KitchenAid 5KSM7990XEER Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
219
Polsk
i
UŻYTKOWANIE MIKSERA
Mikser wyposażony jest w funkcję Soft Start dla
wszystkich prędkości. Pozwala ona na każdym
nastawie prędkości zróżnicować ją automa-
tyczne, początkowo startując nieco wolniej,
dla zapobiegnięcia rozchlapywania płynnych
składników lub pylenia mąki na początku
mieszania, a następnie zwiększając prędkość
do pożądanego poziomu, zapewniającego
osiągnięcie zamierzonych rezultatów pracy.
UWAGA: Do mieszania
i wyrabiania ciasta drożdżowego
używać prędkości 2. Użycie
innych prędkości stanowi
istotne zagrożenie uszkodzenia
urządzenia. Spiralny Hak
doskonale miesza ciasta
drożdżowe i wyrabia je w czasie
nie dłuższym niż 4 minuty.
Dzieża 6,9 L
Mąka
Chleb
Ciasteczka
Ziemniaki pureé
2 do 2,2 kg
8 bochenków po 450g
160 sztuk
3,6 kg
Tabela pojemności
Opis czynności na poszczególnych biegach –
10-cio stopniowa regulacja
Prędkość
Opis
Narzędzie
Używana do
1
2
4
6
8-10
Mieszanie wstępne
Mieszanie wolne
Mieszanie, ubijanie
Ubijanie
Szybkie i bardzo
szybkie ubijanie
Służy do powolnego, wstępnego
mieszania, łączenia i zacierania
wszystkich mas i suchych składników
ciast. Na tym biegu dodaje się mąkę
i inne suche produkty do ciasta
i składniki płynne do suchych.
Nie mieszać ani nie wyrabiać na
tej prędkości ciast drożdżowych.
Do powolnego miksowania, ucierania,
szybszego mieszania. Na tym biegu
wyrabia się ciasta drożdżowe, ciasta
kruche i ucierane. Stosuje się również
w pierwszej fazie doprowadzania
ziemniaków i innych warzyw do postaci
pureé oraz w chwilach dodawania
płynnego tłuszczu lub mąki do ciasta.
Używa się do wyrabiania średnio
ciężkich ciast – jak ciasta kruche.
Na tej prędkości rozciera się cukier
z tłuszczem i dodaje cukier do białek
na bezy. Jest to średnia prędkość
mieszania mas.
Do średnio szybkiego ubijania. Stosuje
się do wykończenia lżejszych mas
wymagających napowietrzenia.
Do ubijania piany z białek, całych
jaj, bitej śmietany. Stosuje się w
końcowej fazie przygotowania pureé
ziemniaczanego.
W10308298C_15_PL.indd 219
7/20/12 9:27 AM
Spis treści
- 64 Polsk; Spis treści
- 65 PROSIMY ZACHOWAĆ TĘ INSTRUKCJĘ; Ważne zalecenia dotyczące bezpieczeństwa; NIEBEZPIECZEŃSTWO; PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA; PRODUKT JEST PRZEZNACZONY DO
- 66 Wymagania elektryczne; UWAGA; Utylizacja urządzeń elektrycznych
- 67 CZĘŚCI I FUNKCJE
- 68 PRZYGOTOWYWANIE MIKSERA DO PRACY
- 70 Zastosowanie narzędzi KitchenAid
- 71 Tabela pojemności; Opis czynności na poszczególnych biegach –
- 72 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
- 73 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE UŻYTKOWANIA; Wskazówki dotyczące miksowania
- 74 SERWIS I GWARANCJA; Gwarancja na profesjonalny mikser stojący KitchenAid
- 75 Serwis; Obsługa Klienta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)