Electrolux EMS17006OX Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
POLSKI
51
Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
1. pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i
cebulę do naczynia, przykryj i gotuj.
Wymieszaj raz podczas gotowania.
7–10 min 800 W
3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i
śmietanę, wymieszaj, przykryj i kontynuuj
gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4–5 min 800 W
4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około
5 minut. posyp pietruszką.
Szynka nadziewana
1. Wymieszaj szpinak z świeżym serem fromage,
dopraw do smaku.
2. Dodaj łyżkę stołową nadzienia na górze
każdego plastra gotowanej szynki i zawiń je.
przebij szynkę drewnianym patyczkiem, aby
zapobiec rozwinięciu.
3. przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej
wodę i śmietanę do miski, a następnie
podgrzej.
3–4 min 800 W
Wymieszaj mąkę i masło, aby uzyskać
zasmażkę, dodaj do płynu i ubijaj, aż do
rozrobienia. przykryj i gotuj, aż zgęstnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.
4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, włóż
zwinięte ruloniki szynki do sosu i gotuj pod
przykrywką.
3–4 min 800 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.
Galaretka owocowa z sosem
waniliowym
1. Odłóż część owoców do dekoracji. przygotuj
purée z reszty owoców z białym winem, włóż
do naczynia, przykry i podgrzej.
7–9 min 800 W
2. Mieszając, dodaj cukier i sok z cytryny.
3. Zamocz żelatynę w zimnej wodzie na około 10
minut, a następnie wyjmij i wyciśnij. Mieszając,
dodaj żelatynę do gorącego purée, aż do
rozpuszczenia. Włóż galaretkę do lodówki i
pozostaw do stężenia.
4. Aby przygotować sos waniliowy, wlej mleko do
innego naczynia. Natnij laskę wanilii i wyjmij
wewnętrzną część. Mieszając, dodaj do mleka z
cukrem i mąką kukurydzianą. przykryj i gotuj,
mieszaj podczas gotowania i po zakończeniu.
3–4 min 800 W
5. Wyjmij galaretkę na talerz i udekoruj
pozostałymi owocami. polej galaretkę sosem
waniliowym.
Naczynia: Miska z pokrywką (pojemność 2 l)
owalne naczynie do zapiekania z
pokrywką (długość około 26 cm)
125 g
liście szpinaku, posiekane
125 g
świeży ser fromage, 20% tłuszczu
40 g
ser Emmental, starty
papryka cała i mielona
6
plastrów
gotowana szynka (300 g)
125 ml
woda
125 ml
śmietana
20 g
mąka
20 g
masło lub margaryna
10 g
masła lub margaryna do
nasmarowania naczynia
Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
600 g
filet z cielęciny
10 g
masło lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
100 ml
białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.
½ litra płynu
300 ml
śmietana
1 łyżka
stołowa
pietruszka, posiekana
Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
miska z pokrywką (pojemność 1 l)
150 g
czerwone porzeczki, umyte, bez łodyg
150 g
truskawki, umyte, bez szypułek
150 g
maliny, umyte, bez szypułek
250 ml
białe wino
100 g
cukier
50 ml
sok z cytryny
8
listki żelatyny
300 ml
mleko
½
laska wanilii
30 g
cukier
15 g
mąka kukurydziana
Spis treści
- 3 SpIS TrEścI; Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- 4 WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA
- 5 Unikanie porażenia prądem
- 6 Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia; Unikanie oparzeń
- 7 Inne ostrzeżenia
- 8 prZEGLąD UrZąDZENIA; KUchENKA MIKrOfALOWA I AKcESOrIA
- 9 prZED rOZpOcZęcIEM KOrZySTANIA; TryB EKONOMIcZNy
- 11 OBSŁUGA KUchENKI MIKrOfALOWEJ; pOrADy DOT ycZącE GOTOWANIA W KUchENcE MIKrOfALOWEJ; Charakterystyka potraw
- 12 Pojemnik; Czas gotowania; ręcZNE rOZMrAżANIE
- 13 pOZIOMU MOcy KUchENKI; Zalecane użycie
- 14 TIMEr KUchENNy; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; pLUS I MINUS
- 15 Automatycznego Gotowanie; Potrawa
- 16 Automatyczne Rozmrażanie
- 17 TABELA prOGrAMóW; TABELA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMAT ycZNEGO
- 19 prZEpISy DLA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; OBNIżONy pOZIOM MOcy
- 20 Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; Metoda
- 21 Rozmrażanie i gotowanie; prZEpISy; Zupa grzybowa
- 22 Filety z soli; Ratatouille; Lasagne
- 23 Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
- 24 KONSErWAcJA I cZySZcZENIE; Obudowę kuchenki można; Panel sterowania; W celu wyczyszczenia
- 25 We wnętrzu kuchenki nie; Drzwiczki; Nie należy
- 26 Problem
- 27 MONTAż; Kuchenkę mikrofalową można zamontować w pozycji A, B,; Pozycja Wymiary wnęki; Wymiary w mm; MONTAż UrZąDZENIA
- 28 bezpośrednio
- 29 MATErIAŁy OpAKOWANIOWE; INfOrMAcJE DOT ycZącE OchrONy śrODOWISKA
- 30 WArUNKI GWArANcyJNE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)