MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA; my; DANE TECHNICZNE; CERTYFIKACJA WYROBU - Oursson MG2012/RD - Instrukcja obsługi - Strona 9

Oursson MG2012/RD
Ładowanie instrukcji

51

MOŻLIWE PROBLEMY I ROZWIĄZANIA

Potencjalne proble-

my

Prawdopodobne przyczyny

Rozwiązania

Maszynka do mielenia nie

włącza się.

Brak napięcia w gniazdku.

Odłączyć urządzenie od zasilania i zaczekać,

aż powróci normalne napięcie.

Maszynka do mielenia

przestała działać.

Włączył się bezpiecznik chroniący

urządzenie przed przegrzaniem.

Być może zostało włączone auto

-

matycznie zabezpieczenie silnika

przed przegrzaniem.

Być może trzeba usunąć żywność,

która utknęła w urządzeniu.

Aby pozbyć się tych produktów, należy na

-

cisnąć przycisk

Re

. Jeśli to nie pomoże,

należy odłączyć urządzenie od zasilania i

samodzielnie je wyczyścić.

Odłączyć urządzenie od zasilania i skon

-

taktować się z punktem serwisowym firmy

OURSSON.

Nacisnąć przycisk

, aby urządzenie za

-

częło działać prawidłowo.

Podczas pracy maszynki

do mielenia czuć nieprzy

-

jemny zapach.

Urządzenie mogło się przegrzać.

Przy pierwszym włączeniu urządze

-

nia rozgrzewające się ruchome czę

-

ści mogą powodować nieprzyjemny

zapach.

Skrócić czas użytkowania urządzenia.

Nieprzyjemny zapach przy pierwszym uży

-

ciu jest zjawiskiem normalnym i wkrótce

zniknie.

Mięso jest nieprawidłowo

zmielone.

Ostrze jest nieprawidłowo ustawione.

Ostrza są stępione.

Pierścień blokujący jest nieprawi

-

dłowo założony.

Prawidłowo ustawić ostrze.

Ostrza wymagają naostrzenia.

Prawidłowo założyć pierścień blokujący.

DANE TECHNICZNE

Model

MG2000

MG2011

MG2012

MG2013

Pobór mocy (W)

Maks. 250

Napięcie znamionowe

220-240 V~; 50 Hz

Klasa ochrony

I

Wydajność w kg/godz.

85

Wymiary (wys. x szer. x dług.), mm

400х205х310

Wymogi temperatury

Działanie

+15°С dо +35°С

Przechowywanie i transport

-25°С dо +55°С

Wymagana wilgotność

Działanie

15-75% (bez kondensacji

)

Przechowywanie i transport

15-75% (bez kondensacji

)

Masa w kg

3,75

*

Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze nie niższej niż -25°С.

CERTYFIKACJA WYROBU

Informacje na temat certyfikacji tego wyrobu podano pod adresem http://www.oursson.com, a egzemplarz
dokumentu można uzyskać od sprzedawcy.

Naprawy wykonywać mogą tylko wykwalifikowani specjaliści z punktów serwisowych firmy OURSSON AG.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - ZALECENIA; Symbol zagrożenia; INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,

47 PL upewnić się, że urządzenie zostało odłączone od sieci elektrycznej. • Nie należy używać tego urządzenia na zewnątrz. • Urządzenie nie jest przeznaczone do użytku przez osoby (w tym dzieci) o ograniczonej sprawności fi - zycznej, czuciowej i psychicznej, niedoświadczone i nieumiejętne. Mogą one...

Strona 6 - Montaż maszynki do mięsa,; nia makaronu; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Akcesoria do poszczególnych modeli urządze; ODBLOKOWANIE; Ostrza są bardzo ostre, należy zachować; Automatyczne zabezpieczenie silnika

48 Montaż maszynki do mięsa, Rys. C Mięso mielone: Rys. C-4 Kiełbasa: Rys. C-5 Pulpety: Rys. C-5 Do przygotowa- nia makaronu , Рiс. С-7 Warzywa: Rys. C-6 1. Włożyć śrubę 10 do zespołu tnącego 3 . 1. Włożyć wymaganą dy - szę 16 , 17 , 18 , 19 , 20 do zespołu tnącego 22 . 2. Zabezpieczyć zespół tnący...

Strona 7 - ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Nazwa czynności; Nie wolno mleć składników o tempera; Dysk perforowany z otworami 8,0 mm; cisk

49 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA Przed rozpoczęciem przygotowań zaleca się pokrojenie składników na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Nazwa czynności Składniki Uwaga Dysk perforowany z otworami 3,2/5,0 mm 7 , 6 Przygotowanie mielonego mięsa/ryb/drobiu Pokroić składniki na kawałki 3 x 3 x 3 cm. Mięso mielo...

Inne modele maszynki do mięsa Oursson