Bosch MMB43G2B Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
143
Przepisy kulinarne
pl
Pesto z bazylii
–
10 g orzeszków piniowych
–
3 g czosnku
–
5 g soli
–
40 g sera parmezan
–
10 g świeżej bazylii
–
70 g oleju z oliwek
■ Wsypać do szklanego pojemnika
orzeszki piniowe, czosnek, sól i ser
parmezan i zamknąć uchwytem noża.
■ Rozdrabniać przez 15 sekund na stopniu
Q
.
■ Dodać bazylię i olej z oliwek, potem
wszystko zmieszać przez 10 sekund na
stopniu
Q
.
Zupa z dyni
–
600 g dyni z żółtym miąższem
–
200 g ziemniaków
–
1 l wywaru z warzyw
–
2 cebule
–
2 ząbki czosnku
–
Mielony pieprz i sól
–
30 g masła
–
2 łyżki oleju z oliwek extra vergine
–
5-6 listków bazylii
–
2-3 listki szałwii
–
1 gałązka pietruszki
–
1 gałązka tymianu
–
1 gałązka majeranu
–
¼ łyżeczki zmielonego cynamonu
–
Tarty parmezan – według uznania
■ Dynię poćwiartować, odkroić skórę i
usunąć pestki. Dynię pokroić na małe
kawałki.
■ Obrać ziemniaki i również pokroić na
małe kawałki.
■ Obrać cebule, drobno posiekać i lekko
przysmażyć na patelni z masłem, olejem
z oliwek i posiekanym czosnkiem.
■ Dodać kawałki dyni i ziemniaków, dusić
na miękko często mieszając składniki.
Bulion warzywny wlewać małymi
porcjami i następnie dodać zioła zwią-
zane w mały bukiecik.
■ Gotować 25-30 minut na małym
płomieniu i w razie potrzeby dolać
jeszcze nieco bulionu.
■ Wyjąć bukiecik ziół.
■ Przyprawić solą i pieprzem według
uznania, dodać szczyptę cynamonu i
nieco oleju z oliwek extra vergine.
■ Zupę wlewać do kubka miksera porcjami
po 500 ml i miksować aż do otrzymania
konsystencji puree.
Dozwolone jest miksowanie najwyżej
50 ml gorącego płynu w kubku miksera!
■ Przed podaniem posypać drobno tartym
parmezanem.
Zupa marchewkowa
z kminkiem
–
780 g marchwi
–
720 ml wody
–
1 łyżeczka kminku
–
sól i pieprz
■ Marchew pokroić w kostkę
(około 15x15 mm).
■ Włożyć marchew i wodę do dzbanka
miksera.
■ Mieszać przez kilka sekund z maksy-
malną prędkością.
■ Wlać mieszaninę do garnka i dodać
kminek.
■ Wszystko gotować przez 30 minut.
Podczas gotowania można dodać wody,
jeżeli zupa ma być rzadsza.
■ Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Spis treści
- 5 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- 6 Niebezpieczeństwo zranienia!; „Czyszczenie i pielęgnacja”
- 7 Systemy zabezpieczające; Blokada włączenia; Opis urządzenia; Spis treści
- 8 Obsługa; Przygotowanie
- 9 Dodawanie składników
- 10 Rozdrabniacz uniwersalny; Po pracy
- 11 Czyszczenie i pielęgnacja; Czyszczenie napędu miksera; Czyszczenie miksera; Usuwanie drobnych
- 12 Przepisy kulinarne; Majonez
- 14 Zupa marchewkowa
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)