KitchenAid 5KSM7591XESL Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
207
Polsk
i
Wskazówki Dotyczące Użytkowania
Wskazówki dotyczące bicia
białek jaj
Wlać do dzieży białka o temperaturze pokojowej.
Zamontować dzieżę i rózgę do miksera. Prędkość
zwiększać stopniowo, aby uniknąć rozchlapywania
i ubijać aż do uzyskania pożądanego efektu. Patrz
tabela poniżej.
Etapy ubijania
Dzięki mikserowi KitchenAid™ białka będą ubijane
niezwykle szybko. Należy unikać przebijania.
Poniższa lista pomaga zrozumieć, jakich kolejnych
etapów ubijania należy oczekiwać.
Spienione:
Duże, nierówne bąble powietrza.
Zaczynają trzymać kształt
Bąbelki są drobne i gęste, masa jest biała.
Miękkie szczyty
Po wyjęciu rózgi z masy, ciągnące
się za nią szczyty powstałe z piany,
opadają.
Prawie sztywne
Wyjmowana rózga formuje ostre
szczyty, piana pozostaje miękka.
Twarde, lecz nie suche
Przy wyjmowaniu rózgi tworzą się ostre, sztywne
szczyty z piany. Piana jest są jednolita w kolorze
i błyszczy.
Twarde i suche
Przy wyjmowaniu rózgi tworzą się ostre, sztywne
szczyty z piany. Piana jest grudkowata, rwie się i jest
matowa w wyglądzie.
Wskazówki dotyczące
bicia śmietany
Schłodzoną dzieżę i rózgę zamontować do
miksera. Wlać do niej dobrze oziębioną śmietanę
kremówkę. Prędkość zwiększać stopniowo, aby
uniknąć rozchlapywania i ubijać aż do uzyskania
pożądanego efektu. Patrz tabela poniżej.
Etapy ubijania
Należy uważnie obserwować śmietanę podczas
ubijania. Mikser KitchenAid™ ubija tak szybko, że
niemal z każdą sekundą zmienia się konsystencja
produktu. Poniżej cechy kolejnych etapów
ubijania.
Zaczyna gęstnieć
Śmietana gęstnieje i zaczyna przypominać krem.
Trzyma kształt
Podczas wyjmowaniu rózgi śmietana tworzy
miękkie szczyty. W tej postaci może być
łatwo łączona z innymi składnikami, podczas
przygotowywania deserów i sosów.
Sztywna
Śmietana jest sztywna i podczas
wyjmowaniu rózgi tworzy
ostre szczyty. Doskonała do
wykończania deserów, ciast lub
napełniania nią rurek z kremem
lub ptysiów.
ILOŚĆ
1 białko.......................................
2-4 białka...................................
6 lub więcej białek..................
PRĘDKOŚĆ
stopniowo do 10
stopniowo do 8
stopniowo do 8
ILOŚĆ
50 – 200 ml................................
więcej niż 200 ml....................
PRĘDKOŚĆ
stopniowo do 10
stopniowo do 8
W10421400A_15_PL.indd 207
11/15/11 3:14 PM
Spis treści
- 30 Spis treści
- 31 Podstawowe zasady bezpieczeństwa; NIEBEZPIECZEŃSTWO; WAŻNE ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; PRODUKT JEST PRZEZNACZONY WYŁĄCZNIE
- 32 Wymagania elektryczne; UWAGA; Utylizacja urządzeń elektrycznych
- 33 Części i funkcje
- 34 Przygotowywanie miksera do pracy
- 36 Użytkowanie miksera; Tabela pojemności; Opis czynności na poszczególnych biegach –
- 37 Przystawki; Informacje ogólne; Czyszczenie i Konserwacja
- 38 Wskazówki Dotyczące Użytkowania; Wskazówki dotyczące miksowania; Czas miksowania
- 39 Wskazówki dotyczące bicia
- 40 Wskazówki dotyczące wyrabiania
- 41 Serwis i Gwarancja; Gwarancja na mikser planetarny KitchenAidTM z podnoszoną; Kiedy potrzebny jest serwis
- 42 Serwis; Obsługa Klienta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)