ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego. - Philips HR1619 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Philips HR1619 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 18
Ładowanie instrukcji

ilości i czasy przygotowania (miksowanie)

Składniki

Ilość (miksowanie)

Czas

Szybkość

Owoce i warzywa

100–200 g

30 s

Turbo

Potrawy dla niemowląt, zupy i

sosy

100–400 ml

60 s

12–16

Rzadkie ciasto

100–500 ml

60 s

12–16

Koktajle i napoje miksowane

100–1000 ml

60 s

12–16

2

Końcówkę blendera zamocuj do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 2).

3

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

4

Zanurz całą osłonę ostrza na końcówce blendera w dzbanku ze składnikami, aby uniknąć ich

rozchlapania (rys. 3).

5

Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.

- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa

szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

- Podczas korzystania z przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą regulatora.

Uwaga: Im wyższa szybkość, tym krótszy czas przygotowania.

6

Wykonuj urządzeniem powolne ruchy w górę i w dół oraz ruchy okrężne, aby zmiksować

składniki (rys. 4).

7

Po zakończeniu pracy zwolnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby wyłączyć urządzenie.

Następnie zaczekaj, aż część tnąca przestanie się obracać.
robot kuchenny
Część tnąca

Część tnąca służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane jaja,

czosnek, zioła, suchy chleb itp.

Ostrza części tnącej są bardzo ostre! Zachowaj szczególną ostrożność przy dotykaniu części

tnącej, zwłaszcza przy wyjmowaniu jej z pojemnika, przy opróżnianiu go i podczas czyszczenia.

1

Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 5).

2

Zdejmij z części tnącej osłonę zabezpieczającą.

3

Umieść część tnącą w uchwycie na akcesoria (rys. 6).

4

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania (siekanie)

Składniki

Ilość

Czas

Szybkość

Pietruszka

100 g

30 s

12–16

Cebula i jajko

500 g

7 x 1 s (funkcja

pulsacyjna)

1

Mięso

300 g

30 s

Turbo

PoLski

71

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)