Rodzaje napojów - GAGGIA RI8701-01 - Instrukcja obsługi - Strona 10
![GAGGIA RI8701-01](/img/product/thumbs/180/c6/e3/c6e3beac68c679bd915ffc08be0bb065.webp)
Spis treści:
- Strona 2 – POLSKI
- Strona 4 – Polski; Spis treści; Pierwsza instalacja; Dane techniczne
- Strona 6 – Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- Strona 7 – Ręczny cykl płukania
- Strona 8 – Pomiar twardości wody
- Strona 9 – Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- Strona 10 – Rodzaje napojów
- Strona 11 – Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- Strona 12 – Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- Strona 13 – Przygotowywanie napojów na bazie; Jak zmontować system Capp in Cup; Nalewanie napojów na bazie kawy i spienionego
- Strona 15 – Nalewanie gorącej wody; Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- Strona 17 – Regulacja stopnia mielenia
- Strona 18 – Czyszczenie i konserwacja
- Strona 19 – Programy czyszczenia systemu Capp in Cup
- Strona 20 – Czyszczenie systemu Capp in Cup pod bieżącą wodą; Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- Strona 21 – Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą; Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- Strona 22 – Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- Strona 23 – Smarowanie bloku zaparzającego
- Strona 24 – Odwapnianie
- Strona 25 – Co robić w przypadku przerwania procedury; Ustawienia różne; Język
- Strona 26 – Czas czuwania; Filtr wody; Jednostki miary; Licznik napojów; Ustawienia fabryczne; Dźwięk przycisków
- Strona 27 – Znaczenie kodów błędów
- Strona 28 – Rozwiązywanie problemów
- Strona 31 – Akcesoria GAGGIA
67
Polski
Rodzaje napojów
Oryginalna receptura
Opis
Ristretto
Mocna kawa, serwowana w małej filiżance: to espresso, którego czas
dozowania jest krótszy w porównaniu z czasem dozowania klasycznego
espresso, czego efektem jest kawa w mniejszej ilości i mniej bogata w
kofeinę.
Kawa
30 ml
Espresso
Espresso znane jest na całym świecie jako prawdziwa „kawa we włoskim
stylu”. Serwowane jest w małej filiżance, a jego typowymi cechami są bogaty
i intensywny aromat oraz warstwa naturalnej, zwartej pianki. Taki napój jest
efektem procesu zaparzania ciśnieniowego z użyciem gorącej wody, którego
pomysłodawcą był w 1938 roku Achille Gaggia.
Kawa
40 ml
Duża kawa espresso
Duża kawa espresso to espresso, którego czas zaparzania jest nieco dłuższy.
Jest bardziej rozcieńcza, cechuje się inną intensywnością aromatu i wyższą
zawartością kofeiny. Serwowane jest w średniej filiżance.
Kawa
80 ml
Kawa
Kawa to napój przygotowywany z większą ilością wody w porównaniu
z espresso. Ma delikatniejszy aromat i serwowana jest w średnio-dużej
filiżance.
Kawa
120 ml
Kawa po amerykańsku
Kawa po amerykańsku to mniej intensywna duża kawa, przygotowywana jak
espresso, ale z dodatkiem gorącej wody.
Kawa
Woda
40 ml
110 ml
Cappuccino
Cappuccino to jeden z najbardziej lubianych na całym świecie klasyczny
włoski napój. Przygotowuje się je, wykonując espresso z dodatkiem mleka i
pianki mleka, która powinna mieć co najmniej 1 cm wysokości. Serwuje się je
w dużej filiżance.
Mleko
Kawa
120 ml
40 ml
Café au lait
Café au lait jest to napój składający się z kawy i mleka w równych częściach.
Obecnie można go również wzbogacać delikatną warstwą pianki mleka.
Serwuje się je w dużej filiżance.
Kawa
Mleko
90 ml
90 ml
Spienione mleko
Spienione mleko wykorzystywane jest do przygotowywania cappuccino, latte
macchiato i wielu innych napojów. W efekcie powstaje zwarta i jednolita
warstwa pianki mleka.
Mleko
180 ml
Gorąca woda
Gorącej wody można używać do szybkiego przygotowania herbaty, naparów
ziołowych i innych napojów rozpuszczalnych.
Woda
150 ml
Ważne
: W oryginalnych recepturach wszystkie napoje są ustawione na średnią
temperaturę i średnią intensywność aromatu.
4219-465-02541 MAN. GAG. MAGENTA Milk EN-NL-PL Rev 02.indd 67
09/09/2020 16:48:52
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Congratulations on your purchase of Gaggia Magenta Milk! This easy-to-use machine guarantees excellent results every day. Thanks to the intuitive interface, you can choose among 9 beverages and customise them according to your preferences. Before being packed, each of our high-quality machines under...
61 Polski Spis treści Główne elementy urządzenia (Rys. 2) .....................................................................................................................................................................................................................................................
63 Polski Panel sterowania i wyświetlacz Przyciski wielofunkcyjne Przyciski wielofunkcyjne po bokach wyświetlacza służą do wybierania funkcji lub napoju, do której odnoszą się one w danym momencie. Główne elementy panelu sterowania (Rys. 1) 1/2 Przyciski WIELOFUNKCYJNE Aby wybrać funkcję wskazaną na...
Inne modele ekspresy do kawy GAGGIA
-
GAGGIA RI8700-01
-
GAGGIA RI870201
-
GAGGIA RI9601-01