Przykłady zastosowania; Bita śmietana; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Ciasto drożdżowe; Majonez - Bosch MUM 48A06 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Bosch MUM 48A06 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

140

pl

Przykładyzastosowania

Przykłady zastosowania

Bita śmietana

– 100 g­600 g

■ Śmietanęubijaćkońcówkądo

ubijania 1½ do 4 minut na

zakresie

4

-zależnieodilościirodzaju

śmietany.

Piana z białek

1do8białekzjaj

■ Białkaubijaćkońcówkądo

ubijania 4 do 6 minut na zakresie

4

.

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

– 2 jajka

2-3łyżkigorącejwody

– 100 g cukru

– 1 opakowanie cukru waniliowego

70gmąki

70gmąkiziemniaczanej

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podaneskładniki(opróczmąkiimąki

ziemniaczanej)ubijaćkońcówką

do ubijania przez ok. 4­6 minut na

zakresie

4

,ażdomocnegospienienia.

■ Ustawićprzełącznikobrotowynazakres

2

imieszającdalejok.½do1minuty

dodawaćłyżkamiprzezotwórwsypowy

przesianąmąkęimąkęziemniaczaną.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Ciasto ucierane

Przepis podstawowy

– 3­4 jaja

– 200­250 g cukru

– 1 szczypta soli

– 1 torebki cukru waniliowego lub otarta

skórka z ½ cytryny

200-250gmasła

(o temperaturze pokojowej)

500gmąki

– 1 torebka proszku do pieczenia

– 125 ml mleka

■ Podaneskładnikimieszaćkońcówkądo

mieszania ok. ½ minuty na zakresie

1

,

następnieok.3-4minutynazakresie

3

.

Maksymalna ilość:

1,5­2 x przepis

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125gmasła

(o temperaturze pokojowej)

– 100­125 g cukru

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

trochęotartejskórkicytrynowejlub

cukru waniliowego

250gmąki

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Wszystkieskładnikimieszaćok.

½ minuty na zakresie

1

,anastępnie

ok.2-3minutykońcówkądomieszania

(zakres

3

) lub hakiem do zagniatania

(zakres

2

).

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Ciasto drożdżowe

Przepis podstawowy

500gmąki

– 1 jajko

80gtłuszczu(otemperaturzepokojowej)

– 80 g cukru

– 200­250 ml letniego mleka

25gświeżychdrożdżylub1paczka

drożdżysuszonych

– otarta skórka z ½ cytryny

– 1 szczypta soli

■ Podaneskładnikimieszaćhakiem

do zagniatania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

,następnieprzezok.

3­6 minuty na zakresie

2

.

Maksymalna ilość:

1,5 x przepis

podstawowy

Majonez

– 2 jajka

2łyżeczkamusztardy

– ¼ l oliwy

2łyżkasokucytrynowegoluboctu

– 1 szczypta soli

– 1 szczypta cukru

Wszystkieskładnikimusząmiećtakąsamą

temperaturę.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)