Bosch KIV 38X22RU Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
16
Wskazówka
Po w
ł
o
ż
eniu
ś
wie
ż
ych produktów
wyd
ł
u
ż
a si
ę
czas pracy spr
ęż
arki.
Na skutek tego mo
ż
e obni
ż
y
ć
si
ę
równie
ż
temperatura w komorze
ch
ł
odzenia. Prosz
ę
nastawi
ć
wy
ż
sz
ą
(cieplejsz
ą
) temperatur
ę
w komorze
ch
ł
odzenia.
Opakowanie mro
ż
onek
Produkty spo
ż
ywcze przeznaczone do
zamro
ż
enia, nale
ż
y szczelnie zapakowa
ć
,
aby nie straci
ł
y smaku i nie wyschn
ęł
y.
1. Produkt przeznaczony do zamro
ż
enia
w
ł
o
ż
y
ć
do odpowiedniego
opakowania.
2. Wycisn
ąć
powietrze.
3. Szczelnie zamkn
ąć
opakowanie.
4. Zapisa
ć
na opakowaniu zawarto
ść
i dat
ę
zamro
ż
enia.
Na opakowania nadaj
ą
si
ę
:
Folie z tworzywa sztucznego, folie
„w
ęż
owe“ z polietylenu, folie aluminiowe,
pojemniki do zamra
ż
ania.
Produkty te mo
ż
na naby
ć
w sklepach.
Na opakowania nie nadaj
ą
si
ę
:
Papier pakowy, papier pergaminowy,
celofan, worki na
ś
mieci i u
ż
ywane
reklamówki.
Do zamkni
ę
cia opakowania nadaj
ą
si
ę
:
Okr
ą
g
ł
e gumki, klipsy z tworzywa
sztucznego, nici do wi
ą
zania, ta
ś
my
klej
ą
ce odporne na dzia
ł
anie zimna itp.
Woreczki foliowe i w
ęż
e foliowe
z polietylenu mo
ż
na zaspawa
ć
urz
ą
dzeniem do spawania folii.
Okres przechowywania
mro
ż
onek
Okres przydatno
ś
ci do spo
ż
ycia zale
ż
y
od rodzaju produktu spo
ż
ywczego.
Przy temperaturze wynosz
ą
cej -18 °C:
■
ryby, w
ę
dliny, gotowe potrawy, ciasto
i pieczywo:
do 6 miesi
ę
cy
■
ser
ż
ó
ł
ty, drób, mi
ę
so:
do 8 miesi
ę
cy
■
warzywa i owoce:
do 12 miesi
ę
cy
Odmra
ż
anie mro
ż
onek
Zale
ż
nie od rodzaju mro
ż
onki i jej
dalszego zastosowania, mamy
do wyboru nast
ę
puj
ą
ce mo
ż
liwo
ś
ci
rozmra
ż
ania:
■
w temperaturze pomieszczenia,
■
w ch
ł
odziarce,
■
w piekarniku elektrycznym z/bez
wentylatora gor
ą
cego powietrza,
■
w kuchence mikrofalowej.
m
Uwaga
Lekko rozmro
ż
onych i rozmro
ż
onych
produktów nie wolno ponownie
zamra
ż
a
ć
. Produkty mo
ż
na ponownie
zamrozi
ć
po przygotowaniu (ugotowaniu
lub upieczeniu) jako gotowe danie.
Nie wykorzystywa
ć
ca
ł
kowicie
maksymalnego dopuszczalnego okresu
przechowywania.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)