CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha - Oursson MG2012/RD - Instrukcja obsługi - Strona 8

Spis treści:
- Strona 5 – ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
- Strona 6 – Montaż maszynki do mięsa,; nia makaronu; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; ODBLOKOWANIE; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika
- Strona 7 – ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Dysk perforowany z otworami 8,0 mm; cisk
- Strona 8 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
- Strona 9 – MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; DANE TECHNICZNE; CERTYFIKACJA WYROBU
- Strona 10 – SERWISOWANIE; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; Nazwa produktu
- Strona 11 – Korzystanie z produktu po upływie czasu eksploata
50
Nadzienie do pulpetów,
kebbe itd.
Wcisnąć nadzienie dociskaczem i napeł
-
nić nim pulpety lub kebbe.
Zaleca się stosowanie małej
przystawki
11
.
Przystawka do pulpetów
15
Formowanie pulpetów,
kebbe itd.
Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm,
a następnie zamarynować je. Dokładnie
wymieszać masę mięsną.
Pulpety można uformować z mięsa
zmielonego i w kawałkach. Postępować
zgodnie z instrukcjami prawidłowego
montażu urządzenia.
Przystawka do parmezanu
16
Aby uniknąć rozsypania składników, pod
zespołem tnącym należy umieścić pojem
-
nik o wymaganym rozmiarze.
Ser tarty
Pokroić ser na kawałki i docisnąć je do
tarki przy użyciu dociskacza.
Duża/mała przystawka do tarcia
17
,
18
Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.
Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do tarki przy użyciu dociskacza.
Przystawka do krojenia w plastry (mała)
20
Przygotowywanie sałatek,
przekąsek, warzyw do
zupy i dań głównych.
Pokroić składniki na kawałki i docisnąć je
do ostrzy przy użyciu dociskacza.
Przystawka do krojenia w plastry (duża)
19
Krojenie w plastry, przygo
-
towywanie sałatek
Składniki muszą być gęste (ogórki,
rzodkiew, świeże ziemniaki, marchew, ka
-
pusta, kiełbasy, twarde sery itd.) W razie
potrzeby pokroić na kawałki. Rozpocząć
dodawanie składników, lekko dociska
-
jąc je dociskaczem do noży tnących.
Docisnąć składniki do ostrzy przy użyciu
dociskacza.
Sitko do makaronu
23
Przygotowanie makaronu Uformuj gotowe ciasto w rolkę i potnij na
kawałki o wielkości 3×3×3 cm.
Przepis na ciasto:
M
ąka pszenna, g................................300
Jaja, szt..................................................3
Sól, g...................................................0,8
W
oda, ml..............................................30
Oliwa z oliwek, ml................................15
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,
Rys. D
•
Natychmiast po zakończeniu użytkowania
wyczyścić wszystkie części maszynki do
mięsa.
•
Wyłączyć urządzenie. Wyjąć wtyczkę z kontaktu.
•
Zdemontować maszynkę do mięsa.
•
Dokładnie umyć wszystkie elementy urządzenia cie
-
płą wodą z dodatkiem łagodnego środka czyszczą
-
cego.
•
Części, które nie są wykonane z metalu, można myć
w zmywarce.
Temperatura wody nie może prze
-
kraczać 60°C.
•
Wytrzeć korpus urządzenia suchą, miękką ście
-
reczką.
Aby uniknąć porażenia prądem, nie wolno zanu
-
rzać całego urządzenia w wodzie.
•
Dokładnie osuszyć wszystkie części.
Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
metalowe części maszynki do mielenia, aby
uniknąć korozji.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
47 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...
48 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-4 Kiełbasa: Rys. C-5 Pulpety: Rys. C-5 Do przygotowa- nia makaronu , Рiс. С-7 Warzywa: Rys. C-6 1. Włożyć śrubę 10 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dy - szę 16 , 17 , 18 , 19 , 20 do zespołu tnącego 22 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący...
49 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3,2/5,0 mm 7 , 6 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielo...
Inne modele maszynki do mięsa Oursson
-
Oursson MG5000/IV
-
Oursson MG5025/OR
-
Oursson MG5520/GA
-
Oursson MG5530/RD
-
Oursson MG5540/RD
-
Oursson MG5550/SP