Moulinex OW210830 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Moulinex OW210830 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

73

72

PL

Uzyskiwane

efekty nie

są zgodne z

oczekiwaniami?

Pomocna może

się okazać

następująca

tabela.

Chleb

zbyt

mocno

wyrasta

Chleb

zapada się

po zbyt

silnym

wyrośnięciu

Chleb nie

wyrasta w

wystarczającym

stopniu

Skórka nie jest

wystarczająco

przyrumieniona

Boki są

brązowe, ale

chleb jest

niedopieczony

Góra

i boki

pokryte

mąką

W czasie

pieczenia

został wciśnięty

przycisk .
Za mało mąki.
Za dużo mąki.
Za mało drożdży.
Za dużo drożdży.
Za mało wody.
Za dużo wody.
Za mało cukru.
Słaba jakość

mąki.
Złe proporcje

składników (za

dużo).
Zbyt gorąca

woda.
Zbyt zimna

woda.
Niewłaściwy

program.

ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW W CELU ULEPSZENIA

SWOICH PRZEPISÓW

PROBLEMY

PRZYCZYNY – ROZWIĄZANIA

Mieszadło do

wyrabiania ciasta

zaklinowało się w

formie.

• Przed wyjęciem należy pozwolić mu namoknąć.

ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW TECHNICZNYCH

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA

• Odłączyć urządzenie od zasilania i odczekać, aby

całkowicie ostygło.

• Umyć formę i mieszadło do wyrabiania ciasta w

gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń. Jeśli

mieszadło do wyrabiania ciasta pozostało w

formie, należy pozwolić, aby przez 5 do 10 minut

namokło.

• Pozostałe elementy czyścić wilgotną gąbką.

Dokładnie wysuszyć.

Żadna część urządzenia nie nadaje się do mycia w zmywarce –

K

.

• Nie należy używać jakichkolwiek środków czyszczących, druciaków ani

alkoholu. Należy używać miękkiej, wilgotnej ściereczki.

• Nigdy nie wolno zanurzać korpusu lub pokrywy urządzenia w wodzie

lub innych płynach.

Mleko: Mleko ma działanie emulgujące, które prowadzi do powstawania

bardziej regularnych komórek, a przez to do atrakcyjniejszego wyglądu

chleba. Można używać albo mleka świeżego, albo mleka w proszku.

W przypadku używania mleka w proszku należy dodać ilość wody

początkowo zarezerwowaną na mleko: łączna objętość musi być taka jak

podano w przepisie.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)