Profi Cook PC-SV 1112 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
53
PC-SV1112_IM
18.03.16
odsysającym, a następnie taką porcję gotuje się w
warunkach stałej temperatury wody w zakresie od 45
do 90 °C.
Dzięki tej metodzie gotowania jedzenie jest paste
-
ryzowane, a okres jego przechowywania jest ulega
przedłużeniu.
OSTRZEŻENIE:
•
Żywność pasteryzowana musi być albo bezpo
-
średnio spożyta albo należy ją szybko schłodzić i
zamrozić, aby nie dopuścić do wzrostu form prze
-
trwalnikowych bakterii.
•
Jedzenie przygotowywane gotowaniem Sous Vide
nie jest odpowiednie dla osób z obniżoną odpor
-
nością.
Pakowanie próżniowe żywności
Pakowanie próżniowe zachowuje pierwotny smak i
zapach żywności. Po dodaniu składników, takich jak
przyprawy i zioła do torby foliowej, smak staje się
bardziej intensywny.
•
Stosować tylko torebki foliowe, które są szczególnie
nadają się do wytwarzania próżni i są termoodpor
-
ne. Inne torebki nie zapewniają wymaganego prawi
-
dłowego zamknięcia.
•
Utrzymywać miejsca zamknięcia czyste i suche.
Unikać sfałdowań. W takich miejscach złącze może
przepuszczać powietrze.
•
Zgrzewarkę próżniową do pakowania można nabyć
w specjalistycznym sklepie. Z naszej linii produktów
polecamy zgrzewarkę próżniową
PC-VK 1080 i sto-
sowny dla niej rodzaj worków i folii w zapasie. W tej
sprawie należy skontaktować się z dealerem.
•
Urządzenie do pakowania próżniowego PC-VK 1080
Nr pozycji: 501 080
•
Torba zapasowa, rozmiar 22 x 30 cm
Nr pozycji: 8 910 151
•
Torba zapasowa, rozmiar 28 x 40 cm
Nr pozycji: 8 910 152
•
Rolka folii, rozmiar 28 cm x 6 m
Nr pozycji: 8 910 155
Instrukcja użytkowania urządzenia
Lokalizacja
•
Urządzenie należy ustawić na przeciwpoślizgowej,
równej, odpornej na ciepło powierzchni.
•
Należy pamiętać, aby urządzenie wraz z przewo
-
dem zasilania nigdy nie umieszczać na gorących
powierzchniach czy w pobliżu źródeł ciepła (np.
palenisko kuchenne, piekarnik).
Kabel zasilania
Uchwyt przewodu znajduje się u spodu urządzenia.
Całkowicie rozwinąć kabel sieciowy.
Połączenie elektryczne
•
Przed podłączeniem wtyczki zasilającej do gniazd
-
ka sprawdź, czy napięcie sieci jest zgodne z na
-
pięciem urządzenia. Wymagane informacje można
znaleźć na tabliczce znamionowej.
•
Zwrócić uwagę na poprowadzenie przewodu z
tyłu urządzenia. Podłącz urządzenie wyłącznie do
prawidłowo zainstalowanego i zabezpieczonego
gniazdka elektrycznego.
Przyciski funkcji
Przycisk Opis funkcji
Włączanie / wyłączanie urządzenia
Timer / Temp Ustawiania żądanej temperatury / cza
-
su gotowania
Obniżanie temperatury / skracanie
czasu gotowania
+
Zwiększanie temperatury / wydłużanie
czasu gotowania
°F / °C
Wybór jednostki temperatury
Start / Stop
Początek fazy grzania; rozpoczęcie
czasu gotowania / zatrzymanie
procesu
Po włączeniu każde naciśnięcie przycisku jest potwier
-
dzane sygnałem dźwiękowym.
Ilość wody
•
Brytfannę Sous Vide wraz z przygotowaną do go
-
towania porcją żywności napełnić wodą do znaku
MAX. To zapewni utrzymywanie się temperatury w
granicach + / - 1 °C.
•
Żywność zamknięta w opakowaniu próżniowym
za-
wsze musi
być całkowicie zanurzona w wodzie.
•
Jeśli żywności nie można otoczyć wodą z powodu
pęcherzyków powietrza, należy umieścić ciężar (np
naczynie) na torebkę z tą żywnością lub umocować
torebkę w dostarczonym w zestawie urządzenia
stojaku.
Stosowanie stojaka
W stojaku można ustawić do 3 osobnych opakowań
próżniowych żywności (np. steki). To gwarantuje,
że każde opakowanie w całości otoczone jest przez
wodę.
Spis treści
- 4 Instrukcja obsługi; Spis treści
- 5 Specjalne wskazówki bezpieczeństwa dla urządzenia; dzieci
- 6 Użytkowanie zgodnie z przeznaczeniem; Wypakowanie urządzenia; Interesujące fakty dotyczące
- 7 Pakowanie próżniowe żywności; Instrukcja użytkowania urządzenia
- 8 Obsługa
- 9 Po ugotowaniu; Przygotowanie jogurtu
- 10 Czyszczenie; Przed czyszczeniem wyłączaj zawsze urządzenie i wyciągaj; Przechowywanie
- 11 Dane techniczne; Warunki gwarancji; Usuwanie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)