MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; DANE TECHNICZNE; CERTYFIKACJA WYROBU - Oursson MG2012/RD - Instrukcja obsługi - Strona 9

Spis treści:
- Strona 5 – ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,
- Strona 6 – Montaż maszynki do mięsa,; nia makaronu; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; ODBLOKOWANIE; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika
- Strona 7 – ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Dysk perforowany z otworami 8,0 mm; cisk
- Strona 8 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA,; Temperatura wody nie może prze; Po oczyszczeniu urządzenia wytrzeć do sucha
- Strona 9 – MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; DANE TECHNICZNE; CERTYFIKACJA WYROBU
- Strona 10 – SERWISOWANIE; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; Nazwa produktu
- Strona 11 – Korzystanie z produktu po upływie czasu eksploata
51
MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA
Potencjalne proble-
my
Prawdopodobne przyczyny
Rozwiązania
Maszynka do mielenia nie
włącza się.
Brak napięcia w gniazdku.
Odłączyć urządzenie od zasilania i zaczekać,
aż powróci normalne napięcie.
Maszynka do mielenia
przestała działać.
•
Włączył się bezpiecznik chroniący
urządzenie przed przegrzaniem.
•
Być może zostało włączone auto
-
matycznie zabezpieczenie silnika
przed przegrzaniem.
•
Być może trzeba usunąć żywność,
która utknęła w urządzeniu.
•
Aby pozbyć się tych produktów, należy na
-
cisnąć przycisk
▼
Re
. Jeśli to nie pomoże,
należy odłączyć urządzenie od zasilania i
samodzielnie je wyczyścić.
•
Odłączyć urządzenie od zasilania i skon
-
taktować się z punktem serwisowym firmy
OURSSON.
•
Nacisnąć przycisk
, aby urządzenie za
-
częło działać prawidłowo.
Podczas pracy maszynki
do mielenia czuć nieprzy
-
jemny zapach.
•
Urządzenie mogło się przegrzać.
•
Przy pierwszym włączeniu urządze
-
nia rozgrzewające się ruchome czę
-
ści mogą powodować nieprzyjemny
zapach.
•
Skrócić czas użytkowania urządzenia.
•
Nieprzyjemny zapach przy pierwszym uży
-
ciu jest zjawiskiem normalnym i wkrótce
zniknie.
Mięso jest nieprawidłowo
zmielone.
•
Ostrze jest nieprawidłowo ustawione.
•
Ostrza są stępione.
•
Pierścień blokujący jest nieprawi
-
dłowo założony.
•
Prawidłowo ustawić ostrze.
•
Ostrza wymagają naostrzenia.
•
Prawidłowo założyć pierścień blokujący.
DANE TECHNICZNE
Model
MG2000
MG2011
MG2012
MG2013
Pobór mocy (W)
Maks. 250
Napięcie znamionowe
220-240 V~; 50 Hz
Klasa ochrony
I
Wydajność w kg/godz.
85
Wymiary (wys. x szer. x dług.), mm
400х205х310
Wymogi temperatury
Działanie
+15°С dо +35°С
Przechowywanie i transport
-25°С dо +55°С
Wymagana wilgotność
Działanie
15-75% (bez kondensacji
)
Przechowywanie i transport
15-75% (bez kondensacji
)
Masa w kg
3,75
*
Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze nie niższej niż -25°С.
CERTYFIKACJA WYROBU
Informacje na temat certyfikacji tego wyrobu podano pod adresem http://www.oursson.com, a egzemplarz
dokumentu można uzyskać od sprzedawcy.
Naprawy wykonywać mogą tylko wykwalifikowani specjaliści z punktów serwisowych firmy OURSSON AG.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
47 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...
48 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-4 Kiełbasa: Rys. C-5 Pulpety: Rys. C-5 Do przygotowa- nia makaronu , Рiс. С-7 Warzywa: Rys. C-6 1. Włożyć śrubę 10 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dy - szę 16 , 17 , 18 , 19 , 20 do zespołu tnącego 22 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący...
49 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3,2/5,0 mm 7 , 6 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielo...
Inne modele maszynki do mięsa Oursson
-
Oursson MG5000/IV
-
Oursson MG5025/OR
-
Oursson MG5520/GA
-
Oursson MG5530/RD
-
Oursson MG5540/RD
-
Oursson MG5550/SP