Montaż maszynki do mięsa,; nia makaronu; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; ODBLOKOWANIE; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika - Oursson MG2012/RD - Instrukcja obsługi - Strona 6

Spis treści:
- Strona 5 – ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
- Strona 6 – Montaż maszynki do mięsa,; nia makaronu; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; ODBLOKOWANIE; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika
- Strona 7 – ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Dysk perforowany z otworami 8,0 mm; cisk
- Strona 8 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
- Strona 9 – MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; DANE TECHNICZNE; CERTYFIKACJA WYROBU
- Strona 10 – SERWISOWANIE; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; Nazwa produktu
- Strona 11 – Korzystanie z produktu po upływie czasu eksploata
48
Montaż maszynki do mięsa,
Rys. C
Mięso mielone:
Rys. C-4
Kiełbasa:
Rys. C-5
Pulpety:
Rys. C-5
Do przygotowa-
nia makaronu
,
Рiс. С-7
Warzywa:
Rys. C-6
1. Włożyć śrubę
10
do zespołu tnącego
3
.
1. Włożyć wymaganą dy
-
szę
16
,
17
,
18
,
19
,
20
do
zespołu tnącego
22
.
2. Zabezpieczyć zespół
tnący
22
w maszynce,
obracając go w lewo
do momentu zatrza-
śnięcia.
3. Umieścić dociskacz
21
w zespole tnącym
22
.
2. Zamontować ostrze na
śrubie. Rys. C-2.
3. Zamontować jeden z dys
-
ków
8
,
9
,
10
na śrubie z
ostrzami.
2. Zamocować śrubę do separatora
15
.
2. Umieścić jed
-
no z sitek na
ślimaku
23
.
3. Na separatorze za
-
mocować wymaganą
przystawkę
11
,
12
,
13
.
4. Założyć pierścień blokujący
14
.
4. Przykręcić zmontowany zespół tnący za pomocą przystawki blokującej
8
, obracając ją w
prawo.
5. Zamontować zespół tnący
3
w maszynce, obracając go w lewo do momentu
zatrzaśnięcia.
6. Przymocować tackę na nadzienie do otworu w zespole tnącym
2
.
7. Umieścić dociskacz
1
w tacce na nadzienie.
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA
Akcesoria do poszczególnych modeli urządze
-
nia. Rys. В
1
Dociskacz
........................................................... 1 szt.
2
Taca do napełniania ............................................ 1 szt.
3
Zespół tnący ....................................................... 1 szt.
4
Korpus
................................................................ 1 szt.
5
Dysk perforowany z otworami 8 mm ................. 1 szt.
6
Dysk perforowany z otworami 5 mm ................. 1 szt.
7
Dysk perforowany z otworami 3,2 mm .............. 1 szt.
8
Przystawka blokująca ......................................... 1 szt.
9
Ostrze
................................................................. 1 szt.
10
Śruba .................................................................. 1 szt.
11
Przystawka do kiełbasy (mała) ........................... 1 szt.
12
Przystawka do kiełbasy (średnia) ....................... 1 szt.
13
Przystawka do kiełbasy (duża) ........................... 1 szt.
14
Pierścień blokujący ............................................. 1 szt.
15
Separator
........................................................... 1 szt.
16
Przystawka do parmezanu ................................. 1 szt.
17
Przystawka do tarcia (mała
)
............................... 1 szt.
18
Przystawka do tarcia (duża
)
............................... 1 szt.
19
Przystawka do krojenia w plastry (duża
)
............ 1 szt.
20
Przystawka do krojenia w plastry (mała
)
............ 1 szt.
21
Dociskacz
........................................................... 1 szt.
22
Zespół tnący ....................................................... 1 szt.
23
Sitko do makaronu
.............................................. 3 szt.
Instrukcja obsługi ................................................ 1 szt.
BUDOWA URZĄDZENIA,
Rys. С-1
1
2
3
Przycisk wyjmowania zespołu tnącego
Panel sterowania
Miejsce na przewód
UŻYTKOWANIE,
Rys. C
Panel sterowania,
Rys. C-3
▼
Re
- przycisk włączania/wyłączania zasilania (ON/
OFF).
Zasilanie jest włączone, gdy przycisk znajduje
się w górnym położeniu
(•).
- przycisk START/STOP.
Nacisnąć przycisk
START/
STOP,
aby uruchomić maszynkę do mielenia mięsa.
- przycisk REVERSE.
Jeśli w maszynce do
mielenia utkną jakiekolwiek przedmioty, należy
ją wyłączyć, naciskając przycisk
START/STOP.
Nacisnąć i przytrzymać przycisk
REVERSE,
aby
śruba tnąca zaczęła obracać się w przeciwnym
kierunku, wypychając produkt na zewnątrz.
-
przycisk
UNLOCK.
Ten przycisk umożliwia
ODBLOKOWANIE
silnika i przywrócenie jego
prawidłowego działania.
Przed pierwszym użyciem należy przetrzeć urządzenie
miękką i suchą szmatką. Pozostałe części należy umyć
ciepłą wodą i środkiem czyszczącym. Przed zmonto
-
waniem lub rozmontowaniem urządzenia i/lub demon
-
tażem podzespołów należy się upewnić, że jest ono
odłączone od zasilania.
Ostrza są bardzo ostre, należy zachować
ostrożność.
Automatyczne zabezpieczenie silnika
Automatyczne zabezpieczenie chroni silnik przed
przegrzaniem
i
awariami.
Gdy
automatyczne
zabezpieczenie jest włączone, urządzenie przestaje
działać, a przyciski na panelu sterowania stają się
nieaktywne. Należy odczekać 5-10 minut aż urządzenie
ostygnie, a następnie odblokować je, naciskając i
przytrzymując przycisk
.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
47 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...
48 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-4 Kiełbasa: Rys. C-5 Pulpety: Rys. C-5 Do przygotowa- nia makaronu , Рiс. С-7 Warzywa: Rys. C-6 1. Włożyć śrubę 10 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dy - szę 16 , 17 , 18 , 19 , 20 do zespołu tnącego 22 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący...
49 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3,2/5,0 mm 7 , 6 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielo...
Inne modele maszynki do mięsa Oursson
-
Oursson MG5000/IV
-
Oursson MG5025/OR
-
Oursson MG5520/GA
-
Oursson MG5530/RD
-
Oursson MG5540/RD
-
Oursson MG5550/SP