Kenwood FHM155SI - Instrukcja obsługi - Strona 13

Kenwood FHM155SI Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 29
Ładowanie instrukcji

163

164

tabela

zalecanych

prędkości

blender

końcówka/

nasadka

funkcja

zalecana

prędkość

Czas

pracy

(w

sekundach)

maksymalna

ilość

porady

i

wskazówki

Blender

Miksowanie

zimnych

składników

płynnych

i przygotowywanie

napojów

Maks.

60

1,6

l

Przygotowując

majonez,

w

blenderze

należy

umieścić

wszystkie

składniki

oprócz

oleju.

Wyjąć

zakrywkę

wlewu.

Następnie

włączyć

urządzenie

i

przez

otwór

w

pokrywie

powoli

dodawać

olej.

Gęste

mieszanki,

np.

pasztety

i sosy

typu

dip,

mogą

wymagać

zgarniania

składników

ze

ścianek

dzbanka.

Jeżeli

składniki

trudno

jest

rozdrobnić,

dodać

większą

ilość

składników

płynnych.

Kruszenie

lodu

użyć

funkcji

pracy

przerywanej,

lód

uzyska

żądaną

konsystencję.

Nie

zaleca

się

mielenia

przypraw

korzennych,

ponieważ

mogą

uszkodzić

plastikowe

elementy.

Miksowanie

suchych

składników

składniki

pokroić

na

kawałki,

zdjąć

zakrywkę

wlewu,

a

następnie

włączyć

urządzenie

i wrzucać

składniki

przez

otwór

po

jednym

kawałku

na

raz.

Nad

otworem

należy

trzymać

dłoń.

Najlepsze

wyniki

daje

regularne

opróżnianie

dzbanka.

Nie

używać

blendera

jako

pojemnika

do

przechowywania.

Nieużywany

blender

powinien

być

pusty.

Nie

miksować

więcej

niż

1,6

l bądź

mniej

w

przypadku

napojów

spienianych,

takich

jak

koktajle

mleczne.

Miksowanie

zimnych

zup

Maks.

30

Nie

rozdrabniać

składników

gorących.

Koktajle

mleczne,

mieszaniny

na

bazie

zimnego

mleka

Maks.

15

1

l

Przygotowywanie

majonezu

Maks.

60

3

jaja

150

g

oleju

tabela

zalecanych

prędkości

metalowa

miska

do

mieszania

końcówka/

nasadka

funkcja

zalecana

prędkość

Czas

pracy

(w

minutach)

maksymalna

ilość

porady

i

wskazówki

Końcówka

do

ucierania

Ucieranie

tłuszczu

z

cukrem

Średnia-maks.

2

3

250

g

tłuszczu

250

g

cukru

Najlepsze

wyniki

daje

ucieranie

tłuszczu,

który

przed

użyciem

został

pozostawiony

do

zmięknięcia

w

temperaturze

pokojowej

(20°C).

Końcówka

do

ucierania

przeznaczona

jest

do

ucierania

i mieszania

miękkich

składników

.

Nie

należy

jej

używać

do

ciężkich,

gęstych

mas,

np.

do

ugniatania

ciasta,

ani

do

mieszania

bądź

ucierania

twardych

składników

,

np.

zawierających

pestki,

kości

lub

skorupki.

Jaja

do

ucieranych

składników

dodawać

powoli,

aby

połączyć

je

z

resztą

składników

.

Mąkę

łączyć

z

pozostałymi

składnikami,

używając

trybu

pracy

przerywanej

lub

minimalnej

prędkości

obrotów

.

Jednoetapowe

ciasto

(mieszanka

z

7-8

jaj)

Maks.

1

1,5

kg

wagi

całkowitej

Ciasto

z

owocami

(mieszanka

z

6

jaj)

Maks.

2

3

1,65

kg

wagi

całkowitej

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)