Bosch MMB21P0R Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
132
Przepisy kulinarne
pl
Smoothie z winogron
(MMB4...)
250 g zielonych winogron
25 g młodego szpinaku
100 g zamrożonych kawałków banana
200 ml zimna herbata zielona (nadaje się dla
dzieci)
■ Wlać nieco herbaty do kubka miksera.
■ Winogrona, szpinak i kawałki banana
wsypać do wkładki smoothie i wlać
pozostałą herbatę.
■ Miksować z najwyższą prędkością obro-
tową, aż smoothie będzie gotowy.
Galaretka z owocami
400 g owoców (wypestkowane
wiśnie, maliny, porzeczki, truskawki,
jeżyny)
100 ml soku wiśniowego
100 ml czerwonego wina
80 g cukru
1 torebka cukru waniliowego
2 łyżki soku cytrynowego
1 szczypta goździka (mielonego)
1 szczypta cynamonu (mielonego)
8 płatów żelatyny
■ Żelatynę namoczyć ok. 10 minut w
zimnej wodzie.
■ Zagotować wszystkie składniki (oprócz
żelatyny).
■ Żelatynę odcisnąć i rozpuścić podgrze-
wając w kuchence mikrofalowej – nie
gotować.
■ Gorące owoce i żelatynę miksować z
niską prędkością obrotową przez około
1 minutę.
■ Galaretkę wlać do kompotierek wypłuka-
nych zimną wodą i ochłodzić.
Dozwolone jest miksowanie najwyżej
50 ml gorącego płynu w kubku miksera!
Wskazówka:
Deser owocowy smakuje z
ubitą śmietaną lub sosem waniliowym.
Pesto z bazylii
10 g orzeszków piniowych
3 g czosnku
5 g soli
40 g sera parmezan
10 g świeżej bazylii
70 g oleju z oliwek
■ Wsypać do szklanego pojemnika
orzeszki piniowe, czosnek, sól i ser
parmezan i zamknąć uchwytem noża.
■ Rozdrabniać przez 15 sekund na stopniu
Q
.
■ Dodać bazylię i olej z oliwek, potem
wszystko zmieszać przez 10 sekund na
stopniu
Q
.
Zupa z dyni
600 g dyni z żółtym miąższem
200 g ziemniaków
1 l wywaru z warzyw
2 cebule
2 ząbki czosnku
Mielony pieprz i sól
30 g masła
2 łyżki oleju z oliwek extra vergine
5-6 listków bazylii
2-3 listki szałwii
1 gałązka pietruszki
1 gałązka tymianu
1 gałązka majeranu
¼ łyżeczki zmielonego cynamonu
Tarty parmezan – według uznania
■ Dynię poćwiartować, odkroić skórę i
usunąć pestki. Dynię pokroić na małe
kawałki.
■ Obrać ziemniaki i również pokroić na
małe kawałki.
■ Obrać cebule, drobno posiekać i lekko
przysmażyć na patelni z masłem, olejem
z oliwek i posiekanym czosnkiem.
■ Dodać kawałki dyni i ziemniaków, dusić
na miękko często mieszając składniki.
Bulion warzywny wlewać małymi
porcjami i następnie dodać zioła zwią-
zane w mały bukiecik.
■ Gotować 25-30 minut na małym
płomieniu i w razie potrzeby dolać
jeszcze nieco bulionu.
■ Wyjąć bukiecik ziół.
MMB_21_42_EU.indb 132
29.04.2015 12:29:46
Spis treści
- 5 Dla własnego bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem elektrycznym; Spis treści
- 6 Wskazówki bezpieczeństwa dla pracy z niniejszym; Niebezpieczenstwo skaleczenia
- 7 Systemy zabezpieczające; Blokada włączenia; Opis urządzenia; Obsługa
- 8 Przygotowanie; Dodawanie składników
- 9 Po pracy; Czyszczenie i pielęgnacja
- 10 Usuwanie drobnych; Przepisy kulinarne; Majonez
- 12 Pesto z bazylii
- 13 Zupa marchewkowa z; Gwarancja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)