Bosch KIV 38X22RU Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
13
Pojemno
ść
u
ż
ytkowa
Dane dotycz
ą
ce pojemno
ś
ci u
ż
ytkowej
mo
ż
na znale
źć
w urz
ą
dzeniu na tabliczce
znamionowej. Rysunek
+
Ca
ł
kowite wykorzystanie
pojemno
ś
ci komory
zamra
ż
ania
W celu umieszczenia maksymalnej ilo
ś
ci
mro
ż
onek, mo
ż
na wyj
ąć
wszystkie cz
ęś
ci
wyposa
ż
enia. Produkty spo
ż
ywcze
mo
ż
na wtedy uk
ł
ada
ć
bezpo
ś
rednio na
dnie oraz na pó
ł
kach komory
zamra
ż
ania.
Wyjmowanie cz
ęś
ci wyposa
ż
enia
Pojemnik na mro
ż
onki wysun
ąć
do
oporu, unie
ść
z przodu do góry i wyj
ąć
.
Rysunek
$
Komora ch
ł
odzenia
Komora ch
ł
odzenia jest idealnym
miejscem do przechowywania mi
ę
sa,
w
ę
dlin, ryb, produktów mlecznych, jajek,
gotowych potraw oraz pieczywa/ciast.
Przestrzega
ć
przy zakupie
produktów spo
ż
ywczych:
Bardzo wa
ż
nym czynnikiem dla okresu
trwa
ł
o
ś
ci produktów spo
ż
ywczych jest
„
ś
wie
ż
o
ść
zakupu“.
Obowi
ą
zuje zasada: Im bardziej
ś
wie
ż
e
produkty zostan
ą
w
ł
o
ż
one
do urz
ą
dzenia, tym d
ł
u
ż
ej zachowaj
ą
ś
wie
ż
o
ść
.
Dlatego robi
ą
c zakupy nale
ż
y zwraca
ć
uwag
ę
na stopie
ń
ś
wie
ż
o
ś
ci produktów
spo
ż
ywczych.
Przy gotowych oraz porcjonowanych
produktach przestrzega
ć
daty wa
ż
no
ś
ci
lub zu
ż
ycia podanej przez producenta.
Przestrzega
ć
przy wk
ł
adaniu
produktów
■
Prosz
ę
przechowywa
ć
ś
wie
ż
e,
nieuszkodzone produkty spo
ż
ywcze.
Dzi
ę
ki temu d
ł
u
ż
ej zachowana
zostanie jako
ść
i
ś
wie
ż
o
ść
produktów.
■
Przy gotowych oraz porcjonowanych
produktach przestrzega
ć
daty
wa
ż
no
ś
ci lub zu
ż
ycia podanej przez
producenta.
■
Aby zachowa
ć
aromat, kolor
i
ś
wie
ż
o
ść
produktów, prosz
ę
je
wk
ł
ada
ć
dobrze zapakowane
lub przykryte. Zapobiega to
przeniesieniu si
ę
zapachów i smaków
w komorze ch
ł
odzenia oraz
przebarwieniom elementów
z tworzywa sztucznego.
■
Gor
ą
ce potrawy i napoje sch
ł
odzi
ć
przed w
ł
o
ż
eniem do urz
ą
dzenia.
Wskazówka
Prosz
ę
zwraca
ć
uwag
ę
na to, aby
produkty spo
ż
ywcze nie dotyka
ł
y tylnej
ś
cianki. W przeciwnym wypadku utrudnia
to swobodn
ą
cyrkulacj
ę
powietrza we
wn
ę
trzu urz
ą
dzenia.
Produkty spo
ż
ywcze lub opakowania
mog
ą
przymarzn
ąć
do tylnej
ś
cianki.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)