieszanki rozpuść skrobię
kukur ydzianą. Zagotuj truskawkową miksturę, gdy
się gotuje, wmieszaj rozpuszczającą się skrobię.
Gorącą polewą polej truskawki i schładzaj przez
2 godziny. Przystrój śmietaną.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 2 7 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Zautomatyzowany panel sterującyC) Wbudowany zamek bezpieczeństwaD) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) E) Miska malakseraF) Uchwyt na akcesoriaG) BlenderH) Pokr ywka blenderaI) Bolec w pokr ywce (uruchamia i wy...
P O L S K I 2 9 ◗ Jeśli przygotowujesz w urządzeniu gorący lubpieniący się płyn, nie nalewaj do blenderawięcej niż jeden litr. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. ◗ Czasy przygotowania poszczególnychproduktów znajdziesz w tabeli w dalszejczęści tej instrukcji. ◗...
P O L S K I 3 0 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727