TEFAL PF250135 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
289
288
PL
Nacisnąć
przycisk
set
Wartość
domyślna
Dostępne ustawienie
Komentarze
Wyrasta-
nie
7
Czas
pierwszego
wyrastania
00:23 min
Od 00:00 min do 00:35
min
1 min przez 1 min
Czas wyrastania zależy od jakości
ciasta i temperatury fermentacji.
8
T°C
pierwszego
wyrastania
(2) Powolne
wyrastanie
(1) Bardzo powolne
wyrastanie
(2) Normalne wyrastanie
(3) Szybkie wyrastanie
Fermentacja dolna wydłuża czas
wyrastania dla lepszego smaku i
elastyczności chleba. Fermentacja
górna umożliwia szybsze wyrasta-
nie, ale może negatywnie wpłynąć
na elastyczność chleba.
9
Pierwsza
zakładka
ON (WŁ.)
ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.)
Zakładka umożliwia usunięcie
dwutlenku węgla z ciasta w celu
nadania mu siły. Nie stosować
zakładek przy pieczywie bezglu-
tenowym.
10
Czas
drugiego
wyrastania
00:25 min
od 00:00 min do 03:00
min
1 min przez 1 min
Czas wyrastania zależy od jakości
ciasta i temperatury fermentacji.
11
T°C drugiego
wyrastania
(2) Normalne
wyrastanie
(1) Bardzo powolne
wyrastanie
(2) Normalne wyrastanie
(3) Szybkie wyrastanie
Fermentacja dolna wydłuża czas
wyrastania dla lepszego smaku i
elastyczności chleba. Fermentacja
górna umożliwia szybsze wyrasta-
nie, ale może negatywnie wpłynąć
na elastyczność chleba.
12
Druga
zakładka
ON (WŁ.)
ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.)
Zakładka umożliwia usunięcie
dwutlenku węgla z ciasta w celu
nadania mu siły. Nie stosować
zakładek przy pieczywie bezglu-
tenowym.
13
Czas
trzeciego
wyrastania
00:20 min
od 00:00 min do 03:00
min
Czas wyrastania zależy od jakości
ciasta i temperatury fermentacji.
14
T°C trzeciego
wyrastania
(2) Normalne
wyrastanie
(1) Bardzo powolne
wyrastanie
(2) Normalne wyrastanie
(3) Szybkie wyrastanie
Fermentacja dolna wydłuża czas
wyrastania dla lepszego smaku i
elastyczności chleba. Fermentacja
górna umożliwia szybsze wyrasta-
nie, ale może negatywnie wpłynąć
na elastyczność chleba.
Nacisnąć
przycisk
set
Wartość
domyślna
Dostępne ustawienie
Komentarze
Wyrabia-
nie
1
Czas mie-
szania
00:09 min
od 00:03 min do 00:10 min
1 min przez 1 min
Jeśli składniki są łatwe do
wymieszania, można skrócić czas
mieszania.
2
T°C mie-
szania
(1) Bez fermen-
tacji
(1) Bez fermentacji
(2) Powolna fermentacja
(3) Szybka fermentacja
Zwiększyć temperaturę, jeśli mąka
nie jest łatwa w ugniataniu.
3
Czas
wyrabiania
ciasta
00:27 min
Od 00:00 min do 00:35
min
1 min przez 1 min
Zwiększyć czas wyrabiania ciasta,
jeśli używana jest mąka mocna
lub mąka z wysoką zawartością
glutenu. W przypadku mąki o
niskiej zawartości glutenu skrócić
czas wyrabiania.
4
T°C wyrabia-
nia ciasta
(1) Bez fermen-
tacji
(1) Bez fermentacji
(2) Powolna fermentacja
(3) Szybka fermentacja
Zwiększyć temperaturę, jeśli mąka
nie jest łatwa w ugniataniu. Uwa-
ga, wyrabianie ciasta w wysokiej
temperaturze może spowodować
uszkodzenie drożdży i wyrośnięcie
chleba.
5
Dozownik
orzechów wł./
wył.
ON (WŁ.)
ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.) -
6
Dozownik
drożdży wł./
wył.
ON (WŁ.)
ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.) -
OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO
Spis treści
- 3 W przypadku wypiekaczy do chleba o masie do 1 kg:
- 4 Wspólnie chrońmy środowisko!
- 11 godzinę, aby ostygło –; Aby zapoznać się z działaniem wypiekacza do chleba, proponujemy w; Wybór programu; przycisku powoduje przejście do następnego programu na ekranie.; OBSŁUGA WYPIEKACZA DO CHLEBA
- 12 OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO
- 13 Ustawianie masy chleba; Nacisnąć przycisk , aby ustawić wybraną masę – 500 g, 750 g lub 1000; Wybór poziomu wypieczenia skórki; programów nie można wybrać poziomu wypieczenia skórki. Należy; Włączanie/wyłączanie dozowników; LCD wyświetlą się dwa piktogramy dozowników.; nacisnąć i przytrzymać przycisk przez 3 sekundy.
- 14 Wyrabianie ciasta
- 16 WYBÓR SKŁADNIKÓW DO CHLEBA; INFORMACJE O SKŁADNIKACH
- 17 Czas fermentacji; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; Środek fermentacyjny
- 18 INSTRUKCJA ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW TECHNICZNYCH; PRZEWODNIK ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW W
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)