Risotto z boczkiem - AEG MC2664E - Instrukcja obsługi - Strona 23

AEG MC2664E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 38
Ładowanie instrukcji

POLsKI

53

Risotto z boczkiem

1. posmaruj naczynie. Włóż cebulę oraz boczek

do pojemnika, przykryj i gotuj.
2-3 min 900 W

2. Dodaj ryż, wywar mięsny i gotuj.

3-5 min 900 W
15-17 min 270 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5
minuty.

3. Dodaj ser z szafranem do ryżu i dopraw do

smaku.

Naczynia: Miska z pokrywką (pojemność 2 l)
50 g

paski boczku, posiekane

20 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

200 g

ryż do rissotto (Arboris)

400 ml

bulion mięsny

70 g

ser Emmental

szczypta szafran

sól i pieprz

Gruszki w sosie czekoladowym

1. Wsyp cukier, cukier waniliowy, likier gruszkowy i

wodę do miski, wymieszaj, przykryj i gotuj.
1-2 min 900 W

2. Włóż gruszki do płynu, przykryj i gotuj.

5-8 min 900 W
Wyjmij gruszki z zagotowanego płynu i włóż do
lodówki.

3. Wlej 50 ml płynu do mniejszej miski. Dodaj

czekoladę oraz chłodną śmietanę, przykryj i
gotuj.
2-3 min 900 W

4. Wymieszaj dokładnie sos, polej gruszki i podaj.

Naczynia: Miska z pokrywką (pojemność 2 l)

Miska z pokrywką (pojemność 1 l)

4

całe gruszki, obrane (600 g)

60 g

cukier

10 g

cukier waniliowy

1 łyżka

stołowa

likier gruszkowy

150 ml

woda

130 g

gorzka czekolada, posiekana

100 g

chłodna śmietana

Pudding z kaszy manny z sosem

malinowym

1. Wlej mleko, cukier oraz migdały do miski,

przykryj i gotuj.
3-5 min 900 W

2. Dodaj kaszę manną, przykryj i gotuj.

10-12 min 270 W

3. Ubij w iliżance żółtko z wodą i mieszając, wlej

do gorącego płynu. Ubij białko na sztywno i
dodaj do płynu. Wlej pudding do kokilek.

4. Aby przygotować sos, umyj i wysusz maliny, a

następnie wsyp do miski z wodą i cukrem.
przykryj i podgrzej.
2-3 min 900 W

5. przygotuj purée z malin i podaj z puddingiem z

kaszy manny.

Naczynia: Miska z pokrywką (pojemność 2 l)

4 kokilki

500 ml

mleko

40 g

cukier

15 g

posiekane migdały

50 g

kasza manna

1

żółtko

1 łyżka
stołowa

woda

1

białko

250 g

maliny

50 ml

woda

40 g

cukier

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)