Moulinex OW210830 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
73
72
PL
Uzyskiwane
efekty nie
są zgodne z
oczekiwaniami?
Pomocna może
się okazać
następująca
tabela.
Chleb
zbyt
mocno
wyrasta
Chleb
zapada się
po zbyt
silnym
wyrośnięciu
Chleb nie
wyrasta w
wystarczającym
stopniu
Skórka nie jest
wystarczająco
przyrumieniona
Boki są
brązowe, ale
chleb jest
niedopieczony
Góra
i boki
pokryte
mąką
W czasie
pieczenia
został wciśnięty
przycisk .
Za mało mąki.
Za dużo mąki.
Za mało drożdży.
Za dużo drożdży.
Za mało wody.
Za dużo wody.
Za mało cukru.
Słaba jakość
mąki.
Złe proporcje
składników (za
dużo).
Zbyt gorąca
woda.
Zbyt zimna
woda.
Niewłaściwy
program.
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW W CELU ULEPSZENIA
SWOICH PRZEPISÓW
PROBLEMY
PRZYCZYNY – ROZWIĄZANIA
Mieszadło do
wyrabiania ciasta
zaklinowało się w
formie.
• Przed wyjęciem należy pozwolić mu namoknąć.
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW TECHNICZNYCH
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
• Odłączyć urządzenie od zasilania i odczekać, aby
całkowicie ostygło.
• Umyć formę i mieszadło do wyrabiania ciasta w
gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń. Jeśli
mieszadło do wyrabiania ciasta pozostało w
formie, należy pozwolić, aby przez 5 do 10 minut
namokło.
• Pozostałe elementy czyścić wilgotną gąbką.
Dokładnie wysuszyć.
• Żadna część urządzenia nie nadaje się do mycia w zmywarce –
K
.
• Nie należy używać jakichkolwiek środków czyszczących, druciaków ani
alkoholu. Należy używać miękkiej, wilgotnej ściereczki.
• Nigdy nie wolno zanurzać korpusu lub pokrywy urządzenia w wodzie
lub innych płynach.
Mleko: Mleko ma działanie emulgujące, które prowadzi do powstawania
bardziej regularnych komórek, a przez to do atrakcyjniejszego wyglądu
chleba. Można używać albo mleka świeżego, albo mleka w proszku.
W przypadku używania mleka w proszku należy dodać ilość wody
początkowo zarezerwowaną na mleko: łączna objętość musi być taka jak
podano w przepisie.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)