Philips HR1619 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
ilości i czasy przygotowania (miksowanie)
Składniki
Ilość (miksowanie)
Czas
Szybkość
Owoce i warzywa
100–200 g
30 s
Turbo
Potrawy dla niemowląt, zupy i
sosy
100–400 ml
60 s
12–16
Rzadkie ciasto
100–500 ml
60 s
12–16
Koktajle i napoje miksowane
100–1000 ml
60 s
12–16
2
Końcówkę blendera zamocuj do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 2).
3
Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
4
Zanurz całą osłonę ostrza na końcówce blendera w dzbanku ze składnikami, aby uniknąć ich
rozchlapania (rys. 3).
5
Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.
- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa
szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.
- Podczas korzystania z przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można
wtedy regulować szybkości za pomocą regulatora.
Uwaga: Im wyższa szybkość, tym krótszy czas przygotowania.
6
Wykonuj urządzeniem powolne ruchy w górę i w dół oraz ruchy okrężne, aby zmiksować
składniki (rys. 4).
7
Po zakończeniu pracy zwolnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby wyłączyć urządzenie.
Następnie zaczekaj, aż część tnąca przestanie się obracać.
robot kuchenny
Część tnąca
Część tnąca służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane jaja,
czosnek, zioła, suchy chleb itp.
Ostrza części tnącej są bardzo ostre! Zachowaj szczególną ostrożność przy dotykaniu części
tnącej, zwłaszcza przy wyjmowaniu jej z pojemnika, przy opróżnianiu go i podczas czyszczenia.
1
Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 5).
2
Zdejmij z części tnącej osłonę zabezpieczającą.
3
Umieść część tnącą w uchwycie na akcesoria (rys. 6).
4
Włóż składniki do pojemnika.
Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.
ilości i czasy przygotowania (siekanie)
Składniki
Ilość
Czas
Szybkość
Pietruszka
100 g
30 s
12–16
Cebula i jajko
500 g
7 x 1 s (funkcja
pulsacyjna)
1
Mięso
300 g
30 s
Turbo
PoLski
71
Spis treści
- 6 PoLski
- 7 Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na ok. 2 cm kawałki.; Zasady używania; Włóż składniki do dzbanka.
- 8 ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
- 9 tarcza uniwersalna
- 11 Zdejmij wszystkie odłączane części.; Przechowywanie; Nałóż osłony zabezpieczające na końcówkę blendera i część tnącą.; ochrona środowiska; Informacje kontaktowe znajdują się w ulotce gwarancyjnej.; gwarancja i serwis; stronę internetową; rozwiązywanie problemów; Centrum Obsługi Klienta w swoim kraju.
- 12 Przepisy; Ostrożnie spłaszcz masę rękoma.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)