POLSKI; SPIS TREŚCI - Gaggia 886938003530 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Gaggia 886938003530 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

• 56 •

POLSKI

GRATULUJEMY WYBORU!

Kupując nowy ekspres Gaggia Classic, wybrałeś model urządzenia, który pozwoli ci stać się prawdziwym baristą we

własnym domu, bowiem przy każdej przerwie na kawę będziesz mógł wykonywać czynności typowe dla specjalistów

od espresso. Korzystanie z modelu Classic wymaga szczególnej dbałości o każdy szczegół, podobnie jak w przypadku

profesjonalnego ekspresu do kawy: urządzenie musi być dobrze rozgrzane, a uchwyt fi ltra musi być zawsze zamon-

towany, aby utrzymać jednolitą temperaturę w całym bloku zaparzającym. Kawa powinna być zmielona drobno,

ale nie zbyt mocno. Należy wsypać odpowiednią ilość kawy mielonej do fi ltra i odpowiednio ubić, nie zbyt słabo,

aby uniknąć zbyt szybkiego wydostania się kawy, ale też nie zbyt mocno, bowiem utrudniłoby to właściwe parzenie.

Nowy ekspres Classic jest wyposażony w uchwyt fi ltra i dyszę pary, które nawiązują do tych z urządzeń profesjonalnych.

SPIS TREŚCI

OPIS .................................................................................................................................... 57
CO NALEŻ Y WIEDZIEĆ ............................................................................................................ 57
WSTĘP................................................................................................................................. 58
FILTRY Z WYPOSA ŻENIA ......................................................................................................... 58

Filtr „crema perfetta” na 1 lub 2 fi liżanki (Rys. 5). ..................................................................................................58
Filtr tradycyjny na 2 fi liżanki (Rys. 7). ....................................................................................................................58
Filtr tradycyjny na 1 fi liżankę/saszetkę jednodawkową (Rys. 6). ...........................................................................58

PIERWSZA INSTALAC JA ......................................................................................................... 58

Napełnianie obwodu. ............................................................................................................................................58
Przy pierwszym użyciu lub po okresie nieużytkowania trwającym dłużej niż 2 tygodnie. .....................................58

PRZ YGOTOWY WANIE ESPRESSO Z KAWY MIELONE J .................................................................. 59

Dalszy ciąg przygotowywania espresso: ................................................................................................................59

PRZ YGOTOWY WANIE ESPRESSO Z KAWY W SASZETKACH ........................................................... 60
PRZ YGOTOWY WANIE CAPPUCCINO ......................................................................................... 60
NALEWANIE GORĄCE J WODY .................................................................................................. 61
JAK OBNIŻ YĆ TEMPERATURĘ BOJLERA .................................................................................... 61
FUNKC JA AUTOMAT YCZNEGO WYŁĄCZANIA SIĘ ......................................................................... 61
CZ YSZCZENIE I KONSERWAC JA ................................................................................................ 62

Czyszczenie dyszy pary .........................................................................................................................................62
Czyszczenie uchwytu fi ltra i fi ltrów ......................................................................................................................62
Czyszczenie kratki i tacy ociekowej .......................................................................................................................62
Czyszczenie pojemnika na wodę ...........................................................................................................................62
Czyszczenie sitka bojlera ......................................................................................................................................62
Pierwsze użycie lub użycie po okresie nieużytkowania ..........................................................................................62

ODWAPNIANIE ..................................................................................................................... 62
W PRZ YPADKU NIEPRAWIDŁOWEGO DZIAŁANIA ....................................................................... 64

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)