Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Russell Hobbs 21850-56
Ładowanie instrukcji

210

Wbij jajka do miski. W misce utrzyj masło i cukier. Stopniowo dodawaj jajka, następnie wanilię i mąkę. Wlej

wino i mieszaj. Nasmaruj naczynie żaroodporne 1200ml. Wlej syrop na dół naczynia żaroodpornego, a na

wierzchu ułóż ubitą mieszaninę. Przykryj papierem do pieczenia a następnie folią aluminiową i zawiąż na

górze za pomocą sznurka. Otwórz pokrywę. Wstaw naczynie żaroodporną w miskę urządzenia. Wlej do

miski tyle wrzącej wody, aby doszła na 3 cm poniżej górnej części naczynia żaroodpornego. Zamknij

pokrywę. Wybierz opcję

S

w menu. Ustaw czas pieczenia na 1 godzinę 30 minut. Naciśnij przycisk

v

.

Poczekaj, aż program się skończy. Przewróć na półmisek i podawaj ciepły. Znakomity pudding na każdą

porę roku!!

JASNY CHLEB

CHLEB

n

1T

złoty syrop

1T

masło

320m

mleko

1S

suszone drożdże

500g

mąka pszenna typ 600-650

1t

sól

Otwórz pokrywę. Dodaj mleko. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Niech mleko się

podgrzeje do chwili, gdy zaczną tworzyć się bańki na krawędziach. Wlej mleko do dzbanka. Naciśnij

dwukrotnie przycisk

w

,aby zatrzymać. Ostudź mleko do temperatury między 37°C a 45°C. Roztopić masło

na patelni na małym ogniu. Przesiej mąkę i sól do miski. Dodaj drożdże, masło, syrop cukrowy. Dodaj

mleko i zagniataj ciasto w kulę. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki. Przykryj i pozostaw w

ciepłym miejscu na 10 minut. Ponownie zagnieć. Przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 10 minut.

Otwórz pokrywę. Wybierz opcję

n

w menu, a następnie naciśnij

v

. Zamknij pokrywę. 30 minut przed

końce gotowania, otwórz pokrywę. Obróć chleb. Spowoduje to, że chleb na wierzchu się ubrązowi i

będzie mieć kruchą skórkę. Poczekaj, aż program się skończy. Podawaj posmarowany masłem.

CIASTO CZEKOLADOWE BROWNIE

CIASTO

o

170g

masło niesolone

3 E

340g

cukier

1t

esencja waniliowa

170g

kakao w proszku

1p

sól

110g

dropsy z mlecznej czekolady

75g

mąka pszenna

podawanie:

lody waniliowe (opcja)

Roztopić masło na patelni na małym ogniu. Wyłóż miskę folią posmarowaną masłem. Ubij w naczyniu

roztopione masło, cukier, kakao w proszku, mąkę, jaja, wanilię i sól. Wymieszaj razem z czekoladą. Włóż

ciasto w folię wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

o

w menu. Ustaw czas pieczenia na 1

godzinę 30 minut. Naciśnij przycisk

v

. Ciasto powinno być twarde na krawędziach i lekko lepiące się w

środku. Ciasto podawaj ciepłe, zwieńczone lodami.

KARCZOCHY GOTOWANE NA PARZE

PARA

S

1c

czosnek, obrany i posiekany

2

karczochy

gałązki ziół (estragon, mięta, pietruszka, tymianek)

1

cytryna

Pokrój cytrynę w plasterki. Równo odetnij rdzenie w dolnej części każdego karczocha. Odetnij górną

ćwiartkę każdego karczocha. Wyrzuć wszystkie uszkodzone liście. Przetrzyj powierzchnie cięcia

plasterkiem cytryny. Ułóż plasterki cytryny w koszu. Dodaj po gałązce świeżych ziół. Dodaj czosnek. Połóż

karczocha na górze. Napełnij wodą do poziomu 2 na lewej podziałce, wewnątrz miski. Kosz przykryj

pokrywą Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Karczochy są ugotowane,

gdy zewnętrzne liście łatwo odchodzą. Podawaj ciepłe lub zimne w winegret. Niesamowite!

JEDNODANIOWY JĘCZMIEŃ PERŁOWY I FASOLA BORLOTTI

DUSZENIE

j

1T

oliwa z oliwek

1J

fasola borlotti

175g

jęczmień perłowy

1

cebula, drobno posiekana

1J

krojone pomidory

1T

przecier pomidorowy

1000m

wywar z warzyw

2h

pietruszka (posiekana)

125m

wytrawne czerwone wino

sól i pieprz

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Nie należy używać tego urządzenia w pobliżu wanny, prysznica,; TYLKO DO UŻYTKU DOMOWEGO

200 nstrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi: Urządzenie może być użytkowane prz...

Strona 5 - Kultura bakterii jogurtu

202 MIĘSO k 1. Natrzyj mięso olejem kuchennym. 2. Natrzyj mięso przyprawami. 3. Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski. 4. Włóż mięso do miski. 5. Zamknij pokrywę. 6. Czas zależy od wielkości potrawy. 7. Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz. 8. Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minu...

Strona 6 - CHLEB

203 Jogurtu zrobionego wcześniej. • Bakterie osłabiają się w czasie, te same można wykorzystać tylko10 razy, później trzeba użyć nowej kultury bakterii. Liofilizowana kultura bakterii jogurtu z apteki lub sklepu ze zdrową żywnością • Jeżeli wskazówki na etykiecie opakowania różnią się od podanych w ...

Inne modele multicookery Russell Hobbs