Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny - AEG BEB331110M 949496346 - Instrukcja obsługi - Strona 63

Spis treści:
- Strona 50 – Z MYŚLĄ O DOSKONAŁYCH EFEKTACH; wykorzystać możliwości urządzenia.; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- Strona 52 – Ogólne zasady bezpieczeństwa
- Strona 53 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- Strona 58 – PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Przed pierwszym użyciem
- Strona 59 – CODZIENNE UŻYTKOWANIE; Funkcje pieczenia
- Strona 61 – KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- Strona 62 – DODATKOWE FUNKCJE; Wentylator chłodzący; WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia; Gotowanie mięsa i ryb
- Strona 63 – Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- Strona 64 – Informacja dla instytucji wykonujących testy
- Strona 65 – KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 66 – Uwagi dotyczące czyszczenia; Prowadnice blach
- Strona 68 – Tylne oświetlenie
- Strona 69 – ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; dotyczącymi ekoprojektu i oznakowania energetycznego
- Strona 70 – Oszczędzanie energii; Pieczenie z termoobiegiem; OCHRONA ŚRODOWISKA
11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni.
Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni.
Blacha do pizzy
Forma do pieczenia
Kokilki
Forma do tarty
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
W ciemnym kolorze, matowa
średnica: 26 cm
Ceramiczne
średnica: 8 cm,
wysokość: 5 cm
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
11.3 Termoobieg wilgotny
Aby uzyskać najlepsze efekty, należy
przestrzegać zaleceń z poniższej tabeli.
(°C)
(min)
Słodkie bułki, 12 szt.
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
175
3
40 - 50
Bułki, 9 szt.
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
35 - 45
Pizza, mrożona, 0,35
kg
ruszt
180
2
45 - 55
Rolada szwajcarska
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
170
2
30 - 40
Brownie
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
170
2
45 - 50
Suflet, 6 szt.
ceramiczne kokilki na ruszcie
190
3
45 - 55
Biszkoptowy spód tar‐
ty
forma do tarty na ruszcie
180
2
35 - 45
Biszkopt królowej
Wiktorii
naczynie do pieczenia na
ruszcie
170
2
35 - 50
Gotowana ryba, 0,3
kg
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
35 - 45
Cała ryba, 0,2 kg
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
3
25 - 35
Filet z ryby, 0,3 kg
blacha do pieczenia pizzy na
ruszcie
170
3
30 - 40
Mięso z wody, 0,25
kg
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
3
35 - 45
164 POLSKI
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Z MYŚLĄ O DOSKONAŁYCH EFEKTACH Dziękujemy za wybór produktu AEG. Zaprojektowaliśmy go z myślą o wieloletniej bezawaryjnej pracy i wyposażyliśmy w innowacyjne rozwiązania techniczne ułatwiające życie – nie wszystkie z nich można znaleźć w zwykłych urządzeniach. Prosimy o poświęcenie kilku minut na za...
1.2 Ogólne zasady bezpieczeństwa • Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do stosowania w kuchni. • Urządzenie to przeznaczone jest do użytku domowego w pomieszczeniach zamkniętych. • Urządzenie to można używać w biurach, pokojach hotelowych, pokojach w pensjonatach, domach dla gości w gospodarstwac...
• Do czyszczenia szyb w drzwiach nie używać ściernych środków czyszczących ani ostrych, metalowych myjek, ponieważ mogą one porysować powierzchnię, co może skutkować pęknięciem szkła. 2. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA 2.1 Instalacja OSTRZEŻENIE! Urządzenie może zainstalować wyłącznie wykwalifiko...