Profi Cook PC-SV 1112 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
54
PC-SV1112_IM
18.03.16
Ustawianie temperatury
•
Aby zmienić jednostkę temperatury, należy naci
-
snąć przycisk °F / °C na ok. 5 sekund.
•
Użyć przycisków /
+
do wyboru temperatury po-
między 45 °C a 90 °C (115 °F a 195 °F).
•
Przytrzymanie wciśniętego przycisku
lub
+
roz-
pocznie gwałtowną zmianę.
•
Potwierdzić ustawienie, naciskając przycisk TIMER /
TEMP.
Ustawianie czasu gotowania
•
Naciśnięcie na krótko przycisku /
+
zmiana usta-
wienia następuje w krokach co 0,5 godziny w zakre
-
sie pd 2 do 72 godzin oraz co 1 minutę w zakresie
poniżej 2 godzin.
•
Przytrzymanie wciśniętego przycisku /
+
rozpocz-
nie gwałtowną zmianę.
•
Potwierdzić ustawienie, naciskając przycisk START /
STOP.
•
Czas gotowania zależy od grubości pożywienia.
Czasy mogą się różnić także ze względu na ilość i
konsystencję żywności. W związku z tym poniższe
nastawy czasowe są tylko orientacyjne i powinny
być dostosowane do upodobań Gotującego.
•
Wydłużyć czas o co najmniej 20 % w przypadku głę
-
boko zamrożonej żywności.
•
Podwoić czas dla twardego mięsa.
OSTRZEŻENIE:
Temperatury wyszczególnione w tabelach
nie mogą
być skracane
!
− Mięso: Temperatura 58 °C - 62 °C
Grubość
Czas w minutach
10 mm
30
20 mm
45
30 mm
95
40 mm
120
50 mm
180
60 mm
250
−
Drób: Temperatura 63 °C - 65 °C
Grubość
Czas w minutach
10 mm
20
20 mm
40
30 mm
75
40 mm
90
−
Ryby: Temperatura 55 °C - 58 °C
Grubość
Czas w minutach
10 mm
10
20 mm
20
30 mm
30
40 mm
40
50 mm
50
60 mm
60
−
Warzywa: Temperatura 80 °C - 85 °C
Rodzaj
Czas w minutach
Ziemniaki
40
Szparagi
25
Warzywa korzeniowe
70
Warzywa kruche
70
Pierwsze użycie
W trakcie pierwszego użycia może wystąpić charak
-
terystyczny zapach. Jest on spowodowany występo
-
waniem powłoki ochronnej n elementach grzejnych
urządzenia. To jest normalne i nieszkodliwe.
Zanik zasilania
W przypadku zaniku napięcia zasilania w sieci urzą
-
dzenie automatycznie kontynuuje proces gotowania,
jeśli napięcie wróci w ciągu 30 minut. W przypadku
dłuższej przerwy w zasilaniu temperatura i czas
muszą być ponownie ustawione, a sam proces musi
zostać uruchomiony jeszcze raz.
Obsługa
1.
Żywność w opakowaniu próżniowym umieścić w
urządzeniu.
2.
Naczynie wypełnić ciepłą wodą, co skróci czas
gotowania.
3.
Ważne: Zamknąć pokrywę, co zapewni stałą
temperaturę.
4.
Włączyć urządzenie. Wyświetlacz pokazuje zapro
-
gramowane wcześniej ustawienia: Temperatura
gotowania 056 °C oraz czas gotowania 08:00
godzin. Wyświetlenie temperatury miga.
5.
Ustawić żądaną temperaturę.
6.
Ustawić czas gotowania.
7.
Nacisnąć przycisk START / STOP. Wyświetla cię
aktualna temperatura wody. Urządzenie zaczyna
ogrzewać wodę.
8.
Słychać sygnał dźwiękowy z chwilą, gdy osiągnięta
zostanie zadana temperatura. Miga wyświetlenie
Spis treści
- 4 Instrukcja obsługi; Spis treści
- 5 Specjalne wskazówki bezpieczeństwa dla urządzenia; dzieci
- 6 Użytkowanie zgodnie z przeznaczeniem; Wypakowanie urządzenia; Interesujące fakty dotyczące
- 7 Pakowanie próżniowe żywności; Instrukcja użytkowania urządzenia
- 8 Obsługa
- 9 Po ugotowaniu; Przygotowanie jogurtu
- 10 Czyszczenie; Przed czyszczeniem wyłączaj zawsze urządzenie i wyciągaj; Przechowywanie
- 11 Dane techniczne; Warunki gwarancji; Usuwanie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)