UTRZYMYWANIE CIEPŁA; SPOSÓB PIECZENIA CHLEBA - Gorenje BM900W - Instrukcja obsługi - Strona 6

Gorenje BM900W Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 8
Ładowanie instrukcji

67

Funkcję »

Opóźniony start

« zaprogramuj w następujący sposób:

1)

Wybierz program pieczenia, barwę i ciężar bochenka.

2)

Opóźnienie startu ustaw przy pomocy przycisku

TIME

. O

późnienie startu powinno uwzględniać

czas realizacji wybranego programu pieczenia. Załóżmy np., że jest w tej chwili godzina 20.30, a
ty chcesz mieć świeżo upieczony chleb o 7.00 rano następnego dnia. Opóźnienie czasowe, które
musisz nastawić, wynosi więc 10 godzin i 30 minut. Naciskaj przycisk

TIME

tak długo, aż na

ekranie wyświetli się 10:30. Każde naciśnięcie przycisku przedłuża czas o kolejne 10 minut.

3) U

ruchom funkcję opóźnienia startu przez naciśnięcie przycisku

STOP/START

. Dwukropek

zacznie migać, a wyświetlacz będzie pokazywał czas pozostały do uruchomienia się urządzenia.
Uwaga: maksymalne opóźnienie startu wynosi 13 godzin. W przypadku zaprogramowania
dłuższego opóźnienia startu nie należy używać jakichkolwiek łatwo psujących się składników, jak
jaja, świeże mleko, owoce, cebula itp.

UTRZYMYWANIE CIEPŁA

Chleb można automatycznie przetrzymywać w cieple przez okres 1 godziny po zakończeniu
pieczenia. Jeżeli w tym czasie zechcesz wyjąć chleb z urządzenia, wyłącz najpierw funkcję
podtrzymywania ciepła poprzez naciśnięcie przycisku START/STOP.

PAMIĘĆ

Jeżeli podczas pieczenia chleba nastąpi chwilowa przerwa w dostawie energii elektrycznej,
urządzenie automatycznie wznowi program po upływie 10 minut, nawet jeżeli nie naciśniem y na
przycisk “START/STOP”. Jeżeli przerwa w dostawie energii elektrycznej będzie trwała dłużej niż 10
minut, wybrany program pieczenia nie zachowa się w pamięci urządzenia. W takim wypadku należy
usunąć wszystkie składniki z formy do pieczenia chleba, napełnić ją nowymi składnikami i ponownie
uruchomić urządzenie. Jeżeli przerwa w dostawie energii nastąpi zanim chleb zacznie wyrastać,
wystarczy nacisnąć ponownie na przycisk “START/STOP”, a program pieczenia zacznie się od
początku.

TEMPERATURA POKOJOWA

U

rządzenie funkcjonuje bez zakłóceń w szerokim zakresie temperatur otoczenia. Jeżeli jednak

pieczenie odbywa się w bardzo chłodnym lub bardzo ciepłym pomieszczeniu, bochenki mogą się
różnić wielkością. Zalecana jest temperatura pokojowa pomiędzy 15 i 34

o

C.

OSTRZEŻENIE NA WYŚWIETLACZU:

1.

Jeżeli po naciśnięciu na przycisk

START/STOP

na wyświetlaczu ukaże się napis “

H HH

”,

oznacza to, że w pomieszczeniu panuje zbyt wysoka temperatura. W takim przypadku należy
zatrzymać program, otworzyć pokrywę i odczekać 10 – 20 minut, aż urządzenie się ochłodzi.

2.

Jeżeli po naciśnięciu na przycisk

START/STOP

na wyświetlaczu ukaże się napis “

E E0

” lub “

E

E1

”, oznacza to, że czujnik temperatury pracuje nieprawidłowo. W takim przypadku należy

zwrócić się do autoryzowanego serwisu w celu sprawdzenia czujnika temperatury.









SPOSÓB PIECZENIA CHLEBA

1.

Formę na chleb należy wstawić do wypiekacza i obrócić w kierunku ruchu wskazówek zegara
tak, aby zaskoczyła we właściwe położenie. Następnie należy zamocować na osi łopatkę

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)