Smarowanie bloku zaparzającego - GAGGIA RI8701-01 - Instrukcja obsługi - Strona 23

Spis treści:
- Strona 2 – POLSKI
- Strona 4 – Polski; Spis treści; Pierwsza instalacja; Dane techniczne
- Strona 6 – Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- Strona 7 – Ręczny cykl płukania
- Strona 8 – Pomiar twardości wody
- Strona 9 – Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- Strona 10 – Rodzaje napojów
- Strona 11 – Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- Strona 12 – Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- Strona 13 – Przygotowywanie napojów na bazie; Jak zmontować system Capp in Cup; Nalewanie napojów na bazie kawy i spienionego
- Strona 15 – Nalewanie gorącej wody; Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- Strona 17 – Regulacja stopnia mielenia
- Strona 18 – Czyszczenie i konserwacja
- Strona 19 – Programy czyszczenia systemu Capp in Cup
- Strona 20 – Czyszczenie systemu Capp in Cup pod bieżącą wodą; Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- Strona 21 – Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą; Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- Strona 22 – Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- Strona 23 – Smarowanie bloku zaparzającego
- Strona 24 – Odwapnianie
- Strona 25 – Co robić w przypadku przerwania procedury; Ustawienia różne; Język
- Strona 26 – Czas czuwania; Filtr wody; Jednostki miary; Licznik napojów; Ustawienia fabryczne; Dźwięk przycisków
- Strona 27 – Znaczenie kodów błędów
- Strona 28 – Rozwiązywanie problemów
- Strona 31 – Akcesoria GAGGIA
80
Polski
Smarowanie bloku zaparzającego
Aby zapewnić optymalne działanie urządzenia, należy smarować blok zaparzający.
Z częstotliwością smarowania można się zapoznać w poniższej tabeli.
Częstotliwość
użytkowania
Liczba napojów
przyrządzanych codziennie
Częstotliwość
smarowania
Niska
1 - 5
Co 4 miesiące
Normalna
6 - 10
Co 2 miesiące
Wysoka
> 10
Co miesiąc
1
Wyłączyć urządzenie i odłączyć kabel zasilający.
2
Wyjąć blok zaparzający i przepłukać go letnią wodą (patrz rozdział
„Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą”).
3
Nanieść cienką warstwę smaru z wyposażenia wokół sworznia
wprowadzającego w części dolnej bloku zaparzającego.
4
Nanieść cienką warstwę smaru na prowadnice, po obu stronach (patrz
rysunek).
5
Włożyć blok zaparzający na miejsce (patrz rozdział „Wkładanie bloku
zaparzającego na miejsce”).
Ważne
: tubki ze smarem można używać kilkukrotnie.
4219-465-02541 MAN. GAG. MAGENTA Milk EN-NL-PL Rev 02.indd 80
09/09/2020 16:49:04
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Congratulations on your purchase of Gaggia Magenta Milk! This easy-to-use machine guarantees excellent results every day. Thanks to the intuitive interface, you can choose among 9 beverages and customise them according to your preferences. Before being packed, each of our high-quality machines under...
61 Polski Spis treści Główne elementy urządzenia (Rys. 2) .....................................................................................................................................................................................................................................................
63 Polski Panel sterowania i wyświetlacz Przyciski wielofunkcyjne Przyciski wielofunkcyjne po bokach wyświetlacza służą do wybierania funkcji lub napoju, do której odnoszą się one w danym momencie. Główne elementy panelu sterowania (Rys. 1) 1/2 Przyciski WIELOFUNKCYJNE Aby wybrać funkcję wskazaną na...
Inne modele ekspresy do kawy GAGGIA
-
GAGGIA RI8700-01
-
GAGGIA RI870201
-
GAGGIA RI9601-01