Strona 52 - Ogólne zasady bezpieczeństwa
1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa • Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do stosowania w kuchni. • Urządzenie to przeznaczone jest do użytku domowego w pomieszczeniach zamkniętych. • Urządzenie to można używać w biurach, pokojach hotelowych, pokojach w pensjonatach, domach dla gości w gospodarstwac...
Strona 53 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie używać ściernych środków czyszczących ani ostrych, metalowych myjek, ponieważ mogą one porysować powierzchnię, co może skutkować pęknięciem szkła. 2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA 2.1 Instalacja OSTRZEŻENIE! Urządzenie może zainstalować wyłącznie wykwalifiko...
Strona 58 - PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Przed pierwszym użyciem
5.2 Pola czujników/przyciski Ustawianie czasu. Ustawianie funkcji zegara. Ustawianie czasu. 5.3 Wyświetlacz A B A. Funkcje zegara B. Zegar 6. PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM OSTRZEŻENIE! Patrz rozdział dotyczący bezpieczeństwa. 6.1 Przed pierwszym użyciem Podczas nagrzewania z piekarnika może wydobywać się ...
Strona 59 - CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Funkcje pieczenia
7. CODZIENNE UŻYTKOWANIE OSTRZEŻENIE! Patrz rozdział dotyczący bezpieczeństwa. 7.1 Jak ustawić: Funkcja pieczenia Krok 1 Obrócić pokrętło wyboru funkcji piecze‐ nia w celu wybrania funkcji pieczenia. Krok 2 Obrócić pokrętło sterowania, aby wy‐ brać temperaturę. Krok 3 Po zakończeniu pieczenia obróci...
Strona 61 - KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
Jak ustawić: Minutnik Krok 1 — nacisnąć kilkakrotnie. – zacznie migać. Krok 2 , – nacisnąć, aby ustawić czas. Po upływie 5 sekund funkcja uruchomi się automatycznie. Po upływie ustawionego czasu rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Krok 3 Nacisnąć dowolny przycisk, aby wyłączyć sygnał. Krok 4 Obrócić pok...
Strona 63 - Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni. Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni. Blacha do pizzy Forma do pieczenia Kokilki Forma do tarty W ciemnym kolorze, mato‐ wa...
Strona 64 - Informacja dla instytucji wykonujących testy
(°C) (min) Szaszłyk, 0,5 kg blacha do pieczenia ciasta lub głęboka blacha 180 3 40 - 50 Ciastka, 16 szt. blacha do pieczenia ciasta lub głęboka blacha 150 2 30 - 45 Makaroniki, 20 szt. blacha do pieczenia ciasta lub głęboka blacha 180 2 45 - 55 Babeczki, 12 szt. blacha do pieczenia ciasta lub głębok...
Strona 65 - KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
( °C) (min) Beztłusz‐ czowy bisz‐ kopt, fo‐ remka do ciasta Ø 26 cm Górna/dolna grzałka Ruszt 2 170 40 - 50 Nagrzewać wstępnie piekarnik przez 10 min Beztłusz‐ czowy bisz‐ kopt, fo‐ remka do ciasta Ø 26 cm Termoobieg Ruszt 2 160 40 - 50 Nagrzewać wstępnie piekarnik przez 10 min Beztłusz‐ czowy bisz‐...
Strona 66 - Uwagi dotyczące czyszczenia; Prowadnice blach
12.1 Uwagi dotyczące czyszczenia Środki czyszczą‐ ce Przód urządzenia należy czyścić tylko ściereczką z mikrofibry zwilżoną ciepłą wodą z łagod‐ nym detergentem. Wyczyścić i sprawdzić uszczelkę drzwi wokół obramowania komory. Użyć roztworu czyszczącego, aby wyczyścić metalowe powierzchnie. Usunąć pl...
Strona 68 - Tylne oświetlenie
Krok 7 Chwycić szybę drzwi za górną krawędź i os‐ trożnie wyjąć ją. Upewnić się, że szyba cał‐ kowicie wysunie się z prowadnic. Krok 8 Umyć szyby wodą z płynem do mycia naczyń. Ostrożnie osuszyć szyby. Nie należy myć szyb w zmywarce. Krok 9 Po wyczyszczeniu zamontować szybę i drzwi piekarnika. Jeśli...