Filety z soli; Ratatouille; Lasagne - Electrolux EMS17006OX - Instrukcja obsługi - Strona 22

Spis treści:
- Strona 3 – SpIS TrEścI; Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem
- Strona 6 – Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia; Unikanie oparzeń
- Strona 7 – Inne ostrzeżenia
- Strona 8 – prZEGLąD UrZąDZENIA; KUchENKA MIKrOfALOWA I AKcESOrIA
- Strona 9 – prZED rOZpOcZęcIEM KOrZySTANIA; TryB EKONOMIcZNy
- Strona 11 – OBSŁUGA KUchENKI MIKrOfALOWEJ; pOrADy DOT ycZącE GOTOWANIA W KUchENcE MIKrOfALOWEJ; Charakterystyka potraw
- Strona 12 – Pojemnik; Czas gotowania; ręcZNE rOZMrAżANIE
- Strona 13 – pOZIOMU MOcy KUchENKI; Zalecane użycie
- Strona 14 – TIMEr KUchENNy; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; pLUS I MINUS
- Strona 15 – Automatycznego Gotowanie; Potrawa
- Strona 16 – Automatyczne Rozmrażanie
- Strona 17 – TABELA prOGrAMóW; TABELA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMAT ycZNEGO
- Strona 19 – prZEpISy DLA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; OBNIżONy pOZIOM MOcy
- Strona 20 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; Metoda
- Strona 21 – Rozmrażanie i gotowanie; prZEpISy; Zupa grzybowa
- Strona 22 – Filety z soli; Ratatouille; Lasagne
- Strona 23 – Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
- Strona 24 – KONSErWAcJA I cZySZcZENIE; Obudowę kuchenki można; Panel sterowania; W celu wyczyszczenia
- Strona 25 – We wnętrzu kuchenki nie; Drzwiczki; Nie należy
- Strona 26 – Problem
- Strona 27 – MONTAż; Kuchenkę mikrofalową można zamontować w pozycji A, B,; Pozycja Wymiary wnęki; Wymiary w mm; MONTAż UrZąDZENIA
- Strona 28 – bezpośrednio
- Strona 29 – MATErIAŁy OpAKOWANIOWE; INfOrMAcJE DOT ycZącE OchrONy śrODOWISKA
- Strona 30 – WArUNKI GWArANcyJNE
www.electrolux.com
50
Filety z soli
1. Umyj i osusz rybę. Wyjmij ości.
2. pokrój cytrynę i pomidory w cienkie plasterki.
3. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż filety rybne
do naczynia
i skrop olejem roślinnym.
4. posyp naczynie pietruszką, ułóż plasterki
pomidorów na wierzchu i dopraw. połóż
plasterki cytryny na pomidorach
i polej je białym winem.
5. połóż małe kawałki masła na cytrynie, przykryj i
gotuj.
16–19 min 800 W
po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.
Ratatouille
1. Wlej do miski oliwę z oliwek oraz czosnek.
Dodaj przygotowane warzywa, oprócz serc
karczochów i dopraw pieprzem. Dodaj
mieszankę przypraw, przykryj i gotuj,
wymieszaj jeden raz.
19–21 min 800 W
Na 5 minut przed końcem dodaj serca
karczochów i gotuj.
2. Dopraw ratatouille do smaku solą i pieprzem.
Usuń mieszankę przypraw przed podaniem. po
ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.
Lasagne
1. pokrój pomidory, wymieszaj z szynką i cebulą,
czosnkiem, mieloną wołowiną i puree z
pomidorów. Dopraw, przykryj i gotuj.
7–9 min 800 W
2. Wymieszaj chłodną śmietanę z mlekiem,
parmezanem, ziołami, olejem i przyprawami.
3. Nasmaruj naczynie i pokryj dno około
1
/
3
makaronu. Ułóż połowę mieszanki mielonego
mięsa na makaronie i polej sosem. powtórz
czynność i zakończ pozostałym makaronem.
polej makaron sosem
i posyp parmezanem. Gotuj pod przykryciem.
15–17 min 560 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5–10
minut.
Naczynia:
Miska z pokrywką (pojemność 2 l)
5 łyżka stołowa oliwa z oliwek
1 ząbek
czosnek, rozgnieciony
50 g
cebula, w plasterkach
250 g
bakłażan, w kostkach
200 g
cukinia, w kostkach
200 g
papryka, w dużych kostkach
75 g
koper włoski, w dużych kostkach
1
mieszanka przypraw
200 g
serca karczochów z puszki,
pokrojone na ćwiartki
sól i pieprz
Naczynia:
płytkie owalne naczynie do pieczenia
z folią spożywczą z otworami do
kuchenek mikrofalowych (długość ok.
26 cm)
400 g
filety z soli
1
cytryna, cała
150 g
pomidory
10 g
masło
1 łyżka stołowa olej roślinny
1 łyżka stołowa pietruszka, posiekana
sól i pieprz
4 łyżka stołowa białe wino
20 g
masło lub margaryna
Naczynia:
Miska z pokrywką (pojemność 2 l)
płytkie kwadratowe naczynie do
zapiekania z pokrywką (około 20 x 20 x
6 cm)
300 g
pomidory z puszki
50 g
szynka, pokrojona
50 g
cebula, drobno posiekana
1
ząbek czosnku, rozgnieciony
250 g
mielona wołowina
2 łyżka stołowa puree z pomidorów
sól i pieprz
150 ml
chłodna śmietana
100 ml
mleko
50 g
parmezan, starty
1 łyżeczka
mieszanka posiekanych ziół
1 łyżeczka
oliwa z oliwek
1 łyżeczka
olej roślinny do nasmarowania
naczynia
125 g
makaron lasagne
1 łyżka stołowa parmezan, starty
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
POLSKI 31 SpIS TrEścI Z MyśLą O TOBIE WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32prZEGLąD UrZąDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
www.electrolux.com 32 Unikanie zagrożenia pożarowego podczas pracy nie należy pozostawiać kuchenkimikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt długichczasów gotowania może spowodowaćprzegrzanie żywności i doprowadzić do pożaru.Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, abyw syt...
POLSKI 33 zamykają się prawidłowo oraz nie są wygięte lub skrzywione. b) Zawiasy i zatrzaski drzwiczek: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone ani poluzowane. c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone. d) Wnętrze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nal...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 26204 OK
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX