TABELA prOGrAMóW; TABELA fUNKcjI AUTOMATycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATycZNEGO - AEG MC2664E - Instrukcja obsługi - Strona 16

AEG MC2664E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 38
Ładowanie instrukcji

www.aeg.com

46

TABELA prOGrAMóW

TABELA fUNKcjI AUTOMATycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMATycZNEGO

rOZMrAżANIA

Automatyczne

gotowanie

Waga (Jednostka

Zmiany)/Naczynia

Przycisk Procedura

Napoje (herbata/

kawa)

1–6 iliżanek

1 iliżanka=200 ml

• Ustaw iliżankę przy krawędzi podstawy obrotowej.

Ziemniaki

gotowane i w

mundurkach

0,2–1,0 kg (100 g)

Miska i pokrywka

Gotowane ziemniaki: Obierz ziemniaki i pokrój je na

kawałki podobnej wielkości.

Ziemniaki w mundurkach: Wybierz ziemniaki podobnej

wielkości i umyj je.

• Włóż ziemniaki do ugotowania lub ziemniaki w

mundurkach do miski.

• Dodaj odpowiednią ilość wody (na 100 g),

ok. 2 łyżki stołowe i odrobinę soli.

• przykryj pojemnik pokrywką.

• po wyemitowaniu sygnału dźwiękowego wymieszaj

potrawę i załóż pokrywkę.

• po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Mrożone

warzywa

0,1–0,8 kg (100 g)

Miska i pokrywka

• Dodaj 1 łyżkę stołową wody na 100 g i sól w razie

potrzeby. W przypadku grzybów nie jest wymagane

dodawanie wody.

• przykryj pojemnik pokrywką.

• po wyemitowaniu sygnału dźwiękowego wymieszaj

potrawę i załóż pokrywkę.

• po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

jeżeli mrożone warzywa są zbite w jedną całość,

należy ugotować je ręcznie.

świeże warzywa 0,1–0,8 kg (100 g)

Miska i pokrywka

• pokrój na małe kawałki, np. w paski, kostkę lub plasterki.

• Dodaj 1 łyżkę stołową wody na 100 g i sól w razie

potrzeby. W przypadku grzybów nie jest wymagane

dodawanie wody.

• przykryj pojemnik pokrywką.

• po wyemitowaniu sygnału dźwiękowego wymieszaj

potrawę i załóż pokrywkę.

• po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Mrożone dania

gotowe

(z możliwością

wymieszania)

0,3–1,0 kg (100 g)

Miska i pokrywka

• przełóż potrawę do naczynia przeznaczonego do

stosowania w kuchenkach mikrofalowych.

• Dodaj niewielką ilość wody, jeżeli jest to zalecane

przez producenta.

• przykryj pojemnik pokrywką.

• Gotuj bez przykrycia, jeżeli takie są zalecenia

producenta.

• po wyemitowaniu sygnału dźwiękowego wymieszaj

potrawę i załóż pokrywkę.

• po ugotowaniu wymieszaj i pozostaw na około 2 minuty.

filet rybny w sosie 0,5 kg–1,5 kg* (100 g)

Naczynie do

zapiekania i folia

spożywcza do

kuchenek

mikrofalowych

• Zobacz przepis „filet rybny w sosie” na stronie 48.

* całkowita waga składników.

potrawy schłodzone są gotowane od 5

o

c, potrawy mrożone są gotowane od -18

o

c.

x1

x2

x3

x4

x5

x6

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)