Wybór stopnia zmielenia; podczas; Konserwacja i czyszczenie; Czyszczenie codzienne - Melitta Caffeo CI E 970-101 Silver - Instrukcja obsługi - Strona 15

Spis treści:
- Strona 4 – ąć
- Strona 5 – Bezpiecze
- Strona 6 – W skrócie; Rysunek A; łą; Rysunek B
- Strona 7 – Krótkie; Przyk; ęż; ść
- Strona 9 – Przyrz
- Strona 11 – Gotowe; Obs; Wyjd; Przegl
- Strona 12 – Podmenu „My Coffee”
- Strona 13 – Ustawianie czasu wy; Ustawianie godziny wy
- Strona 14 – Przywracanie ustawie
- Strona 15 – Wybór stopnia zmielenia; podczas; Konserwacja i czyszczenie; Czyszczenie codzienne
- Strona 17 – Zintegrowany program czyszczenia
- Strona 18 – Ostrze; Niebezpiecze
- Strona 19 – Wk; Wymiana
- Strona 21 – Usuwanie usterek
- Strona 43 – PL - Postanowienia gwarancyjne; HU - Garancia feltételek
211
PL
Wybór stopnia zmielenia
Fabrycznie ustawiono optymalny stopie
ń
zmielenia. Z tego wzgl
ę
du zaleca si
ę
regulacj
ę
stopnia zmielenia dopiero po
1000 cykli parzenia kawy (po ok. roku).
Stopie
ń
zmielenia mo
ż
na ustawia
ć
wy
łą
cznie
podczas
pracy m
ł
ynka. Nale
ż
y
go wi
ę
c ustawia
ć
bezpo
ś
rednio po
rozpocz
ę
ciu pobierania kawy.
Je
ś
li aromat kawy nie jest wystarczaj
ą
co
intensywny, zaleca si
ę
ustawienie
drobniejszego stopnia zmielenia.
Ustawi
ć
d
ź
wigienk
ę
14 w jednej z trzech
pozycji (patrz
ą
c od ty
ł
u urz
ą
dzenia).
Pozycja d
ź
wigienki
Stopie
ń
zmielenia
lewo
drobny
po
ś
rodku
ś
redni
prawo
gruby (ustawienie
fabryczne)
Konserwacja i czyszczenie
Ostrzeżenie!
–
Przed przyst
ą
pieniem do
czyszczenia wyj
ąć
wtyczk
ę
z
gniazda.
–
Nigdy nie zanurza
ć
urz
ą
dzenia w
wodzie.
–
Nie stosowa
ć
myjki parowej.
Czyszczenie codzienne
• Urz
ą
dzenie czy
ś
ci
ć
z zewn
ą
trz mi
ę
kk
ą
,
wilgotn
ą
ś
ciereczk
ą
i dost
ę
pnym w
handlu p
ł
ynem do naczy
ń
.
• Opró
ż
ni
ć
pojemnik na skropliny.
• Opró
ż
ni
ć
pojemnik na fusy.
Czyszczenie zaparzacza
Zaleca si
ę
cotygodniowe czyszczenie
zaparzacza.
• Wy
łą
czy
ć
urz
ą
dzenie i wyj
ąć
wtyczk
ę
z gniazda.
• Zdj
ąć
os
ł
on
ę
13
w prawo.
• Nacisn
ąć
i przytrzyma
ć
czerwony
przycisk na uchwycie zaparzacza (rys.
E
).
• Obróci
ć
uchwyt do oporu zgodnie z
ruchem wskazówek zegara.
• Wyj
ąć
zaparzacz z urz
ą
dzenia,
trzymaj
ą
c za uchwyt.
• Dok
ł
adnie op
ł
uka
ć
zaparzacz czyst
ą
wod
ą
ze wszystkich stron. Okolica
na rysunku
F
(strza
ł
ka) musi by
ć
oczyszczona z resztek kawy.
• Odczeka
ć
, a
ż
zaparzacz odcieknie.
• Usun
ąć
resztki kawy z urz
ą
dzenia.
• W
ł
o
ż
y
ć
zaparzacz w urz
ą
dzenie,
nacisn
ąć
(i przytrzyma
ć
) czerwony
przycisk (rys.
E
) i obróci
ć
uchwyt
zaparzacza do oporu w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek
zegara.
BA_CI_042015.indd 211
BA_CI_042015.indd 211
20.04.2015 20:45:25
20.04.2015 20:45:25
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
200 Zasady bezpiecze ń stwa Nale ż y uwa ż nie zapozna ć si ę z instrukcj ą obs ł ugi i post ę powa ć zgodnie z jej tre ś ci ą . Urz ą dzenie jest przeznaczone do u ż ytku domowego i nie mo ż e by ć stosowane w zakresie komercyjnym.Ka ż de inne u ż ycie traktowane jest jako niezgodne z przeznaczeni...
201 PL Ostrzeżenie! Niebezpiecze ń stwo oparzenia Wyp ł ywaj ą ce ciecze i wydostaj ą ca si ę para mog ą by ć bardzo gor ą ce. Elementy urz ą dzenia równie ż bardzo si ę nagrzewaj ą . Aby unikn ąć oparze ń , przestrzega ć nast ę puj ą cych zasad bezpiecze ń stwa: – Unika ć kontaktu skóry z wyp ł y...
202 W skrócie Rysunek A 1 Pojemnik na skropliny z podstawk ą na fi li ż anki i pojemnikiem na fusy (w ś rodku) 2 P ł ywak wskazuj ą cy poziom wody w pojemniku na skropliny 3 Wylew o regulowanej wysoko ś ci z o ś wietleniem LED fi li ż anki, wy łą cznik 4 Wy ś wietlacz tekstowy 5 Wy łą cznik 6 Pojemn...
Inne modele ekspresy do kawy Melitta
-
Melitta Caffeo CI
-
Melitta Caffeo Solo
-
Melitta Optima Glass Timer
-
Melitta Optima Timer