Smarowanie bloku zaparzającego - GAGGIA RI870201 - Instrukcja obsługi - Strona 23

Spis treści:
- Strona 2 – POLSKI
- Strona 3 – First installation / Eerste installatie / Pierwsza instalacja
- Strona 4 – Polski
- Strona 6 – Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- Strona 7 – Pierwsza instalacja; Ręczny cykl płukania
- Strona 8 – Pomiar twardości wody
- Strona 9 – Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- Strona 10 – Rodzaje napojów
- Strona 11 – Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- Strona 12 – Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- Strona 13 – Przygotowywanie napojów na bazie; Napełnianie dzbanka na mleko
- Strona 14 – Wkładanie dzbanka na mleko; Nalewanie napojów na bazie kawy i spienionego; Wyjmowanie dzbanka na mleko
- Strona 15 – Nalewanie gorącej wody
- Strona 16 – Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- Strona 17 – Regulacja stopnia mielenia
- Strona 18 – Czyszczenie i konserwacja; Tabela czyszczenia
- Strona 19 – Programy czyszczenia dzbanka na mleko
- Strona 20 – Czyszczenie dzbanka na mleko pod bieżącą wodą; Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- Strona 21 – Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą; Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- Strona 22 – Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- Strona 23 – Smarowanie bloku zaparzającego
- Strona 24 – Odwapnianie; Procedura odwapniania
- Strona 25 – Co robić w przypadku przerwania procedury; Ustawienia różne; Język
- Strona 26 – Czas czuwania; Filtr wody; Jednostki miary; Licznik napojów; Dźwięk przycisków
- Strona 27 – Znaczenie kodów błędów
- Strona 28 – Rozwiązywanie problemów
- Strona 30 – Akcesoria GAGGIA
- Strona 31 – Dane techniczne
80
Polski
Smarowanie bloku zaparzającego
Aby zapewnić optymalne działanie urządzenia, należy smarować blok zaparzający.
Z częstotliwością smarowania można się zapoznać w poniższej tabeli.
Częstotliwość
użytkowania
Liczba napojów
przyrządzanych codziennie
Częstotliwość
smarowania
Niska
1 - 5
Co 4 miesiące
Normalna
6 - 10
Co 2 miesiące
Wysoka
> 10
Co miesiąc
1
Wyłączyć urządzenie i odłączyć kabel zasilający.
2
Wyjąć blok zaparzający i przepłukać go letnią wodą (patrz rozdział
„Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą”).
3
Nanieść cienką warstwę smaru z wyposażenia wokół sworznia
wprowadzającego w części dolnej bloku zaparzającego.
4
Nanieść cienką warstwę smaru na prowadnice, po obu stronach (patrz
rysunek).
5
Włożyć blok zaparzający na miejsce (patrz rozdział „Wkładanie bloku
zaparzającego na miejsce”).
Ważne
: tubki ze smarem można używać kilkukrotnie.
4219-465-03691 MAN. GAG.MAGENTA PRESTIGE EN-NL-PL Rev 01.indd 80
21/01/2021 12:44:14
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Congratulations on your purchase of Gaggia Magenta Prestige! This easy-to-use machine guarantees excellent results every day. Thanks to its intuitive interface, you can choose from 12 beverages and customise them according to your preferences. Before being packed, each of our high-quality machines u...
First installation / Eerste installatie / Pierwsza instalacja 1 2 Milk carafe / Melkkan/ Dzbanek na mleko 23 26 23 Confermi di voler cambiare la lingua in Italiano? In the next steps we will set the correct water hardness level 1 sec. 1 min. 03 09 25 15 22 21 24 12 16 18 17 19 20 10 11 13 14 05 04 0...
61 Polski Indice Główne elementy urządzenia (Rys. 2) ..........................................................................................................................................................................................................................................................
Inne modele ekspresy do kawy GAGGIA
-
GAGGIA RI8700-01
-
GAGGIA RI8701-01
-
GAGGIA RI9601-01