Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Spis treści:
201
PRZYGOTOWANIE
1.
Ustaw urządzenie na stabilnej, równej i termoodpornej powierzchni.
2.
Nie należy umieszczać urządzenia w pobliżu zasłon, pod półkami lub szafkami ani w pobliżu
czegokolwiek, co mogłoby zostać uszkodzone przez uciekającą parę.
3.
Zakładaj żaroodporne lub tkaninowe rękawice kuchenne oraz żaroodporne podkładki lub talerze do
ustawienia miski po ugotowaniu.
4.
Umieść miskę wewnątrz szybkowaru.
5.
Obróć miskę ćwierć obrotu w każdą stronę, aby dno miski lepiej przylegało do grzałki.
RYŻ
h
1.
Użyj miarki do wsypywania ryżu do miski.
2.
Nie należy wsypać więcej niż 10 filiżanek ryżu.
3.
Zastosuj skalę po lewej stronie, wewnątrz miski, na której są oznaczenia od 2 do 10
4.
Napełnij miskę wodą w ilości odpowiadającej liczbie filiżanek, wsypanego ryżu.
5.
Zamknij pokrywę.
6.
Naciśnij przycisk
h
. Podświetli się przycisk.
7.
W czasie podgrzewania produktów migają zewnętrzne segmenty wyświetlacza .
8.
Wyświetlacz będzie wyświetlać pozostały czas gotowania (13 minut) i odliczać czas.
9.
Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".
10. Będzie się swiecić lampka
W
.
11. Otwórz pokrywę.
12. Podnieś miskę i ustaw na żaroodpornej podkładce lub talerzu.
13. Naciśnij przycisk
w
.
14. Przemieszaj ryż łopatką, aż wyleci cała para.
15. Niekiedy warstwa przylegająca do miski utworzy skórkę.
16. Jeśli jednak nie lubisz takiej skórki, usuń ją łopatką służącą do nakładania ryżu.
WOLNE GOTOWANIE
i
1.
Zrumienianie mięsa i warzyw (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").
2.
Zagotuj płyn (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").
3.
Włóż składniki stałe w miskę, a następnie zlej płynem.
4.
Zamknij pokrywę.
5.
Naciśnij przycisk
i
. Podświetli się przycisk.
6.
Na wyświetlaczu wyświetli się 8 godzin i zacznie się odliczanie.
7.
Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "podtrzymywanie temperatury".
8.
Będzie się swiecić lampka
W
.
9.
Naciśnij przycisk
w
. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.
DUSZENIE
j
1.
Zrumienianie mięsa i warzyw (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").
2.
Zagotuj płyn (patrz "ZRUMIENIANIE/PODSMAŻANIE/ZMIĘKCZANIE/GOTOWANIE").
3.
Włóż składniki stałe w miskę, a następnie zlej płynem.
4.
Zamknij pokrywę.
5.
Naciśnij przycisk
i
. Podświetli się przycisk.
6.
Na wyświetlaczu wyświetli się 1 godzina i rozpocznie się odliczanie.
7.
Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".
8.
Będzie się swiecić lampka
W
.
9.
Naciśnij przycisk
w
. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
200 nstrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Urządzenie może być użytkowane prz...
202 MIĘSO k 1. Natrzyj mięso olejem kuchennym. 2. Natrzyj mięso przyprawami. 3. Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski. 4. Włóż mięso do miski. 5. Zamknij pokrywę. 6. Czas zależy od wielkości potrawy. 7. Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz. 8. Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minu...
203 Jogurtu zrobionego wcześniej. • Bakterie osłabiają się w czasie, te same można wykorzystać tylko10 razy, później trzeba użyć nowej kultury bakterii. Liofilizowana kultura bakterii jogurtu z apteki lub sklepu ze zdrową żywnością • Jeżeli wskazówki na etykiecie opakowania różnią się od podanych w ...
Inne modele multicookery Russell Hobbs
-
Russell Hobbs 19750-56
-
Russell Hobbs 22740-56
-
Russell Hobbs 22750-56
-
Russell Hobbs 23560-56
-
Russell Hobbs 24180-56
-
Russell Hobbs 25570-56
-
Russell Hobbs 25630-56
-
Russell Hobbs 27030-56
-
Russell Hobbs 27080-56
-
Russell Hobbs 28270-56