Przywracanie ustawie - Melitta Caffeo CI E 970-101 Silver - Instrukcja obsługi - Strona 14

Spis treści:
- Strona 4 – ąć
- Strona 5 – Bezpiecze
- Strona 6 – W skrócie; Rysunek A; łą; Rysunek B
- Strona 7 – Krótkie; Przyk; ęż; ść
- Strona 9 – Przyrz
- Strona 11 – Gotowe; Obs; Wyjd; Przegl
- Strona 12 – Podmenu „My Coffee”
- Strona 13 – Ustawianie czasu wy; Ustawianie godziny wy
- Strona 14 – Przywracanie ustawie
- Strona 15 – Wybór stopnia zmielenia; podczas; Konserwacja i czyszczenie; Czyszczenie codzienne
- Strona 17 – Zintegrowany program czyszczenia
- Strona 18 – Ostrze; Niebezpiecze
- Strona 19 – Wk; Wymiana
- Strona 21 – Usuwanie usterek
- Strona 43 – PL - Postanowienia gwarancyjne; HU - Garancia feltételek
210
• Ustawi
ć
żą
dan
ą
godzin
ę
(np.
23:25
).
Urz
ą
dzenie powraca nast
ę
pnie do menu
g
ł
ównego.
Podmenu „Twardo
ść
wody”
W tym miejscu mo
ż
na wprowadzi
ć
twardo
ść
wody. Aby ustali
ć
twardo
ść
wody, skorzysta
ć
z do
łą
czonego paska
lakmusowego. Przestrzega
ć
instrukcji
na opakowaniu paska lakmusowego.
Fabrycznie twardo
ść
wody ustawiona jest
na „Bardzo twarda”.
• Wy
ś
wietli
ć
podmenu
Twardo
ść
wody
.
• Wybra
ć
stwierdzony zakres twardo
ś
ci
wody (np.
bardzo twarda
). Urz
ą
dzenie
powraca do menu g
ł
ównego.
Zakres
twardo
ś
ci wody
°dH
°f
mi
ę
kka
0-7,2°dH
0
-
13°f
ś
rednia
7,2-
14 °dH
13–25°f
twarda
14
-21,2 °dH
25–38°f
bardzo twarda
> 21,2 °dH
>38 °f
Podmenu „J
ę
zyk”
W tym miejscu mo
ż
na ustawi
ć
j
ę
zyk
interfejsu wy
ś
wietlacza.
• Wy
ś
wietli
ć
podmenu
J
ę
zyk
.
• Wybra
ć
żą
dany j
ę
zyk (np.
Polski
).
• W celu potwierdzenia pytania (np.
Zmieni
ć
J
ę
zyk?
) wybra
ć
punkt menu
Tak
. Urz
ą
dzenie przechodzi nast
ę
pnie
automatycznie do menu g
ł
ównego.
Podmenu „Statystyka”
Tutaj mo
ż
na wy
ś
wietli
ć
łą
czn
ą
liczb
ę
wszystkich przyrz
ą
dzonych napojów
kawowych od pierwszego uruchomienia.
• Wy
ś
wietli
ć
podmenu
Statystyka
.
• Wy
ś
wietla si
ę
liczba wszystkich
przyrz
ą
dzonych napojów.
Podmenu „System”
Tutaj mo
ż
na przywróci
ć
ustawienia
fabryczne urz
ą
dzenia oraz odparowa
ć
urz
ą
dzenie.
Przywracanie ustawie
ń
fabrycznych
• Wy
ś
wietli
ć
podmenu
System
.
• Wybra
ć
punkt menu
Ustawienie
fabryczne
.
• Wybra
ć
punkt menu
Resetuj
. Wszystkie
ustawienia, równie
ż
ustawienia
indywidualne w menu
My Coffee
,
resetowane s
ą
do ustawie
ń
fabrycznych.
Przegl
ą
d ustawie
ń
fabrycznych
Espresso
Pobierana ilo
ść
50 ml
Moc kawy
mocna
Temperatura
parzenia
normalna
Café Crème
Pobierana ilo
ść
120 ml
Moc kawy
normalna
Temperatura
parzenia
normalna
Cappuccino
Pobierana ilo
ść
60 ml
Ilo
ść
spienionego
mleka
80 ml
Moc kawy
mocna
Temperatura
parzenia
wysoka
Latte
Macchiato
Pobierana ilo
ść
70 ml
Ilo
ść
spienionego
mleka
180 ml
Ilo
ść
mleka
0 ml
Moc kawy
normalna
Temperatura
parzenia
wysoka
BA_CI_042015.indd 210
BA_CI_042015.indd 210
20.04.2015 20:45:25
20.04.2015 20:45:25
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
200 Zasady bezpiecze ń stwa Nale ż y uwa ż nie zapozna ć si ę z instrukcj ą obs ł ugi i post ę powa ć zgodnie z jej tre ś ci ą . Urz ą dzenie jest przeznaczone do u ż ytku domowego i nie mo ż e by ć stosowane w zakresie komercyjnym.Ka ż de inne u ż ycie traktowane jest jako niezgodne z przeznaczeni...
201 PL Ostrzeżenie! Niebezpiecze ń stwo oparzenia Wyp ł ywaj ą ce ciecze i wydostaj ą ca si ę para mog ą by ć bardzo gor ą ce. Elementy urz ą dzenia równie ż bardzo si ę nagrzewaj ą . Aby unikn ąć oparze ń , przestrzega ć nast ę puj ą cych zasad bezpiecze ń stwa: – Unika ć kontaktu skóry z wyp ł y...
202 W skrócie Rysunek A 1 Pojemnik na skropliny z podstawk ą na fi li ż anki i pojemnikiem na fusy (w ś rodku) 2 P ł ywak wskazuj ą cy poziom wody w pojemniku na skropliny 3 Wylew o regulowanej wysoko ś ci z o ś wietleniem LED fi li ż anki, wy łą cznik 4 Wy ś wietlacz tekstowy 5 Wy łą cznik 6 Pojemn...
Inne modele ekspresy do kawy Melitta
-
Melitta Caffeo CI
-
Melitta Caffeo Solo
-
Melitta Optima Glass Timer
-
Melitta Optima Timer