Kenwood FHM155SI Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
163
164
tabela
zalecanych
prędkości
–
blender
końcówka/
nasadka
funkcja
zalecana
prędkość
Czas
pracy
(w
sekundach)
maksymalna
ilość
porady
i
wskazówki
Blender
Miksowanie
zimnych
składników
płynnych
i przygotowywanie
napojów
Maks.
60
1,6
l
•
Przygotowując
majonez,
w
blenderze
należy
umieścić
wszystkie
składniki
oprócz
oleju.
Wyjąć
zakrywkę
wlewu.
Następnie
włączyć
urządzenie
i
przez
otwór
w
pokrywie
powoli
dodawać
olej.
•
Gęste
mieszanki,
np.
pasztety
i sosy
typu
dip,
mogą
wymagać
zgarniania
składników
ze
ścianek
dzbanka.
Jeżeli
składniki
trudno
jest
rozdrobnić,
dodać
większą
ilość
składników
płynnych.
•
Kruszenie
lodu
–
użyć
funkcji
pracy
przerywanej,
aż
lód
uzyska
żądaną
konsystencję.
•
Nie
zaleca
się
mielenia
przypraw
korzennych,
ponieważ
mogą
uszkodzić
plastikowe
elementy.
•
Miksowanie
suchych
składników
–
składniki
pokroić
na
kawałki,
zdjąć
zakrywkę
wlewu,
a
następnie
włączyć
urządzenie
i wrzucać
składniki
przez
otwór
po
jednym
kawałku
na
raz.
Nad
otworem
należy
trzymać
dłoń.
Najlepsze
wyniki
daje
regularne
opróżnianie
dzbanka.
•
Nie
używać
blendera
jako
pojemnika
do
przechowywania.
Nieużywany
blender
powinien
być
pusty.
•
Nie
miksować
więcej
niż
1,6
l bądź
mniej
w
przypadku
napojów
spienianych,
takich
jak
koktajle
mleczne.
Miksowanie
zimnych
zup
Maks.
30
Nie
rozdrabniać
składników
gorących.
Koktajle
mleczne,
mieszaniny
na
bazie
zimnego
mleka
Maks.
15
1
l
Przygotowywanie
majonezu
Maks.
60
3
jaja
150
g
oleju
tabela
zalecanych
prędkości
–
metalowa
miska
do
mieszania
końcówka/
nasadka
funkcja
zalecana
prędkość
Czas
pracy
(w
minutach)
maksymalna
ilość
porady
i
wskazówki
Końcówka
do
ucierania
Ucieranie
tłuszczu
z
cukrem
Średnia-maks.
2
–
3
250
g
tłuszczu
250
g
cukru
•
Najlepsze
wyniki
daje
ucieranie
tłuszczu,
który
przed
użyciem
został
pozostawiony
do
zmięknięcia
w
temperaturze
pokojowej
(20°C).
•
Końcówka
do
ucierania
przeznaczona
jest
do
ucierania
i mieszania
miękkich
składników
.
Nie
należy
jej
używać
do
ciężkich,
gęstych
mas,
np.
do
ugniatania
ciasta,
ani
do
mieszania
bądź
ucierania
twardych
składników
,
np.
zawierających
pestki,
kości
lub
skorupki.
•
Jaja
do
ucieranych
składników
dodawać
powoli,
aby
połączyć
je
z
resztą
składników
.
•
Mąkę
łączyć
z
pozostałymi
składnikami,
używając
trybu
pracy
przerywanej
lub
minimalnej
prędkości
obrotów
.
Jednoetapowe
ciasto
(mieszanka
z
7-8
jaj)
Maks.
1
1,5
kg
wagi
całkowitej
Ciasto
z
owocami
(mieszanka
z
6
jaj)
Maks.
2
–
3
1,65
kg
wagi
całkowitej
Spis treści
- 5 bezpieczeństwo obsługi; Polski
- 6 Włączonego urządzenia nie wolno zostawiać bez nadzoru.; bezpieczeństwo użytkowania blendera; Blendera można używać wyłącznie z założoną pokrywą.
- 7 Nasadki robota; metalowa miska do mieszania; załączono w zestawie); obsługa robota
- 8 użytkowanie wagi
- 9 obsługa blendera
- 14 konserwacja i czyszczenie; serwis i punkty obsługi klienta
- 16 rozwiązywanie problemów
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)