Kenwood FHM155SI - Instrukcja obsługi - Strona 12

Kenwood FHM155SI Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 29
Ładowanie instrukcji

161

162

tabela

zalecanych

prędkości

robot

kuchenny

końcówka/

nasadka

funkcja

zalecana

prędkość

Czas

pracy

(w

sekundach)

maksymalna

ilość

porady

i

wskazówki

Wyciskarka

do

cytrusów

Do

wyciskania

soku

z

cytrusów

(np.

pomarańczy,

cytryn,

limonek

i grejpfrutów).

Min.

1

kg

Najlepsze

wyniki

daje

wyciskanie

soku

w

temperaturze

pokojowej

z

owoców

przechowywanych

w

temperaturze

pokojowej

i wałkowanie

ich

ręką

po

blacie

przed

wyciśnięciem

soku.

Aby

wyciskanie

było

skuteczniejsze,

podczas

wyciskania

przesuwać

owoc

z

boku

na

bok.

Jeżeli

sok

wyciskany

jest

z

dużej

liczby

owoców,

należy

regularnie

opróżniać

sitko,

aby

zapobiec

gromadzeniu

się

na

nim

miąższu

i pestek.

tabela

zalecanych

prędkości

metalowa

miska

do

mieszania

końcówka/

nasadka

funkcja

zalecana

prędkość

Czas

pracy

(w

minutach)

maksymalna

ilość

porady

i

wskazówki

Trzepaczka

Białka

Maks.

2

3

6

(200

g)

uwaga

T

rzepaczka

nie

nadaje

się

do

wyrabiania

ciast

jednoetapowych,

ponieważ

tego

rodzaju

mieszanki

zbyt

gęste

i

spowodują

jej

uszkodzenie.

Do

wyrabiania

ciast

należy

używać

ostrza

lub

końcówki

do

ucierania.

Najlepsze

wyniki

daje

używanie

jaj

o

temperaturze

pokojowej.

Przed

użyciem

sprawdzić,

czy

miska

i ubijaki

czyste.

Nie

mogą

być

tłuste.

Ubijanie

jaj

z

cukrem

na

beztłuszczowe

ciasta

biszkoptowe

Maks.

8

10

3

(150

g)

Śmietana

do

ubijania

Średnia-maks.

2

3

125

ml

do

500

ml

Końcówka

do

zagniatania

ciasta

Mieszanki

na

ciasto

drożdżowe

Średnia-maks.

8

10

1

kg

wagi

całkowitej

Nie

rozdrabniać

składników

przez

czas

dłuższy

niż

10

minut.

Suche

składniki

umieścić

w

misce,

a

następnie,

podczas

pracy

urządzenia,

przez

podajnik

dodać

składniki

płynne.

Miksować

do

momentu,

gdy

z

ciasta

uformuje

się

gładka

kula

o

elastycznej

konsystencji.

Wyrabianie

ciasta

z

oczyszczonej

mąki

chlebowej

8

10

600

g

wagi

mąki

Wyrabianie

ciasta

z

razowej

mąki

chlebowej

8

10

500

g

wagi

mąki

Ponowne

zagniatanie

Maks.

2

3

1

kg

wagi

całkowitej

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)