Gulasz z cielęciny po szwajcarsku - Electrolux EMS17006OX - Instrukcja obsługi - Strona 23

Spis treści:
- Strona 3 – SpIS TrEścI; Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem
- Strona 6 – Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia; Unikanie oparzeń
- Strona 7 – Inne ostrzeżenia
- Strona 8 – prZEGLąD UrZąDZENIA; KUchENKA MIKrOfALOWA I AKcESOrIA
- Strona 9 – prZED rOZpOcZęcIEM KOrZySTANIA; TryB EKONOMIcZNy
- Strona 11 – OBSŁUGA KUchENKI MIKrOfALOWEJ; pOrADy DOT ycZącE GOTOWANIA W KUchENcE MIKrOfALOWEJ; Charakterystyka potraw
- Strona 12 – Pojemnik; Czas gotowania; ręcZNE rOZMrAżANIE
- Strona 13 – pOZIOMU MOcy KUchENKI; Zalecane użycie
- Strona 14 – TIMEr KUchENNy; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; pLUS I MINUS
- Strona 15 – Automatycznego Gotowanie; Potrawa
- Strona 16 – Automatyczne Rozmrażanie
- Strona 17 – TABELA prOGrAMóW; TABELA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMAT ycZNEGO
- Strona 19 – prZEpISy DLA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; OBNIżONy pOZIOM MOcy
- Strona 20 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; Metoda
- Strona 21 – Rozmrażanie i gotowanie; prZEpISy; Zupa grzybowa
- Strona 22 – Filety z soli; Ratatouille; Lasagne
- Strona 23 – Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
- Strona 24 – KONSErWAcJA I cZySZcZENIE; Obudowę kuchenki można; Panel sterowania; W celu wyczyszczenia
- Strona 25 – We wnętrzu kuchenki nie; Drzwiczki; Nie należy
- Strona 26 – Problem
- Strona 27 – MONTAż; Kuchenkę mikrofalową można zamontować w pozycji A, B,; Pozycja Wymiary wnęki; Wymiary w mm; MONTAż UrZąDZENIA
- Strona 28 – bezpośrednio
- Strona 29 – MATErIAŁy OpAKOWANIOWE; INfOrMAcJE DOT ycZącE OchrONy śrODOWISKA
- Strona 30 – WArUNKI GWArANcyJNE
POLSKI
51
Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
1. pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i
cebulę do naczynia, przykryj i gotuj.
Wymieszaj raz podczas gotowania.
7–10 min 800 W
3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i
śmietanę, wymieszaj, przykryj i kontynuuj
gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
4–5 min 800 W
4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około
5 minut. posyp pietruszką.
Szynka nadziewana
1. Wymieszaj szpinak z świeżym serem fromage,
dopraw do smaku.
2. Dodaj łyżkę stołową nadzienia na górze
każdego plastra gotowanej szynki i zawiń je.
przebij szynkę drewnianym patyczkiem, aby
zapobiec rozwinięciu.
3. przygotuj sos beszamelowy: w tym celu wlej
wodę i śmietanę do miski, a następnie
podgrzej.
3–4 min 800 W
Wymieszaj mąkę i masło, aby uzyskać
zasmażkę, dodaj do płynu i ubijaj, aż do
rozrobienia. przykryj i gotuj, aż zgęstnieje.
1 min 800 W
Wymieszaj i spróbuj.
4. Wlej sos do nasmarowanego naczynia, włóż
zwinięte ruloniki szynki do sosu i gotuj pod
przykrywką.
3–4 min 800 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.
Galaretka owocowa z sosem
waniliowym
1. Odłóż część owoców do dekoracji. przygotuj
purée z reszty owoców z białym winem, włóż
do naczynia, przykry i podgrzej.
7–9 min 800 W
2. Mieszając, dodaj cukier i sok z cytryny.
3. Zamocz żelatynę w zimnej wodzie na około 10
minut, a następnie wyjmij i wyciśnij. Mieszając,
dodaj żelatynę do gorącego purée, aż do
rozpuszczenia. Włóż galaretkę do lodówki i
pozostaw do stężenia.
4. Aby przygotować sos waniliowy, wlej mleko do
innego naczynia. Natnij laskę wanilii i wyjmij
wewnętrzną część. Mieszając, dodaj do mleka z
cukrem i mąką kukurydzianą. przykryj i gotuj,
mieszaj podczas gotowania i po zakończeniu.
3–4 min 800 W
5. Wyjmij galaretkę na talerz i udekoruj
pozostałymi owocami. polej galaretkę sosem
waniliowym.
Naczynia: Miska z pokrywką (pojemność 2 l)
owalne naczynie do zapiekania z
pokrywką (długość około 26 cm)
125 g
liście szpinaku, posiekane
125 g
świeży ser fromage, 20% tłuszczu
40 g
ser Emmental, starty
papryka cała i mielona
6
plastrów
gotowana szynka (300 g)
125 ml
woda
125 ml
śmietana
20 g
mąka
20 g
masło lub margaryna
10 g
masła lub margaryna do
nasmarowania naczynia
Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
600 g
filet z cielęciny
10 g
masło lub margaryna
50 g
cebula, drobno posiekana
100 ml
białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.
½ litra płynu
300 ml
śmietana
1 łyżka
stołowa
pietruszka, posiekana
Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
miska z pokrywką (pojemność 1 l)
150 g
czerwone porzeczki, umyte, bez łodyg
150 g
truskawki, umyte, bez szypułek
150 g
maliny, umyte, bez szypułek
250 ml
białe wino
100 g
cukier
50 ml
sok z cytryny
8
listki żelatyny
300 ml
mleko
½
laska wanilii
30 g
cukier
15 g
mąka kukurydziana
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
POLSKI 31 SpIS TrEścI Z MyśLą O TOBIE WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32prZEGLąD UrZąDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
www.electrolux.com 32 Unikanie zagrożenia pożarowego podczas pracy nie należy pozostawiać kuchenkimikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt długichczasów gotowania może spowodowaćprzegrzanie żywności i doprowadzić do pożaru.Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, abyw syt...
POLSKI 33 zamykają się prawidłowo oraz nie są wygięte lub skrzywione. b) Zawiasy i zatrzaski drzwiczek: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone ani poluzowane. c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone. d) Wnętrze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nal...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 26204 OK
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX