Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; Metoda - Electrolux EMS17006OX - Instrukcja obsługi - Strona 20
![Electrolux EMS17006OX](/img/product/thumbs/180/6a/a8/6aa8b687b7234574ce4a0c194c489f81.webp)
Spis treści:
- Strona 3 – SpIS TrEścI; Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem
- Strona 6 – Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia; Unikanie oparzeń
- Strona 7 – Inne ostrzeżenia
- Strona 8 – prZEGLąD UrZąDZENIA; KUchENKA MIKrOfALOWA I AKcESOrIA
- Strona 9 – prZED rOZpOcZęcIEM KOrZySTANIA; TryB EKONOMIcZNy
- Strona 11 – OBSŁUGA KUchENKI MIKrOfALOWEJ; pOrADy DOT ycZącE GOTOWANIA W KUchENcE MIKrOfALOWEJ; Charakterystyka potraw
- Strona 12 – Pojemnik; Czas gotowania; ręcZNE rOZMrAżANIE
- Strona 13 – pOZIOMU MOcy KUchENKI; Zalecane użycie
- Strona 14 – TIMEr KUchENNy; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; pLUS I MINUS
- Strona 15 – Automatycznego Gotowanie; Potrawa
- Strona 16 – Automatyczne Rozmrażanie
- Strona 17 – TABELA prOGrAMóW; TABELA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMAT ycZNEGO
- Strona 19 – prZEpISy DLA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; OBNIżONy pOZIOM MOcy
- Strona 20 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; Metoda
- Strona 21 – Rozmrażanie i gotowanie; prZEpISy; Zupa grzybowa
- Strona 22 – Filety z soli; Ratatouille; Lasagne
- Strona 23 – Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
- Strona 24 – KONSErWAcJA I cZySZcZENIE; Obudowę kuchenki można; Panel sterowania; W celu wyczyszczenia
- Strona 25 – We wnętrzu kuchenki nie; Drzwiczki; Nie należy
- Strona 26 – Problem
- Strona 27 – MONTAż; Kuchenkę mikrofalową można zamontować w pozycji A, B,; Pozycja Wymiary wnęki; Wymiary w mm; MONTAż UrZąDZENIA
- Strona 28 – bezpośrednio
- Strona 29 – MATErIAŁy OpAKOWANIOWE; INfOrMAcJE DOT ycZącE OchrONy śrODOWISKA
- Strona 30 – WArUNKI GWArANcyJNE
www.electrolux.com
48
* zamrożone
Rozmrażania
czasy podane w tabeli są przykładowe i mogą się różnić w zależności od temperatury zamrożenia, jakości
i wagi potraw.
Używane skróty
filiżanka = pełna filiżanka
g = gram
ml = mililitr
min = minuty
kg = kilogram
l = litr
cm = centymetr
TABELA GOTOWANIA
Podgrzewanie potraw i napojów
Potrawa/napój
Ilość
-g/ml-
Ustawienie
mocy
Czas
-min-
Metoda
Mleko,
1 filiżanka
150
800 W
ok. 1
nie przykrywać
Woda,
1 filiżanka
6 filiżanek
1 naczynie
150
900
1000
800 W
800 W
800 W
1-2
10-12
11-13
nie przykrywać
nie przykrywać
nie przykrywać
potrawa na jednym
talerzu (warzywa, mięso i
dodatki)
400
800 W
3-6
polać sos odrobiną wody, przykryć,
wymieszać w połowie gotowania
Zupa/gulasz
200
800 W
1-2
przykryć, wymieszać po ugotowaniu
Warzywa
200
500
800 W
800 W
2-3
4-5
w razie potrzeby dodać niewielką ilość wody,
przykryć, wymieszać w połowie gotowania
Mięso, 1 plaster*
200
800 W
3-4
posmarować górną część cienką warstwą
sosu, przykryć
filet rybny*
200
800 W
2-3
przykryć
ciasto, 1 kawałek
150
400 W
½
umieścić w naczyniu do tarty
Jedzenie dla dzieci, 1 słoik 190
400 W
ok. 1
przełożyć do pojemnika odpowiedniego dla
kuchenek mikrofalowych, po podgrzaniu
dobrze wymieszać i sprawdzić temperaturę
rozpuszczanie
margaryny lub masła*
50
800 W
½
przykryć
rozpuszczanie czekolady 100
400 W
2-3
mieszać co pewien czas
Potrawa
Ilość
-g-
Ustawienie
mocy
Czas
-min-
Metoda
Czas
pozostawienia
-min-
Gulaµsz
500
240 W
8-12
wymieszać w połowie
odmrażania
10-15
ciasto, 1 kawałek
150
80 W
2-5
umieścić w naczyniu do tarty 5
Owoce np. wiśnie,
truskawki, maliny, śliwki
250
240 W
4-5
rozłożyć równomiernie,
odwrócić w połowie
rozmrażania
5
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
POLSKI 31 SpIS TrEścI Z MyśLą O TOBIE WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32prZEGLąD UrZąDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
www.electrolux.com 32 Unikanie zagrożenia pożarowego podczas pracy nie należy pozostawiać kuchenkimikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt długichczasów gotowania może spowodowaćprzegrzanie żywności i doprowadzić do pożaru.Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, abyw syt...
POLSKI 33 zamykają się prawidłowo oraz nie są wygięte lub skrzywione. b) Zawiasy i zatrzaski drzwiczek: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone ani poluzowane. c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone. d) Wnętrze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nal...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 26204 OK
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX