Komora ch - Bosch KIV 38X22RU - Instrukcja obsługi - Strona 11

Bosch KIV 38X22RU Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

pl

13

Pojemno

ść

u

ż

ytkowa

Dane dotycz

ą

ce pojemno

ś

ci u

ż

ytkowej

mo

ż

na znale

źć

w urz

ą

dzeniu na tabliczce

znamionowej. Rysunek

+

Ca

ł

kowite wykorzystanie

pojemno

ś

ci komory

zamra

ż

ania

W celu umieszczenia maksymalnej ilo

ś

ci

mro

ż

onek, mo

ż

na wyj

ąć

wszystkie cz

ęś

ci

wyposa

ż

enia. Produkty spo

ż

ywcze

mo

ż

na wtedy uk

ł

ada

ć

bezpo

ś

rednio na

dnie oraz na pó

ł

kach komory

zamra

ż

ania.

Wyjmowanie cz

ęś

ci wyposa

ż

enia

Pojemnik na mro

ż

onki wysun

ąć

do

oporu, unie

ść

z przodu do góry i wyj

ąć

.

Rysunek

$

Komora ch

ł

odzenia

Komora ch

ł

odzenia jest idealnym

miejscem do przechowywania mi

ę

sa,

w

ę

dlin, ryb, produktów mlecznych, jajek,

gotowych potraw oraz pieczywa/ciast.

Przestrzega

ć

przy zakupie

produktów spo

ż

ywczych:

Bardzo wa

ż

nym czynnikiem dla okresu

trwa

ł

o

ś

ci produktów spo

ż

ywczych jest

ś

wie

ż

o

ść

zakupu“.

Obowi

ą

zuje zasada: Im bardziej

ś

wie

ż

e

produkty zostan

ą

w

ł

o

ż

one

do urz

ą

dzenia, tym d

ł

u

ż

ej zachowaj

ą

ś

wie

ż

o

ść

.

Dlatego robi

ą

c zakupy nale

ż

y zwraca

ć

uwag

ę

na stopie

ń

ś

wie

ż

o

ś

ci produktów

spo

ż

ywczych.

Przy gotowych oraz porcjonowanych

produktach przestrzega

ć

daty wa

ż

no

ś

ci

lub zu

ż

ycia podanej przez producenta.

Przestrzega

ć

przy wk

ł

adaniu

produktów

Prosz

ę

przechowywa

ć

ś

wie

ż

e,

nieuszkodzone produkty spo

ż

ywcze.

Dzi

ę

ki temu d

ł

u

ż

ej zachowana

zostanie jako

ść

i

ś

wie

ż

o

ść

produktów.

Przy gotowych oraz porcjonowanych

produktach przestrzega

ć

daty

wa

ż

no

ś

ci lub zu

ż

ycia podanej przez

producenta.

Aby zachowa

ć

aromat, kolor

i

ś

wie

ż

o

ść

produktów, prosz

ę

je

wk

ł

ada

ć

dobrze zapakowane

lub przykryte. Zapobiega to

przeniesieniu si

ę

zapachów i smaków

w komorze ch

ł

odzenia oraz

przebarwieniom elementów

z tworzywa sztucznego.

Gor

ą

ce potrawy i napoje sch

ł

odzi

ć

przed w

ł

o

ż

eniem do urz

ą

dzenia.

Wskazówka

Prosz

ę

zwraca

ć

uwag

ę

na to, aby

produkty spo

ż

ywcze nie dotyka

ł

y tylnej

ś

cianki. W przeciwnym wypadku utrudnia

to swobodn

ą

cyrkulacj

ę

powietrza we

wn

ę

trzu urz

ą

dzenia.

Produkty spo

ż

ywcze lub opakowania

mog

ą

przymarzn

ąć

do tylnej

ś

cianki.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)