Philips HR1619 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Philips HR1619 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 18
Ładowanie instrukcji

4

Włóż składniki do otworu na produkty.

- Potnij większe składniki na mniejsze kawałki, aby zmieściły się w otworze na produkty.

- Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, wkładaj produkty do otworu stopniowo.

- W przypadku dużej ilości składników miksuj jednorazowo małe porcje i opróżniaj pojemnik po

każdej porcji.

- Aby trzeć ser, np. parmezan, goudę lub ementaler, należy go wcześniej włożyć do lodówki.

5

Zamocuj część silnikową do pokrywki pojemnika (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 8).

6

Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.

- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa

szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

- Podczas korzystania z przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą regulatora.

7

Popchnij lekko popychaczem produkty znajdujące się w otworze na produkty.

8

Po zakończeniu pracy zwolnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby wyłączyć urządzenie.

Następnie zaczekaj, aż tarcza uniwersalna przestanie się obracać.
trzepaczka

Trzepaczka służy do ubijania śmietany, białek jaj oraz przygotowywania deserów itp.

1

Przymocuj trzepaczkę do elementu łączącego (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 11).

2

Przymocuj element łączący do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 12).

3

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania (ubijanie)

Składniki

Ilość (ubijanie)

Czas

Śmietana

250 ml

70–90 s

Piana z białek

4 jaja

120 s

Wskazówka: Jeśli chcesz ubijać białka jajek, użyj dużej miski.
Wskazówka: Jeśli chcesz ubijać śmietanę, użyj dzbanka, aby uniknąć rozchlapania składników.

4

Podłącz wtyczkę do gniazdka elektrycznego i naciśnij wyłącznik.

Wskazówka: Aby zapobiec rozchlapaniu składników, rozpocznij pracę na niskim ustawieniu, a następnie

kontynuuj na wyższym ustawieniu przez ok. 1 minutę.

5

Po ok. 1 minucie można nacisnąć przycisk Turbo i kontynuować ubijanie.

Czyszczenie (rys. 13)

Nie zanurzaj w wodzie części silnikowej, pokrywki pojemnika ani elementu łączącego do

trzepaczki. Wyczyść te elementy wilgotną szmatką.
Do czyszczenia urządzenia nigdy nie używaj czyścików, środków ściernych ani żrących płynów,

takich jak benzyna lub aceton.
Zachowaj szczególną ostrożność podczas czyszczenia części tnących i tarczy uniwersalnej. Ich

ostrza są bardzo ostre.

1

Wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.

PoLski

73

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)