Pesto z bazylii - Bosch MMB21P0R - Instrukcja obsługi - Strona 12

Bosch MMB21P0R Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 42
Ładowanie instrukcji

132

Przepisy kulinarne

pl

Smoothie z winogron

(MMB4...)

250 g zielonych winogron

25 g młodego szpinaku

100 g zamrożonych kawałków banana

200 ml zimna herbata zielona (nadaje się dla

dzieci)

■ Wlać nieco herbaty do kubka miksera.

■ Winogrona, szpinak i kawałki banana

wsypać do wkładki smoothie i wlać

pozostałą herbatę.

■ Miksować z najwyższą prędkością obro-

tową, aż smoothie będzie gotowy.

Galaretka z owocami

400 g owoców (wypestkowane

wiśnie, maliny, porzeczki, truskawki,

jeżyny)

100 ml soku wiśniowego

100 ml czerwonego wina

80 g cukru

1 torebka cukru waniliowego

2 łyżki soku cytrynowego

1 szczypta goździka (mielonego)

1 szczypta cynamonu (mielonego)

8 płatów żelatyny

■ Żelatynę namoczyć ok. 10 minut w

zimnej wodzie.

■ Zagotować wszystkie składniki (oprócz

żelatyny).

■ Żelatynę odcisnąć i rozpuścić podgrze-

wając w kuchence mikrofalowej – nie

gotować.

■ Gorące owoce i żelatynę miksować z

niską prędkością obrotową przez około

1 minutę.

■ Galaretkę wlać do kompotierek wypłuka-

nych zimną wodą i ochłodzić.

Dozwolone jest miksowanie najwyżej

50 ml gorącego płynu w kubku miksera!

Wskazówka:

Deser owocowy smakuje z

ubitą śmietaną lub sosem waniliowym.

Pesto z bazylii

10 g orzeszków piniowych

3 g czosnku

5 g soli

40 g sera parmezan

10 g świeżej bazylii

70 g oleju z oliwek

■ Wsypać do szklanego pojemnika

orzeszki piniowe, czosnek, sól i ser

parmezan i zamknąć uchwytem noża.

■ Rozdrabniać przez 15 sekund na stopniu

Q

.

■ Dodać bazylię i olej z oliwek, potem

wszystko zmieszać przez 10 sekund na

stopniu

Q

.

Zupa z dyni

600 g dyni z żółtym miąższem

200 g ziemniaków

1 l wywaru z warzyw

2 cebule

2 ząbki czosnku

Mielony pieprz i sól

30 g masła

2 łyżki oleju z oliwek extra vergine

5-6 listków bazylii

2-3 listki szałwii

1 gałązka pietruszki

1 gałązka tymianu

1 gałązka majeranu

¼ łyżeczki zmielonego cynamonu

Tarty parmezan – według uznania

■ Dynię poćwiartować, odkroić skórę i

usunąć pestki. Dynię pokroić na małe

kawałki.

■ Obrać ziemniaki i również pokroić na

małe kawałki.

■ Obrać cebule, drobno posiekać i lekko

przysmażyć na patelni z masłem, olejem

z oliwek i posiekanym czosnkiem.

■ Dodać kawałki dyni i ziemniaków, dusić

na miękko często mieszając składniki.

Bulion warzywny wlewać małymi

porcjami i następnie dodać zioła zwią-

zane w mały bukiecik.

■ Gotować 25-30 minut na małym

płomieniu i w razie potrzeby dolać

jeszcze nieco bulionu.

■ Wyjąć bukiecik ziół.

MMB_21_42_EU.indb 132

29.04.2015 12:29:46

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)