SPECJALNE - AEG BPK742380B 944188672 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Spis treści:
- Strona 7 – Z MYŚLĄ O DOSKONAŁYCH EFEKTACH; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; SPIS TREŚCI
- Strona 8 – urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- Strona 11 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- Strona 12 – Podłączenie elektryczne
- Strona 13 – Konserwacja i czyszczenie
- Strona 15 – Ogólne informacje; OPIS URZĄDZENIA
- Strona 16 – Widok panelu sterowania; PANEL STEROWANIA
- Strona 18 – Czyszczenie wstępne; PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- Strona 20 – CODZIENNE UŻYTKOWANIE
- Strona 21 – SPECJALNE
- Strona 22 – Uwagi dotyczące funkcji:Termoobieg wilgotny; Opis funkcji zegara; FUNKCJE ZEGARA
- Strona 24 – Wkładanie akcesoriów; KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW
- Strona 27 – Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- Strona 28 – Wentylator chłodzący; Zalecenia dotyczące pieczenia; Termoobieg wilgotny; WSKAZÓWKI I PORADY
- Strona 29 – Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- Strona 30 – Informacja dla instytucji wykonujących testy
- Strona 31 – Uwagi dotyczące czyszczenia; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 32 – Sposób wyjmowania: Prowadnice blach; Obsługa urządzenia: Czyszczenie pirolityczne
- Strona 35 – Oświetlenie
- Strona 36 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- Strona 38 – przepisami UE dotyczącymi ekoprojektu i etykiet sprawności; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- Strona 39 – STRUKTURA MENU
- Strona 43 – OCHRONA ŚRODOWISKA
Funkcja pieczenia
Zastosowanie
Grzałka dolna
Do pieczenia ciast o chrupiącym spodzie oraz do pasteryzowania żywnoś‐
ci.
Chleb
Tej funkcji można użyć do wypieku bardzo dobrego chleba i bułek, dzięki
czemu zyskają chrupiącą skórkę, połysk i kolor jak pieczywo z profesjo‐
nalnej piekarni.
Wyrastanie ciasta
Do przyspieszania wyrastania ciasta drożdżowego. Zapobiega wysycha‐
niu powierzchni ciasta i zachowuje jego elastyczność.
SPECJALNE
Funkcja pieczenia
Zastosowanie
Pasteryzowanie
Do pasteryzowania warzyw (np. pikli).
Suszenie
Do suszenia krojonych owoców, warzyw i grzybów.
Podgrzewanie tale‐
rzy
Do podgrzewania talerzy przed podaniem potraw.
Rozmrażanie
Do rozmrażania żywności (warzyw i owoców). Czas rozmrażania zależy
od ilości i wielkości zamrożonej żywności.
Zapiekanki
Do potraw, jak lasagne lub zapiekanka ziemniaczana. Do przyrządzania
zapiekanek i przyrumieniania.
Termoobieg (niska
temp.)
Do przyrządzania delikatnych, soczystych pieczeni.
460/704
CODZIENNE UŻYTKOWANIE
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Z MYŚLĄ O DOSKONAŁYCH EFEKTACH Dziękujemy za wybór produktu AEG. Zaprojektowaliśmy go z myślą o wieloletniej bezawaryjnej pracy i wyposażyliśmy w innowacyjne rozwiązania techniczne ułatwiające życie – nie wszystkie z nich można znaleźć w zwykłych urządzeniach. Prosimy o poświęcenie kilku minut na za...
6.3 Funkcje pieczenia........................ 459 6.4 Uwagi dotyczące funkcji:Termoobieg wilgotny.............. 461 7. FUNKCJE ZEGARA................................ 461 7.1 Opis funkcji zegara...................... 461 7.2 Jak ustawić: Funkcje zegara........462 8. KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW.............
• Przed czyszczeniem pirolitycznym należy wyjąć z komory urządzenia wszystkie akcesoria i usunąć osady/rozlane ciecze. 2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA 2.1 Instalacja OSTRZEŻENIE! Urządzenie może zainstalować i podłączyć wyłącznie wykwalifikowana osoba. • Usunąć wszystkie elementy opakowania. •...