tarcza uniwersalna - Philips HR1619 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Philips HR1619 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 18
Ładowanie instrukcji

Składniki

Ilość

Czas

Szybkość

Parmezan

300 g

~ 60 s

Turbo

Orzechy

500 g

~ 30 s

Turbo

Twarda czekolada

200 g

~ 45–60 s

Turbo

5

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić (usłyszysz

„kliknięcie”) (rys. 7).

6

Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 8).

7

Umieść popychacz w otworze na produkty.

Uwaga: Popychacz uniemożliwia rozlanie.

8

Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.

- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa

szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

- Podczas korzystania z przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą regulatora.

Uwaga: Jeśli składniki pozostaną na ściance pojemnika, puść przycisk, aby wyłączyć urządzenie i zbierz je

za pomocą łopatki lub dodając płynu.
Uwaga: Po zakończeniu rozdrabniania mięsa za pomocą części tnącej odczekaj, aż urządzenie ostygnie.

9

Po zakończeniu pracy zwolnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby wyłączyć urządzenie.

Następnie zaczekaj, aż część tnąca przestanie się obracać.

10

Naciśnij przycisk zwalniający pokrywkę na pojemniku (1) i przekręć pokrywkę w prawą

stronę, aby ją zdjąć (2). (rys. 9)
Wskazówki

- Urządzenie bardzo szybko sieka. Z przycisku Turbo korzystaj przez bardzo krótki czas, aby

składniki nie były za bardzo rozdrobnione.

- Nie należy rozdrabniać czekolady lub twardego sera zbyt długo. Może to spowodować zbytnie

nagrzanie się tych produktów i ich roztopienie lub zbicie się w grudki.

- Nie używaj części tnącej do rozdrabniania bardzo twardych składników, takich jak ziarna kawy,

kurkuma, gałka muszkatołowa czy kostki lodu, gdyż może to spowodować stępienie części tnącej.

tarcza uniwersalna

Tarcza uniwersalna przeznaczona jest do krojenia i szatkowania warzyw, tj. ogórka, marchewki,

ziemniaków, pora i cebuli oraz różnych gatunków sera. Jedna strona przeznaczona jest do krojenia, a

druga do szatkowania. Możesz przełączyć się z krojenia na szatkowanie oraz na odwrót, po prostu

przekręcając tarczę.

Nigdy nie używaj tarczy uniwersalnej do przetwarzania bardzo twardych składników, takich jak

kostki lodu.
Krawędzie tnące tarczy uniwersalnej są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 5).

2

Załóż tarczę uniwersalną w uchwycie na akcesoria stroną krojącą lub stroną do szatkowania

skierowaną w górę, w zależności od rezultatu, który chcesz uzyskać (rys. 10).

3

Nałóż pokrywkę na pojemnik (1). Obróć pokrywkę w lewo (2), aby ją dokręcić (usłyszysz

„kliknięcie”) (rys. 7).

PoLski

72

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)