Bosch MUZ4EB1 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Bosch MUZ4EB1 Lodziarnia – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 18
Ładowanie instrukcji

85

pl

Przepisy kulinarne i wskazówki

Lody bananowe

200 g banana (ok. 2 sztuki)

80 g cukru

100 ml mleka

100 ml śmietany

1 łyżka soku z cytryny

■ Utworzyć purée ze wszystkich podanych 

składników.

■ Gotową masę włożyć do włączonej 

przystawki.

■ Mieszać ok. 20-30 minut.

Lody wiśniowo jogurtowe

500 g jogurtu o smaku wiśniowym

3 torebki cukru waniliowego

3 płaty białej żelatyny

■ Namoczyć żelatynę w dość zimnej 

wodzie przez około 15 minut.

■ Następnie lekko wycisnąć i włożyć do 

małego garnka i podgrzać ciągle mie

-

szając, ale nie gotować.

■ Jogurt o smaku wiśniowym oraz cukier 

waniliowy zmiksować w mikserze.

■ Dodać gorącą żelatynę do pracującego 

miksera.

■ Gotową masę włożyć natychmiast do 

włączonej przystawki do lodów.

■ Mieszać ok. 15-25 minut.

Lody pistacjowe

100 g pistacji, posiekanych

1 torebka cukru waniliowego

90 g cukru

200 ml mleka

200 ml śmietany

3 płaty białej żelatyny

■ Namoczyć żelatynę w dość zimnej 

wodzie przez około 15 minut.

■ Następnie lekko wycisnąć i włożyć do 

małego garnka i podgrzać ciągle mie

-

szając, ale nie gotować.

■ Zmiksować pistacje, cukier waniliowy, 

cukier, mleko oraz śmietanę, aż utworzy 

się jednolita masa.

■ Dodać gorącą żelatynę do pracującego 

miksera.

■ Gotową masę włożyć natychmiast do 

włączonej przystawki do lodów.

■ Mieszać ok. 15-25 minut.

Sorbet cytrynowy

150 ml świeżo wyciśniętego 

soku z cytryny

200 ml wody

170 g cukru

150 g jogurtu

4 płaty białej żelatyny

■ Namoczyć żelatynę w dość zimnej 

wodzie przez około 15 minut.

■ Następnie lekko wycisnąć i włożyć do 

małego garnka i podgrzać ciągle mie

-

szając, ale nie gotować.

■ Sok z cytryny, wodę, cukier i jogurt 

zmiksować w mikserze.

■ Dodać gorącą żelatynę do pracującego 

miksera.

■ Gotową masę włożyć natychmiast do 

włączonej przystawki do lodów.

■ Mieszać ok. 40-50 minut.

Sorbet pomarańczowy

Przygotowanie – patrz sorbet cytrynowy, ale 

zamiast soku cytrynowego dodać 100 ml 

świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 

i 50 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny.

Lody truskawkowe

250 g świeżych truskawek

75 g cukru

100 ml mleka

100 ml śmietany

sok z ½ cytryny

■ Utworzyć purée ze wszystkich podanych 

składników.

■ Gotową masę włożyć do włączonej 

przystawki do lodów.

■ Mieszać ok. 20-30 minut.

Lody kiwi

400 g obranych, poćwiartowanych kiwi 

(około 5-6 kiwi)

sok z ½ cytryny

100 ml wody

80 g cukru

■ Utworzyć purée ze wszystkich podanych 

składników.

■ Gotową masę włożyć do włączonej 

przystawki.

■ Mieszać ok. 20-30 minut.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)