Bosch KIV 38X22RU Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
18
Odmra
ż
anie
Komora ch
ł
odzenia
odszrania si
ę
automatycznie
Podczas pracy agregatu ch
ł
odz
ą
cego
wydzielaj
ą
si
ę
skropliny lub tworzy
si
ę
szron na tylnej
ś
ciance komory
ch
ł
odzenia. Wynika to z zasady dzia
ł
ania
urz
ą
dzenia. Skroplin lub szronu nie
trzeba
ś
ciera
ć
. Tylna
ś
cianka
odszrania si
ę
automatycznie. Woda
kondensacyjna sp
ł
ywa do rynny
na skropliny, rysunek
(
. Z rynny
na skropliny woda sp
ł
ywa do spr
ęż
arki
i tam wyparowuje.
Wskazówka
Rynn
ę
na skropliny i otwór odp
ł
ywowy
utrzymywa
ć
w czysto
ś
ci, aby skroplona
woda mog
ł
a odp
ł
ywa
ć
bez przeszkód.
Odmra
ż
anie komory
zamra
ż
ania
Komora zamra
ż
ania nie odmra
ż
a si
ę
automatycznie, poniewa
ż
przechowywanych mro
ż
onek nie wolno
odmra
ż
a
ć
. Warstawa szronu i lodu
zgromadzona w komorze zamra
ż
ania
utrudnia przekazywanie zimna
do przechowywanych mro
ż
onek
i zwi
ę
ksza zu
ż
ycie energii. Warstw
ę
szronu nale
ż
y regularnie usuwa
ć
.
m
Uwaga
Warstwy szronu lub lodu nie nale
ż
y
zdrapywa
ć
no
ż
em lub innym ostrym
przedmiotem. W ten sposób mo
ż
na
uszkodzi
ć
przewody medium
ch
ł
odz
ą
cego. Pryskaj
ą
ce medium
ch
ł
odz
ą
ce mo
ż
e si
ę
zapali
ć
lub
spowodowa
ć
zranienie oczu.
Prosz
ę
post
ę
powa
ć
w nast
ę
puj
ą
cy
sposób:
1. Wyj
ąć
mro
ż
onki i po
ł
o
ż
y
ć
je
w ch
ł
odnym miejscu.
2. Wy
łą
czy
ć
urz
ą
dzenie.
3. Wyj
ąć
wtyczk
ę
z gniazdka sieciowego
lub wy
łą
czy
ć
albo wykr
ę
ci
ć
bezpiecznik.
4. W celu przy
ś
pieszenia procesu
odmra
ż
ania prosz
ę
postawi
ć
w komorze zamra
ż
ania garnek
z gor
ą
c
ą
wod
ą
na podk
ł
adce (np.
na deseczce do krojenia). Rysunek
)
5. Skropliny wyciera
ć
ś
cierk
ą
lub g
ą
bk
ą
.
6. Komor
ę
zamra
ż
ania wytrze
ć
do sucha.
7. Ponownie w
łą
czy
ć
urz
ą
dzenie.
8. W
ł
o
ż
y
ć
mro
ż
onki.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)