AEG BSE792380B 944188682 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Spis treści:
- Strona 3 – Z MYŚLĄ O DOSKONAŁYCH EFEKTACH; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; SPIS TREŚCI
- Strona 4 – urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- Strona 8 – Podłączenie elektryczne; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- Strona 9 – Konserwacja i czyszczenie
- Strona 10 – Oświetlenie wewnętrzne
- Strona 11 – Ogólne informacje; OPIS URZĄDZENIA
- Strona 12 – WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE PIEKARNIKA
- Strona 13 – WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE PIEKARNIKA
- Strona 14 – PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- Strona 16 – CODZIENNA EKSPLOATACJA
- Strona 18 – Jak ustawić: Steamify – funkcja pieczenia parowego
- Strona 21 – Funkcje pieczenia
- Strona 22 – SPECJALNE
- Strona 23 – PAROWE
- Strona 24 – Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny
- Strona 25 – Opis funkcji zegara; FUNKCJE ZEGARA
- Strona 27 – Wkładanie akcesoriów; SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
- Strona 28 – Obsługa urządzenia: Termosonda
- Strona 30 – Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- Strona 31 – Wentylator chłodzący; Zalecenia dotyczące pieczenia; Termoobieg wilgotny; WSKAZÓWKI I PORADY
- Strona 32 – Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
- Strona 33 – Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- Strona 35 – Informacja dla instytucji wykonujących testy
- Strona 36 – Uwagi dotyczące czyszczenia; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 37 – Sposób wyjmowania: Prowadnice blach
- Strona 38 – Sposób czyszczenia: Szuflada na wodę
- Strona 40 – Przypomnienie o odkamienianiu
- Strona 41 – Przypomnienie o osuszeniu
- Strona 43 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- Strona 47 – Informacje o produkcie i karta produktu*; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- Strona 48 – STRUKTURA MENU
- Strona 53 – OCHRONA ŚRODOWISKA
Para do gotowania na parze
50 - 100 °C
Do gotowania na parze warzyw, produktów zbożo‐
wych i strączkowych, owoców morza, terrin i legumin.
Para do duszenia
105 - 130 °C
Do przyrządzania potrawek i duszonego mięsa lub
ryb, pieczenia chleba i drobiu, a także serników i cas‐
serole.
Para do zapiekania
135 - 150 °C
Do pieczenia mięsa, casserole, faszerowanych wa‐
rzyw, ryb i zapiekanek. Dzięki połączeniu działania
pary i gorącego powietrza mięso zyskuje delikatną i
soczystą konsystencję, a jednocześnie chrupiącą
skórkę.
Ustawienie timera spowoduje, że na ostatnie minuty
pieczenia włączy się automatycznie grzałka grilla,
aby delikatnie przyrumienić potrawę.
Para do pieczenia
155 - 230 °C
Do pieczenia dań mięs, ryb, drobiu, wypieków ciasta
francuskiego z nadzieniem, tart, babeczek, warzyw
oraz innych wypieków.
Ustawienie timera i umieszczenie potrawy na pierw‐
szym poziomie piekarnika spowoduje, że na ostatnie
minuty pieczenia włączy się automatycznie dolna
grzałka, aby potrawa miała chrupiący spód.
Krok 5
Nacisnąć:
.
Krok 6
Nacisnąć pokrywę szuflady na wodę, aby ją otworzyć i wyjąć.
Krok 7
Napełnić szufladę na wodę zimną wodą do maksymalnego poziomu (około 950 ml).
Taka ilość wody wystarcza na około 50 minut.
OSTRZEŻENIE!
Używać wyłącznie zimnej wody z kranu. Nie używać filtrowanej (zde‐
mineralizowanej) ani destylowanej wody. Nie używać innych płynów.
Nie wlewać do szuflady na wodę łatwopalnych cieczy ani cieczy za‐
wierających alkohol.
Skorzystać z podziałki na szufladzie na wodę.
Krok 8
W razie potrzeby wytrzeć szufladę z zewnątrz miękką szmatką. Wsunąć szufladę na
wodę do pierwotnego położenia.
Krok 9
Nacisnąć:
.
Para pojawi się po upływie ok. 2 min. Gdy piekarnik osiągnie ustawioną temperaturę,
rozlegnie się sygnał dźwiękowy.
320/556
CODZIENNA EKSPLOATACJA
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
Z MYŚLĄ O DOSKONAŁYCH EFEKTACH Dziękujemy za wybór produktu AEG. Zaprojektowaliśmy go z myślą o wieloletniej bezawaryjnej pracy i wyposażyliśmy w innowacyjne rozwiązania techniczne ułatwiające życie – nie wszystkie z nich można znaleźć w zwykłych urządzeniach. Prosimy o poświęcenie kilku minut na za...
5.2 Pierwsze połączenie.................... 316 5.3 Wstępne nagrzewanie................. 316 5.4 Jak ustawić: Twardość wody....... 316 6. CODZIENNA EKSPLOATACJA.............. 317 6.1 Jak ustawić: Funkcje pieczenia... 317 6.2 Szuflada na wodę........................ 318 6.3 Sposób użycia: Szuflada na...
Wkręty mocujące 4x25 mm 2.2 Podłączenie elektryczne OSTRZEŻENIE! Zagrożenie pożarem i porażeniem prądem elektrycznym. • Wszystkie połączenia elektryczne powinien wykonać wykwalifikowany elektryk. • Urządzenie musi być uziemione. • Upewnić się, że parametry na tabliczce znamionowej odpowiadają parame...