Bosch MUM 48A06 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
140
pl
Przykładyzastosowania
Przykłady zastosowania
Bita śmietana
– 100 g600 g
■ Śmietanęubijaćkońcówkądo
ubijania 1½ do 4 minut na
zakresie
4
-zależnieodilościirodzaju
śmietany.
Piana z białek
–
1do8białekzjaj
■ Białkaubijaćkońcówkądo
ubijania 4 do 6 minut na zakresie
4
.
Ciasto biszkoptowe
Przepis podstawowy
– 2 jajka
–
2-3łyżkigorącejwody
– 100 g cukru
– 1 opakowanie cukru waniliowego
–
70gmąki
–
70gmąkiziemniaczanej
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podaneskładniki(opróczmąkiimąki
ziemniaczanej)ubijaćkońcówką
do ubijania przez ok. 46 minut na
zakresie
4
,ażdomocnegospienienia.
■ Ustawićprzełącznikobrotowynazakres
2
imieszającdalejok.½do1minuty
dodawaćłyżkamiprzezotwórwsypowy
przesianąmąkęimąkęziemniaczaną.
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
– 34 jaja
– 200250 g cukru
– 1 szczypta soli
– 1 torebki cukru waniliowego lub otarta
skórka z ½ cytryny
–
200-250gmasła
(o temperaturze pokojowej)
–
500gmąki
– 1 torebka proszku do pieczenia
– 125 ml mleka
■ Podaneskładnikimieszaćkońcówkądo
mieszania ok. ½ minuty na zakresie
1
,
następnieok.3-4minutynazakresie
3
.
Maksymalna ilość:
1,52 x przepis
podstawowy
Ciasto kruche
Przepis podstawowy
–
125gmasła
(o temperaturze pokojowej)
– 100125 g cukru
– 1 jajko
– 1 szczypta soli
–
trochęotartejskórkicytrynowejlub
cukru waniliowego
–
250gmąki
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Wszystkieskładnikimieszaćok.
½ minuty na zakresie
1
,anastępnie
ok.2-3minutykońcówkądomieszania
(zakres
3
) lub hakiem do zagniatania
(zakres
2
).
Maksymalna ilość:
2 x przepis
podstawowy
Ciasto drożdżowe
Przepis podstawowy
–
500gmąki
– 1 jajko
–
80gtłuszczu(otemperaturzepokojowej)
– 80 g cukru
– 200250 ml letniego mleka
–
25gświeżychdrożdżylub1paczka
drożdżysuszonych
– otarta skórka z ½ cytryny
– 1 szczypta soli
■ Podaneskładnikimieszaćhakiem
do zagniatania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
,następnieprzezok.
36 minuty na zakresie
2
.
Maksymalna ilość:
1,5 x przepis
podstawowy
Majonez
– 2 jajka
–
2łyżeczkamusztardy
– ¼ l oliwy
–
2łyżkasokucytrynowegoluboctu
– 1 szczypta soli
– 1 szczypta cukru
Wszystkieskładnikimusząmiećtakąsamą
temperaturę.
Spis treści
- 6 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; domowych i przez czas typowy dla gospodarstw domowych.; Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 7 czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo zranienia!; tylko w odpowiedniej pozycji roboczej.
- 8 „Czyszczenie i pielęgnacja” patrz; Objaśnienie symboli na urządzeniu względnie wyposażeniu; Spis treści
- 9 Pozycje robocze; Ustawianie pozycji roboczej; Opis urządzenia
- 10 Obsługa; Przygotowanie; Końcówka do mieszania,
- 12 Czyszczenie i pielęgnacja; Czyszczenie korpusu urządzenia; Czyszczenie miski i wyposażenia; Czyszczenie miksera; Usuwanie usterek
- 13 Przykłady zastosowania; Bita śmietana; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Ciasto drożdżowe; Majonez
- 14 Akcesoria / wyposażenie; Kubek miksujący z tworzywa
- 15 Ekologiczna utylizacja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)