Gulasz z cielęciny po szwajcarsku - AEG MC2664E - Instrukcja obsługi - Strona 21

AEG MC2664E Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 38
Ładowanie instrukcji

POLsKI

51

Gulasz z cielęciny po szwajcarsku

1. pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i

cebulę do naczynia, przykryj i gotuj.
Wymieszaj raz podczas gotowania.
6-9 min 900 W

3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i

śmietanę, wymieszaj, przykryj i kontynuuj
gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
3–5 min 900 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około

5 minuty. posyp pietruszką.

Filety z soli

1. Umyj i osusz rybę. Wyjmij ości.
2. pokrój cytrynę i pomidory w cienkie plasterki.
3. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż filety rybne

do naczynia
i skrop olejem roślinnym.

4. posyp naczynie pietruszką, ułóż plasterki

pomidorów na wierzchu i dopraw. połóż
plasterki cytryny na pomidorach
i polej je białym winem.

5. połóż małe kawałki masła na cytrynie, przykryj i

gotuj.
11-13 min 630 W
po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Naczynia:

płytkie owalne naczynie do pieczenia

z folią spożywczą z otworami do

kuchenek mikrofalowych (długość ok.

26 cm)

400 g

ilety z soli

1

cytryna, cała

150 g

pomidory

10 g

masła lub margaryna do

nasmarowania naczynia

1 łyżka stołowa olej roślinny
1 łyżka stołowa pietruszka, posiekana

sól i pieprz

4 łyżka stołowa białe wino
20 g

masło

Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
600 g

ilet z cielęciny

10 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

100 ml

białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.

½ litra płynu

300 ml

śmietana

1 łyżka

stołowa

pietruszka, posiekana

Pikantna potrawka z indyka

1. posmaruj naczynie.
2. Wymieszaj ryż z szafranem i włóż do naczynia.

Wymieszaj cebulę, paprykę, por i piersi indyka,
a następnie dopraw.
posyp masłem.

3. Wlej bulion do naczynia, przykryj i gotuj.

4-6 min 900 W
16-19 min 270 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.

Naczynia:

Owalne naczynie z pokrywką
(długość ok. 26 cm)

120 g

ryż długoziarnisty

1 opakowanie szafran
10 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, w plasterkach

100 g

papryka czerwona, w plasterkach

100 g

por, w plasterkach

300 g

pierś indyka, pokrojona w kostkę
papryka cała i mielona

20 g

masło lub margaryna

300 ml

bulion mięsny

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)