Odmra - Bosch KIV 38X22RU - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch KIV 38X22RU Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 41
Ładowanie instrukcji

pl

16

Wskazówka

Po w

ł

o

ż

eniu

ś

wie

ż

ych produktów

wyd

ł

u

ż

a si

ę

czas pracy spr

ęż

arki.

Na skutek tego mo

ż

e obni

ż

y

ć

si

ę

równie

ż

temperatura w komorze

ch

ł

odzenia. Prosz

ę

nastawi

ć

wy

ż

sz

ą

(cieplejsz

ą

) temperatur

ę

w komorze

ch

ł

odzenia.

Opakowanie mro

ż

onek

Produkty spo

ż

ywcze przeznaczone do

zamro

ż

enia, nale

ż

y szczelnie zapakowa

ć

,

aby nie straci

ł

y smaku i nie wyschn

ęł

y.

1. Produkt przeznaczony do zamro

ż

enia

w

ł

o

ż

y

ć

do odpowiedniego

opakowania.

2. Wycisn

ąć

powietrze.

3. Szczelnie zamkn

ąć

opakowanie.

4. Zapisa

ć

na opakowaniu zawarto

ść

i dat

ę

zamro

ż

enia.

Na opakowania nadaj

ą

si

ę

:

Folie z tworzywa sztucznego, folie

„w

ęż

owe“ z polietylenu, folie aluminiowe,

pojemniki do zamra

ż

ania.

Produkty te mo

ż

na naby

ć

w sklepach.

Na opakowania nie nadaj

ą

si

ę

:

Papier pakowy, papier pergaminowy,

celofan, worki na

ś

mieci i u

ż

ywane

reklamówki.

Do zamkni

ę

cia opakowania nadaj

ą

si

ę

:

Okr

ą

g

ł

e gumki, klipsy z tworzywa

sztucznego, nici do wi

ą

zania, ta

ś

my

klej

ą

ce odporne na dzia

ł

anie zimna itp.

Woreczki foliowe i w

ęż

e foliowe

z polietylenu mo

ż

na zaspawa

ć

urz

ą

dzeniem do spawania folii.

Okres przechowywania

mro

ż

onek

Okres przydatno

ś

ci do spo

ż

ycia zale

ż

y

od rodzaju produktu spo

ż

ywczego.

Przy temperaturze wynosz

ą

cej -18 °C:

ryby, w

ę

dliny, gotowe potrawy, ciasto

i pieczywo:
do 6 miesi

ę

cy

ser

ż

ó

ł

ty, drób, mi

ę

so:

do 8 miesi

ę

cy

warzywa i owoce:
do 12 miesi

ę

cy

Odmra

ż

anie mro

ż

onek

Zale

ż

nie od rodzaju mro

ż

onki i jej

dalszego zastosowania, mamy

do wyboru nast

ę

puj

ą

ce mo

ż

liwo

ś

ci

rozmra

ż

ania:

w temperaturze pomieszczenia,

w ch

ł

odziarce,

w piekarniku elektrycznym z/bez

wentylatora gor

ą

cego powietrza,

w kuchence mikrofalowej.

m

Uwaga

Lekko rozmro

ż

onych i rozmro

ż

onych

produktów nie wolno ponownie

zamra

ż

a

ć

. Produkty mo

ż

na ponownie

zamrozi

ć

po przygotowaniu (ugotowaniu

lub upieczeniu) jako gotowe danie.
Nie wykorzystywa

ć

ca

ł

kowicie

maksymalnego dopuszczalnego okresu

przechowywania.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)