Przywracanie ustawie - Melitta Caffeo CI E 970-101 Silver - Instrukcja obsługi - Strona 14

Melitta Caffeo CI E 970-101 Silver
Ładowanie instrukcji

210

• Ustawi

ć

żą

dan

ą

godzin

ę

(np.

23:25

).

Urz

ą

dzenie powraca nast

ę

pnie do menu

g

ł

ównego.

Podmenu „Twardo

ść

wody”

W tym miejscu mo

ż

na wprowadzi

ć

twardo

ść

wody. Aby ustali

ć

twardo

ść

wody, skorzysta

ć

z do

łą

czonego paska

lakmusowego. Przestrzega

ć

instrukcji

na opakowaniu paska lakmusowego.
Fabrycznie twardo

ść

wody ustawiona jest

na „Bardzo twarda”.
• Wy

ś

wietli

ć

podmenu

Twardo

ść

wody

.

• Wybra

ć

stwierdzony zakres twardo

ś

ci

wody (np.

bardzo twarda

). Urz

ą

dzenie

powraca do menu g

ł

ównego.

Zakres

twardo

ś

ci wody

°dH

°f

mi

ę

kka

0-7,2°dH

0

-

13°f

ś

rednia

7,2-

14 °dH

13–25°f

twarda

14

-21,2 °dH

25–38°f

bardzo twarda

> 21,2 °dH

>38 °f

Podmenu „J

ę

zyk”

W tym miejscu mo

ż

na ustawi

ć

j

ę

zyk

interfejsu wy

ś

wietlacza.

• Wy

ś

wietli

ć

podmenu

J

ę

zyk

.

• Wybra

ć

żą

dany j

ę

zyk (np.

Polski

).

• W celu potwierdzenia pytania (np.

Zmieni

ć

J

ę

zyk?

) wybra

ć

punkt menu

Tak

. Urz

ą

dzenie przechodzi nast

ę

pnie

automatycznie do menu g

ł

ównego.

Podmenu „Statystyka”

Tutaj mo

ż

na wy

ś

wietli

ć

łą

czn

ą

liczb

ę

wszystkich przyrz

ą

dzonych napojów

kawowych od pierwszego uruchomienia.
• Wy

ś

wietli

ć

podmenu

Statystyka

.

• Wy

ś

wietla si

ę

liczba wszystkich

przyrz

ą

dzonych napojów.

Podmenu „System”

Tutaj mo

ż

na przywróci

ć

ustawienia

fabryczne urz

ą

dzenia oraz odparowa

ć

urz

ą

dzenie.

Przywracanie ustawie

ń

fabrycznych

• Wy

ś

wietli

ć

podmenu

System

.

• Wybra

ć

punkt menu

Ustawienie

fabryczne

.

• Wybra

ć

punkt menu

Resetuj

. Wszystkie

ustawienia, równie

ż

ustawienia

indywidualne w menu

My Coffee

,

resetowane s

ą

do ustawie

ń

fabrycznych.

Przegl

ą

d ustawie

ń

fabrycznych

Espresso

Pobierana ilo

ść

50 ml

Moc kawy

mocna

Temperatura

parzenia

normalna

Café Crème

Pobierana ilo

ść

120 ml

Moc kawy

normalna

Temperatura

parzenia

normalna

Cappuccino

Pobierana ilo

ść

60 ml

Ilo

ść

spienionego

mleka

80 ml

Moc kawy

mocna

Temperatura

parzenia

wysoka

Latte

Macchiato

Pobierana ilo

ść

70 ml

Ilo

ść

spienionego

mleka

180 ml

Ilo

ść

mleka

0 ml

Moc kawy

normalna

Temperatura

parzenia

wysoka

BA_CI_042015.indd 210

BA_CI_042015.indd 210

20.04.2015 20:45:25

20.04.2015 20:45:25

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 4 - ąć

200 Zasady bezpiecze ń stwa Nale ż y uwa ż nie zapozna ć si ę z instrukcj ą obs ł ugi i post ę powa ć zgodnie z jej tre ś ci ą . Urz ą dzenie jest przeznaczone do u ż ytku domowego i nie mo ż e by ć stosowane w zakresie komercyjnym.Ka ż de inne u ż ycie traktowane jest jako niezgodne z przeznaczeni...

Strona 5 - Bezpiecze

201 PL Ostrzeżenie! Niebezpiecze ń stwo oparzenia Wyp ł ywaj ą ce ciecze i wydostaj ą ca si ę para mog ą by ć bardzo gor ą ce. Elementy urz ą dzenia równie ż bardzo si ę nagrzewaj ą . Aby unikn ąć oparze ń , przestrzega ć nast ę puj ą cych zasad bezpiecze ń stwa: – Unika ć kontaktu skóry z wyp ł y...

Strona 6 - W skrócie; Rysunek A; łą; Rysunek B

202 W skrócie Rysunek A 1 Pojemnik na skropliny z podstawk ą na fi li ż anki i pojemnikiem na fusy (w ś rodku) 2 P ł ywak wskazuj ą cy poziom wody w pojemniku na skropliny 3 Wylew o regulowanej wysoko ś ci z o ś wietleniem LED fi li ż anki, wy łą cznik 4 Wy ś wietlacz tekstowy 5 Wy łą cznik 6 Pojemn...

Inne modele ekspresy do kawy Melitta