Zelmer SC1002 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
7
SC1002-002_v01
Warzywo
Rodzaj
Waga/liczba sztuk
Sugerowane
przyprawy
Czas gotowania
[min.]
Zalecenia
Marchew w talarkach
Świeża
400 g
Anyż, Mięta, Koperek
20-22
W połowie gotowania
zamieszać.
Kalaior
Świeży/Mrożony
400 g
Rozmaryn, Bazylia,
Estragon
16-18/18-20
W połowie gotowania
zamieszać.
Szpinak
Świeży/Mrożony
250 g
Trybula, Tymianek,
Czosnek
8-10/18-20
W połowie gotowania
zamieszać.
Fasola
Świeża
400 g
Kminek, Nasiona
kopru, Cząber
18-20
W połowie gotowania
zamieszać.
Groszek
Świeży/Mrożony
(łuskany)
400 g
Bazylia, Majeranek,
Mięta
10-12/15-18
W połowie gotowania
zamieszać.
Ziemniaki (połówki)
Świeże
400 g
Trybula, Szczypiorek,
Koperek
20-22
Mięso i drób
Gotowanie na parze ma tę zaletę, że cały tłuszcz ścieka z mięsa. Temperatura podczas gotowania nie jest zbyt wysoka,
●
dlatego wybieraj miękkie, chude mięso i usuwaj z niego tłuszcz.
Podczas gotowania dodaj świeże zioła, aby nadać potrawie silniejszy aromat.
●
Produkt
Rodzaj
Waga/liczba sztuk
Sugerowane
przyprawy
Czas gotowania
[min.]
Zalecenia
Kurczak
Filet bez kości,
mięso na pieczeń
250 g (4 szt.)
450 g
Curry, Rozmaryn,
Tymianek
12-15
30-35
Starannie usuń
tłuszcz.
Wieprzowina
Polędwica, schab,
steki lub kotlety
schabowe
400 g
(4 szt.)
Curry, Melisa,
Tymianek
5-10
Starannie usuń
tłuszcz.
Wołowina
Rumsztyki, steki
z polędwicy lub
befsztyki
250 g
Curry, Papryka,
Tymianek
8-10
Starannie usuń
tłuszcz.
Ryby i owoce morza
Mrożone ryby można gotować bez rozmrażania, jeżeli przed gotowaniem się je rozdzieli, a czas gotowania wydłuży.
●
Podczas gotowania dodaj cząstki cytryny i zioła, aby wzmóc aromat potrawy.
●
Produkt
Rodzaj
Waga/liczba sztuk
Sugerowane przyprawy
Czas gotowania [min.]
Skorupiaki
Świeże
400 g
Majeranek, Melisa
8-10
Krewetki
Świeże
400 g
Melisa, Czosnek
6
Małże
Świeże
400 g
Melisa, Czosnek
8-10
Homar (ogon)
Mrożony
2 szt. po 400 g
Chrzan, Czosnek
20-22
Filety rybne
Świeże/Mrożone
250 g
Gorczyca, Ziele
angielskie, Majeranek
6-8/10-12
Ryż
Używaj miski do przygotowywania zup, gotowania ryżu i kasz
(2)
. Jednocześnie z ryżem wlej potrzebną ilość wody.
Produkt
Rodzaj
Ilość/Ilość wody
Czas gotowania [min.]
Zalecenia
Ryż
Biały
200 g/300 ml
35-40
Dwie porcje
Spis treści
- 2 Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Należy upewnić się, że poniższe wskazówki zostały; P L; Nieprzestrzeganie grozi uszkodzeniem mienia; Nie myj pod bieżącą wodą, ani nie zanurzaj zespołu; Wskazówka; Nieprzestrzeganie grozi obrażeniami; If the vinegar starts boiling and spilling over,; Ecology – environment protection
- 4 Dolewanie wody podczas gotowania; Przydatne rady; Warzywa
- 5 Mięso i drób; dlatego wybieraj miękkie, chude mięso i usuwaj z niego tłuszcz.; Ryby i owoce morza; Używaj miski do przygotowywania zup, gotowania ryżu i kasz
- 6 Ekologia – Zadbajmy o środowisko; Czyszczenie i konserwacja; Usuwanie kamienia ze zbiornika na wodę; zakup części eksploatacyjnych – akcesoriów
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)