OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO - TEFAL PF250135 - Instrukcja obsługi - Strona 12

TEFAL PF250135 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

289

288

PL

Nacisnąć

przycisk

set

Wartość

domyślna

Dostępne ustawienie

Komentarze

Wyrasta-

nie

7

Czas

pierwszego

wyrastania

00:23 min

Od 00:00 min do 00:35

min

1 min przez 1 min

Czas wyrastania zależy od jakości

ciasta i temperatury fermentacji.

8

T°C

pierwszego

wyrastania

(2) Powolne

wyrastanie

(1) Bardzo powolne

wyrastanie

(2) Normalne wyrastanie

(3) Szybkie wyrastanie

Fermentacja dolna wydłuża czas

wyrastania dla lepszego smaku i

elastyczności chleba. Fermentacja

górna umożliwia szybsze wyrasta-

nie, ale może negatywnie wpłynąć

na elastyczność chleba.

9

Pierwsza

zakładka

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.)

Zakładka umożliwia usunięcie

dwutlenku węgla z ciasta w celu

nadania mu siły. Nie stosować

zakładek przy pieczywie bezglu-

tenowym.

10

Czas

drugiego

wyrastania

00:25 min

od 00:00 min do 03:00

min

1 min przez 1 min

Czas wyrastania zależy od jakości

ciasta i temperatury fermentacji.

11

T°C drugiego

wyrastania

(2) Normalne

wyrastanie

(1) Bardzo powolne

wyrastanie

(2) Normalne wyrastanie

(3) Szybkie wyrastanie

Fermentacja dolna wydłuża czas

wyrastania dla lepszego smaku i

elastyczności chleba. Fermentacja

górna umożliwia szybsze wyrasta-

nie, ale może negatywnie wpłynąć

na elastyczność chleba.

12

Druga

zakładka

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.)

Zakładka umożliwia usunięcie

dwutlenku węgla z ciasta w celu

nadania mu siły. Nie stosować

zakładek przy pieczywie bezglu-

tenowym.

13

Czas

trzeciego

wyrastania

00:20 min

od 00:00 min do 03:00

min

Czas wyrastania zależy od jakości

ciasta i temperatury fermentacji.

14

T°C trzeciego

wyrastania

(2) Normalne

wyrastanie

(1) Bardzo powolne

wyrastanie

(2) Normalne wyrastanie

(3) Szybkie wyrastanie

Fermentacja dolna wydłuża czas

wyrastania dla lepszego smaku i

elastyczności chleba. Fermentacja

górna umożliwia szybsze wyrasta-

nie, ale może negatywnie wpłynąć

na elastyczność chleba.

Nacisnąć

przycisk

set

Wartość

domyślna

Dostępne ustawienie

Komentarze

Wyrabia-

nie

1

Czas mie-

szania

00:09 min

od 00:03 min do 00:10 min

1 min przez 1 min

Jeśli składniki są łatwe do

wymieszania, można skrócić czas

mieszania.

2

T°C mie-

szania

(1) Bez fermen-

tacji

(1) Bez fermentacji

(2) Powolna fermentacja

(3) Szybka fermentacja

Zwiększyć temperaturę, jeśli mąka

nie jest łatwa w ugniataniu.

3

Czas

wyrabiania

ciasta

00:27 min

Od 00:00 min do 00:35

min

1 min przez 1 min

Zwiększyć czas wyrabiania ciasta,

jeśli używana jest mąka mocna

lub mąka z wysoką zawartością

glutenu. W przypadku mąki o

niskiej zawartości glutenu skrócić

czas wyrabiania.

4

T°C wyrabia-

nia ciasta

(1) Bez fermen-

tacji

(1) Bez fermentacji

(2) Powolna fermentacja

(3) Szybka fermentacja

Zwiększyć temperaturę, jeśli mąka

nie jest łatwa w ugniataniu. Uwa-

ga, wyrabianie ciasta w wysokiej

temperaturze może spowodować

uszkodzenie drożdży i wyrośnięcie

chleba.

5

Dozownik

orzechów wł./

wył.

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.) -

6

Dozownik

drożdży wł./

wył.

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.) -

OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)