RISOTTO Z BURAKIEM ĆWIKŁOWYM Z MULTICOOKERA - Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Spis treści:
- Strona 3 – WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Nie należy używać tego urządzenia w pobliżu wanny, prysznica,; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO
- Strona 5 – Kultura bakterii jogurtu
- Strona 6 – CHLEB
- Strona 9 – CIASTO
- Strona 12 – opcja smakowa
- Strona 14 – RISOTTO Z BURAKIEM ĆWIKŁOWYM Z MULTICOOKERA
211
podawanie:
olej z ostrego chili (opcja)
Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia,
ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Dodaj oliwę. Dodaj
cebulę i duś do miękkości. Wlej wino i gotuj przez kilka minut. Dodaj jęczmień perłowy i mieszaj, aż uzyska
kolor wina. Odcedź fasolę i ją dodaj. Dodaj pomidory. Dodaj bulion. Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby
zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
j
. 30 minut przed końce gotowania, otwórz pokrywę.
Sprawdź ilość płynu zebranego w misce. W razie potrzeby dodaj 150 ml gorącej wody. Zamknij pokrywę.
Poczekaj, aż program się skończy. Podawaj ze świeżym chrupkim chlebem i spryskaj olejem z ostrego chili.
CHLEB SODOWY
CHLEB
n
1P
mieszanka chleba sodowego
masło
350m
woda
Otwórz pokrywę. Posmaruj miskę masłem. Wybierz opcję
n
w menu. Zamknij pokrywę. Ustaw czas
pieczenia na 2 godziny 15 minut. Naciśnij przycisk
v
. Pozostaw do ostygnięcia. Mieszankę chleba
sodowego włóż do miski. Dodaj wodę. Wymieszaj ręcznie w kulę. Otwórz pokrywę. Przełóż ciasto do
miski. Podziel ciasto na ćwiartki za pomocą plastikowej szpachelki. Zamknij pokrywę. 30 minut przed
końce gotowania, otwórz pokrywę. Obróć chleb. Spowoduje to, że chleb na wierzchu się ubrązowi i
będzie mieć kruchą skórkę. Poczekaj, aż program się skończy. Ostudź na stojaku z drutu. Podawaj z
solonym masłem sam lub do posiłku.
PORRIDGE (OWSIANKA)
OWSIANKA/RISOTTO
m
2G
owsianka
woda
1¼t
sól
2t
cukier
podawanie:
ciemny brązowy cukier
mleko / śmietanka
Otwórz pokrywę. Dodaj płatki owsiane, sól oraz cukier. Napełnij wodą do poziomu 1½ na prawej
podziałce, wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
m
w menu, a następnie naciśnij
v
. Poczekaj,
aż program się skończy. Podawaj z mlekiem lub śmietaną. Posyp ciemno-brązowym cukrem. Jeśli
zechcesz, na 15 minut przed końcem gotowania możesz dodać posiekane suszone morele i połówki śliwek
(bez pestek). Porridge można przechować w lodówce do 2 dni, po wyjęciu podgrzać.
PORRIDGE O SMAKU ORZECHOWYM
OWSIANKA/RISOTTO
m
½G
płatki owsiane
woda
120m
mleko
3T
wiórki kokosowe
1t
mielony cynamon
podawanie:
złoty syrop
posiekane migdały
Otwórz pokrywę. Dodaj płatki owsiane, cynamon, wiórki kokosowe i mleko. Napełnij wodą do poziomu ½
na prawej podziałce, wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
m
w menu, a następnie naciśnij
v
. Poczekaj, aż program się skończy. Skrop je złotym syropem i posyp migdałami.
RISOTTO Z BURAKIEM ĆWIKŁOWYM Z MULTICOOKERA
m
OWSIANKA/
RISOTTO
400g
burak ćwikłowy
2T
oliwa z oliwek
250g
ryż arbori/risotto
1
cebula, drobno posiekana
250m
białe wino
2c
czosnek, obrany i posiekany
900m
wywar z warzyw / kostka rosołowa z kurczaka
1t
tymianek, drobno posiekany
na zakończenie:
100m
jogurt
1T
pietruszka (posiekana)
1T
masło
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
200 nstrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Urządzenie może być użytkowane prz...
202 MIĘSO k 1. Natrzyj mięso olejem kuchennym. 2. Natrzyj mięso przyprawami. 3. Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski. 4. Włóż mięso do miski. 5. Zamknij pokrywę. 6. Czas zależy od wielkości potrawy. 7. Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz. 8. Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minu...
203 Jogurtu zrobionego wcześniej. • Bakterie osłabiają się w czasie, te same można wykorzystać tylko10 razy, później trzeba użyć nowej kultury bakterii. Liofilizowana kultura bakterii jogurtu z apteki lub sklepu ze zdrową żywnością • Jeżeli wskazówki na etykiecie opakowania różnią się od podanych w ...
Inne modele multicookery Russell Hobbs
-
Russell Hobbs 19750-56
-
Russell Hobbs 22740-56
-
Russell Hobbs 22750-56
-
Russell Hobbs 23560-56
-
Russell Hobbs 24180-56
-
Russell Hobbs 25570-56
-
Russell Hobbs 25630-56
-
Russell Hobbs 27030-56
-
Russell Hobbs 27080-56
-
Russell Hobbs 28270-56