Gorenje BM900WII Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
143
Bochenek
zbyt
mało wyrasta.
- za mało drożdży
- drożdże są nieświeże
lub użyto niewłaściwego
typu
- zbyt dużo lub za mało
wody bądź składników
płynnych
- pokrywa była otwarta
podczas
programu
wyrastania
- użyto niewłaściwego
typu mąki lub starej czy
też zapleśniałej mąki
- składniki płynne były za
zimne lub za gorące
- nie został dodany
cukier
- 1-2 łyżki więcej wody lub mleka
- ¼ łyżeczki do herbaty mniej soli
- ½ łyżki więcej cukru lub miodu
- użyć świeżej mąki, użyć
odpowiedniego gatunku mąki
- ⅛-¼ łyżki więcej drożdży, użyć
świeżych
drożdży,
użyć
odpowiedniego typu drożdży
przy
właściwym
ustawieniu
programu
Bochenek
jest
mały i ciężki.
- użyć świeżej mąki, użyć
odpowiedniego gatunku mąki
- dodać drożdży, użyć świeżych
drożdży, użyć odpowiedniego
typu drożdży przy właściwym
ustawieniu programu
Skórka jest zbyt
jasna.
- ½ łyżki więcej cukru lub miodu –
wybrać właściwe ustawienia
Bochenek jest za
mało zapieczony.
- wybrać właściwe ustawienia
Bochenek
jest
zbyt
mocno
zapieczony.
- ½ łyżki mniej cukru lub miodu
- wybrać właściwe ustawienia
Mieszanka
do
wypieku
chleba
nie
została
wymieszana.
- pravilno namestite posodo za
kruh, lopatico za gnetenje
pravilno potisnite na gred v
posodi za kruh
Dostosowanie do
dużego n.v.
- 1-2 łyżki mniej wody lub mleka
- ½ łyżki mniej cukru lub miodu
- ⅛-¼ łyżeczki do herbaty mniej
drożdży
Bochenek wcale
nie
chce
wyrosnąć.
-być może nie zostały
dodane drożdże, lub były
one nieświeże czy też
spleśniałe
-
drożdże
zostały
zniszczone, wchodząć w
kontakt z solą lub ze zbyt
gorącym
dodanym
składnikiem
-
składniki
płynne
wymieszały
się
z
drożdżami
przed
wyrabianiem
- drożdże powinny być zużyte w
ciągu 48 godzin po otwarciu
opakowania i nie powinny być
użyte po upływie ich okresu
przydatności do spożycia
- wszystkie składniki należy
zawsze
dodawać
według
kolejności, zalecanej w przepisie,
składniki płynne na początku i
drożdże na końcu
- używać należy tylko letnich
składników
Chleb
pełnoziarnisty jest
niższy.
- w przypadku chleba z
mąki
z
pełnego
przemiału to zupełnie
normalne, taki chleb ma
również bardziej zwartą
strukturę
- ab otrzymać lżejszą strukturę
chleba, należy zastosować 50 %
mąki z pełnego przemiału
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)