Obsługa - Profi Cook PC-SV 1112 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Profi Cook PC-SV 1112 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 21
Ładowanie instrukcji

54

PC-SV1112_IM

18.03.16

Ustawianie temperatury

Aby zmienić jednostkę temperatury, należy naci

-

snąć przycisk °F / °C na ok. 5 sekund.

Użyć przycisków /

+

do wyboru temperatury po-

między 45 °C a 90 °C (115 °F a 195 °F).

Przytrzymanie wciśniętego przycisku

lub

+

roz-

pocznie gwałtowną zmianę.

Potwierdzić ustawienie, naciskając przycisk TIMER /

TEMP.

Ustawianie czasu gotowania

Naciśnięcie na krótko przycisku /

+

zmiana usta-

wienia następuje w krokach co 0,5 godziny w zakre

-

sie pd 2 do 72 godzin oraz co 1 minutę w zakresie

poniżej 2 godzin.

Przytrzymanie wciśniętego przycisku /

+

rozpocz-

nie gwałtowną zmianę.

Potwierdzić ustawienie, naciskając przycisk START /

STOP.

Czas gotowania zależy od grubości pożywienia.

Czasy mogą się różnić także ze względu na ilość i

konsystencję żywności. W związku z tym poniższe

nastawy czasowe są tylko orientacyjne i powinny

być dostosowane do upodobań Gotującego.

Wydłużyć czas o co najmniej 20 % w przypadku głę

-

boko zamrożonej żywności.

Podwoić czas dla twardego mięsa.

OSTRZEŻENIE:

Temperatury wyszczególnione w tabelach

nie mogą

być skracane

!

− Mięso: Temperatura 58 °C - 62 °C

Grubość

Czas w minutach

10 mm

30

20 mm

45

30 mm

95

40 mm

120

50 mm

180

60 mm

250

Drób: Temperatura 63 °C - 65 °C

Grubość

Czas w minutach

10 mm

20

20 mm

40

30 mm

75

40 mm

90

Ryby: Temperatura 55 °C - 58 °C

Grubość

Czas w minutach

10 mm

10

20 mm

20

30 mm

30

40 mm

40

50 mm

50

60 mm

60

Warzywa: Temperatura 80 °C - 85 °C

Rodzaj

Czas w minutach

Ziemniaki

40

Szparagi

25

Warzywa korzeniowe

70

Warzywa kruche

70

Pierwsze użycie

W trakcie pierwszego użycia może wystąpić charak

-

terystyczny zapach. Jest on spowodowany występo

-

waniem powłoki ochronnej n elementach grzejnych

urządzenia. To jest normalne i nieszkodliwe.

Zanik zasilania

W przypadku zaniku napięcia zasilania w sieci urzą

-

dzenie automatycznie kontynuuje proces gotowania,

jeśli napięcie wróci w ciągu 30 minut. W przypadku

dłuższej przerwy w zasilaniu temperatura i czas

muszą być ponownie ustawione, a sam proces musi

zostać uruchomiony jeszcze raz.

Obsługa

1.

Żywność w opakowaniu próżniowym umieścić w

urządzeniu.

2.

Naczynie wypełnić ciepłą wodą, co skróci czas

gotowania.

3.

Ważne: Zamknąć pokrywę, co zapewni stałą

temperaturę.

4.

Włączyć urządzenie. Wyświetlacz pokazuje zapro

-

gramowane wcześniej ustawienia: Temperatura

gotowania 056 °C oraz czas gotowania 08:00

godzin. Wyświetlenie temperatury miga.

5.

Ustawić żądaną temperaturę.

6.

Ustawić czas gotowania.

7.

Nacisnąć przycisk START / STOP. Wyświetla cię

aktualna temperatura wody. Urządzenie zaczyna

ogrzewać wodę.

8.

Słychać sygnał dźwiękowy z chwilą, gdy osiągnięta

zostanie zadana temperatura. Miga wyświetlenie

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)