Kultura bakterii jogurtu - Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Spis treści:
202
MIĘSO
k
1.
Natrzyj mięso olejem kuchennym.
2.
Natrzyj mięso przyprawami.
3.
Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski.
4.
Włóż mięso do miski.
5.
Zamknij pokrywę.
6.
Czas zależy od wielkości potrawy.
7.
Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz.
8.
Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minut + 10 minut na każde 100 g wołowiny.
9.
Mięso wieprzowe i drobiowe powinno być obrabiane cieplnie nie krócej jak przez 5, 10, 15, 20, 25, 30
minut.
10. Przy pomocy przycisku
]
wybierz
k
w menu .
11. Wybór czasu gotowania. Domyślny czas wynosi 20 minut.
12. Przyciski h i min działają tylko wtedy, gdy miga czas na wyświetlaczu.
13. Użyj przycisku min, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (10, 15, 20, 25, 5, 10, 15, 20, 25, 30,
35, 40, 45, 50 i 55).
14. Jeśli gotowanie ma trwać 1 godzinę, naciśnij przycisk h.
15. Aby cofnąć ustawienie 1-godzinne, ponownie naciśnij przycisk h, a na wyświetlaczu czas zacznie
ponownie migać.
•
Jeśli przez 2 minuty nic się nie dzieje, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.
16. Po ustawieniu czasu, naciśnij przycisk
v
.
17. Wyświetlacz zacznie odliczać.
18. Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".
19. Będzie się swiecić lampka
W
.
20. Naciśnij przycisk
w
. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.
ZUPA
X
1.
Zrumienianie mięsa i warzyw (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").
2.
Włóż składniki stałe w miskę, a następnie zlej płynem.
3.
Zamknij pokrywę.
4.
Przy pomocy przycisku
]
wybierz
X
w menu .
5.
Wybór czasu gotowania. Domyślny czas wynosi 1 godzinę.
6.
Przyciski h i min działają tylko wtedy, gdy miga czas na wyświetlaczu.
7.
Użyj przycisku min, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (10, 15, 20, 25, 5, 10, 15, 20, 25, 30,
35, 40, 45, 50 i 55).
8.
Użyj przycisku h, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (1, 2, 3, 4 i 5).
9.
Aby cofnąć ustawienie 5-godzinne, ponownie naciśnij przycisk h, a na wyświetlaczu czas zacznie
ponownie migać.
•
Jeśli przez 2 minuty nic się nie dzieje, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.
10. W programie istnieje opcja ustawiania regulatora czasowego (patrz REGULATOR CZASOWY).
11. Naciśnij przycisk
v
.
12. Wyświetlacz zacznie odliczać.
13. Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".
14. Będzie się swiecić lampka
W
.
15. Naciśnij przycisk
w
. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.
JOGURT
g
Kultura bakterii jogurtu
Możesz użyć 5, 10, 15, 20, 25, 30 ml (2 łyżki):
•
Żywego jogurtu bez dodatku substancji smakowych - musi być świeży (sprawdź termin przydatności
do spożycia). Różne marki dadzą różne wyniki.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
200 nstrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Urządzenie może być użytkowane prz...
202 MIĘSO k 1. Natrzyj mięso olejem kuchennym. 2. Natrzyj mięso przyprawami. 3. Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski. 4. Włóż mięso do miski. 5. Zamknij pokrywę. 6. Czas zależy od wielkości potrawy. 7. Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz. 8. Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minu...
203 Jogurtu zrobionego wcześniej. • Bakterie osłabiają się w czasie, te same można wykorzystać tylko10 razy, później trzeba użyć nowej kultury bakterii. Liofilizowana kultura bakterii jogurtu z apteki lub sklepu ze zdrową żywnością • Jeżeli wskazówki na etykiecie opakowania różnią się od podanych w ...
Inne modele multicookery Russell Hobbs
-
Russell Hobbs 19750-56
-
Russell Hobbs 22740-56
-
Russell Hobbs 22750-56
-
Russell Hobbs 23560-56
-
Russell Hobbs 24180-56
-
Russell Hobbs 25570-56
-
Russell Hobbs 25630-56
-
Russell Hobbs 27030-56
-
Russell Hobbs 27080-56
-
Russell Hobbs 28270-56