Bosch MUZ4EB1 Lodziarnia – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
85
pl
Przepisy kulinarne i wskazówki
Lody bananowe
–
200 g banana (ok. 2 sztuki)
–
80 g cukru
–
100 ml mleka
–
100 ml śmietany
–
1 łyżka soku z cytryny
■ Utworzyć purée ze wszystkich podanych
składników.
■ Gotową masę włożyć do włączonej
przystawki.
■ Mieszać ok. 20-30 minut.
Lody wiśniowo jogurtowe
–
500 g jogurtu o smaku wiśniowym
–
3 torebki cukru waniliowego
–
3 płaty białej żelatyny
■ Namoczyć żelatynę w dość zimnej
wodzie przez około 15 minut.
■ Następnie lekko wycisnąć i włożyć do
małego garnka i podgrzać ciągle mie
-
szając, ale nie gotować.
■ Jogurt o smaku wiśniowym oraz cukier
waniliowy zmiksować w mikserze.
■ Dodać gorącą żelatynę do pracującego
miksera.
■ Gotową masę włożyć natychmiast do
włączonej przystawki do lodów.
■ Mieszać ok. 15-25 minut.
Lody pistacjowe
–
100 g pistacji, posiekanych
–
1 torebka cukru waniliowego
–
90 g cukru
–
200 ml mleka
–
200 ml śmietany
–
3 płaty białej żelatyny
■ Namoczyć żelatynę w dość zimnej
wodzie przez około 15 minut.
■ Następnie lekko wycisnąć i włożyć do
małego garnka i podgrzać ciągle mie
-
szając, ale nie gotować.
■ Zmiksować pistacje, cukier waniliowy,
cukier, mleko oraz śmietanę, aż utworzy
się jednolita masa.
■ Dodać gorącą żelatynę do pracującego
miksera.
■ Gotową masę włożyć natychmiast do
włączonej przystawki do lodów.
■ Mieszać ok. 15-25 minut.
Sorbet cytrynowy
–
150 ml świeżo wyciśniętego
soku z cytryny
–
200 ml wody
–
170 g cukru
–
150 g jogurtu
–
4 płaty białej żelatyny
■ Namoczyć żelatynę w dość zimnej
wodzie przez około 15 minut.
■ Następnie lekko wycisnąć i włożyć do
małego garnka i podgrzać ciągle mie
-
szając, ale nie gotować.
■ Sok z cytryny, wodę, cukier i jogurt
zmiksować w mikserze.
■ Dodać gorącą żelatynę do pracującego
miksera.
■ Gotową masę włożyć natychmiast do
włączonej przystawki do lodów.
■ Mieszać ok. 40-50 minut.
Sorbet pomarańczowy
Przygotowanie – patrz sorbet cytrynowy, ale
zamiast soku cytrynowego dodać 100 ml
świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
i 50 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny.
Lody truskawkowe
–
250 g świeżych truskawek
–
75 g cukru
–
100 ml mleka
–
100 ml śmietany
–
sok z ½ cytryny
■ Utworzyć purée ze wszystkich podanych
składników.
■ Gotową masę włożyć do włączonej
przystawki do lodów.
■ Mieszać ok. 20-30 minut.
Lody kiwi
–
400 g obranych, poćwiartowanych kiwi
(około 5-6 kiwi)
–
sok z ½ cytryny
–
100 ml wody
–
80 g cukru
■ Utworzyć purée ze wszystkich podanych
składników.
■ Gotową masę włożyć do włączonej
przystawki.
■ Mieszać ok. 20-30 minut.
Spis treści
- 3 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie; Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo zranienia!
- 4 Opis urządzenia; Zabezpieczenie przed; Przygotowanie; Schłodzenie przystawki do lodów; Przygotowanie surowców; Montaż przystawki do lodów
- 5 Przygotowanie lodów
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)