Gulasz z cielęciny po szwajcarsku - Electrolux EMS17006OX - Instrukcja obsługi - Strona 23

Electrolux EMS17006OX Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 36
Ładowanie instrukcji

POLSKI

51

Gulasz z cielęciny po szwajcarsku

1. pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i

cebulę do naczynia, przykryj i gotuj.
Wymieszaj raz podczas gotowania.
7–10 min 800 W

3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i

śmietanę, wymieszaj, przykryj i kontynuuj
gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4–5 min 800 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około

5 minut. posyp pietruszką.

Szynka nadziewana

1. Wymieszaj szpinak z świeżym serem fromage,

dopraw do smaku.

2. Dodaj łyżkę stołową nadzienia na górze

każdego plastra gotowanej szynki i zawiń je.
przebij szynkę drewnianym patyczkiem, aby
zapobiec rozwinięciu.

3. przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej

wodę i śmietanę do miski, a następnie
podgrzej.
3–4 min 800 W
Wymieszaj mąkę i masło, aby uzyskać
zasmażkę, dodaj do płynu i ubijaj, aż do
rozrobienia. przykryj i gotuj, aż zgęstnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.

4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, włóż

zwinięte ruloniki szynki do sosu i gotuj pod
przykrywką.
3–4 min 800 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.

Galaretka owocowa z sosem
waniliowym

1. Odłóż część owoców do dekoracji. przygotuj

purée z reszty owoców z białym winem, włóż
do naczynia, przykry i podgrzej.
7–9 min 800 W

2. Mieszając, dodaj cukier i sok z cytryny.
3. Zamocz żelatynę w zimnej wodzie na około 10

minut, a następnie wyjmij i wyciśnij. Mieszając,
dodaj żelatynę do gorącego purée, aż do
rozpuszczenia. Włóż galaretkę do lodówki i
pozostaw do stężenia.

4. Aby przygotować sos waniliowy, wlej mleko do

innego naczynia. Natnij laskę wanilii i wyjmij
wewnętrzną część. Mieszając, dodaj do mleka z
cukrem i mąką kukurydzianą. przykryj i gotuj,
mieszaj podczas gotowania i po zakończeniu.
3–4 min 800 W

5. Wyjmij galaretkę na talerz i udekoruj

pozostałymi owocami. polej galaretkę sosem
waniliowym.

Naczynia: Miska z pokrywką (pojemność 2 l)

owalne naczynie do zapiekania z
pokrywką (długość około 26 cm)

125 g

liście szpinaku, posiekane

125 g

świeży ser fromage, 20% tłuszczu

40 g

ser Emmental, starty
papryka cała i mielona

6
plastrów

gotowana szynka (300 g)

125 ml

woda

125 ml

śmietana

20 g

mąka

20 g

masło lub margaryna

10 g

masła lub margaryna do
nasmarowania naczynia

Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
600 g

filet z cielęciny

10 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

100 ml

białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.
½ litra płynu

300 ml

śmietana

1 łyżka
stołowa

pietruszka, posiekana

Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)

miska z pokrywką (pojemność 1 l)

150 g

czerwone porzeczki, umyte, bez łodyg

150 g

truskawki, umyte, bez szypułek

150 g

maliny, umyte, bez szypułek

250 ml

białe wino

100 g

cukier

50 ml

sok z cytryny

8

listki żelatyny

300 ml

mleko

½

laska wanilii

30 g

cukier

15 g

mąka kukurydziana

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)