Philips HR7620 - Instrukcja obsługi - Strona 30

Philips HR7620 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 70
Ładowanie instrukcji

KZ

|

Майдалауыш дискілер – кеңестер мен

ескертулер

Майдалауыш дискілерін сіз крем, жұмыртқа, жұмыртқа ағын шайқауға,

ерітілмелі пудинг, майонез және бисквитті араластырмалар жасауға

қолдансаңыз болады.

Майдалауыш дискілерді май немесе маргарин қосылған кремдер

мен араластырмалар жасауға қолдануға болмайды. Бұл жұмыстар

үшін араластыру қосымша бөлшегін қолданыңыз

(23 бетті қараңыз)

Жұмыртқа ағын шайқар алдында ыдыс және майдалауыш

дискілер кебу және майлы емес екендігін тексеріңіз. Жұмыртқа

ақтары бөлме температурасында болуы тиіс.

Қолданып болғаннан соң, майдалауыш дискілерді міндетті түрде

тазалап қойыңыз.

LV

|

Plakimo diskas – patarimai ir perspėjimai

Plakimo disku galite išplakti grietinėlę, kiaušinius, kiaušinių baltymus, tirpų

pudingą, majonezą ir biskvitinio pyrago tešlą.

Plakimo disko nenaudokite pyragų tešloms, kurių sudėtyje yra sviesto

arba margarino, ar tešlai minkyti. Šiems darbams naudokite minkymo

priedą (žr. puslapį 23).

Prieš plakdami kiaušinių baltymus, patikrinkite, ar dubuo bei plakimo

diskas yra sausi ir nesutepti riebalais. Kiaušinių baltymai turėtų būti

kambario temperatūros.

Visada iš kar to po naudojimo nuvalykite plakimo diską.

LT

|

Emulģēšanas disks - padomi un brīdinājumi

Emulģēšanas disku var izmantot, lai sakultu putukrējumu un olas, olu

baltumus, ātri pagatavojamos pudiņus, majonēzi un biskvītu mīklu.

Neizmantojiet emulģēšanas disku, lai gatavotu mīklas ar margarīnu vai

sviestu, kā arī rauga mīklu. Šo darbu veikšanai izmantojiet mīcīšanas

piederumu (skatiet 23. lpp.).

-

-

-

-

Pirms olu baltumu putošanas pārliecinieties, ka bļoda un

emulģēšanas disks ir sauss un nav taukains. Olu baltumiem jābūt

istabas temperatūrā.

Vienmēr pēc izmantošanas notīriet emulģēšanas disku.

PL

|

Tarcza emulgacyjna — wskazówki i ostrzeżenia

Tarczy emulgacyjnej można używać do ubijania śmietany i trzepania

jajek, ubijania białek, puddingu, majonezu i różnego rodzaju ciast

biszkoptowych.

Tarczy emulgacyjnej nie można używać do przygotowywania ciast

zagniatanych z masłem lub margaryną albo do wyrabiania ciasta.

Do tych czynności należy używać końcówki do wyrabiania ciasta

(patrz str. 23).

Upewnij się, że pojemnik i tarcza emulgacyjna są suche i

niezatłuszczone, zanim zaczniesz ubijanie piany z białek. Białka jajek

powinny mieć temperaturę pokojową.

Zawsze wyczyść tarczę emulgacyjną po użyciu.

RO

|

Disc de emulsiiere - sugestii şi avertismente

Puteţi folosi discul de emulsiiere pentru a bate frişcă, ouă, albuşuri sau a

prepara budinci instant, maioneză sau clătite.

Nu folosiţi discul de emulsiiere pentru prepararea aluaturilor pentru

prăjituri cu unt sau margarină sau pentru a frământa cocă. Folosiţi

accesoriul de frământare pentru aceste operaţii (vezi pagina 23).

Aveţi grijă ca bolul şi discul de emulsiiere să ie curate şi uscate

când bateţi albuşuri. Albuşurile trebuie să ie la temperatura camerei.

După ce îl utilizaţi, curăţaţi întotdeauna discul de emulsiiere.

RU

|

Диск для приготовления эмульсий - советы и

предостережения

Вы можете пользоваться диском для приготовления эмульсий

для взбивания сливок и яиц, сбивания яичных белков, быстрого

приготовления пудинга, майонеза и смесей для бисквита.

-

-

-

-

-

-

-

-

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)